Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Víte kde mají elektromobily výfuk?
    .
    .
    .
    Jeden je v Prunéřově a druhý v Ledvicích.
  • Absurdní. Několik sopek které teď a denně chrlí po celé planetě oxid uhličitý a další nebezpečné látky vydají za všechny auta a továrny. Zajímalo by mne kolik oxidu uhličitého vydýchá člověk když je na planetě asi 7 miliard lidí a co zvířata co člověk chová. Člověk každým výdechem vyprodukuje kolem 05 - 1 litr dusíku.
    Můj názor je ten, že je potřeba zredukovat počet obyvatel na planetě.
    • Člověče, kde jste přišel na ten litr dusíku? *14*
      spotřeba kyslíku na 1 vdech v klidu - 15-20 ml, za 1 minutu 250-350 ml, za 1 den 350 l
      vdechovaný vzduch (atmosférický) - 21 % O2, 78 % N2, 0,03 % CO2
      vydechovaný vzduch - 16 % O2, 79 % N2, 4 % CO2 (bez vody)
      Člověk dýcháním spotřebovává kyslík, žádný dusík neprodukuje.
      Oxid uhličitý uniká spíš druhým koncem zažívacího traktu.
      V Česku se chová odhadem přes milion kraw (kurwa cenzore jak to mám napsat, když slovo kráwa je zakázané?) a býků. Jedna kráwa vypustí do vzduchu více než 100 kilogramů metanu ročně, všechny kráwy tedy každý rok vyprodukují přes sto milionů kilogramů metanu.Metan je agresivnější plyn než obávaný oxid uhličitý, ale v Česku ho do vzduchu uniká mnohem méně. Na celkovém znečištění se metan podílí jen 7,6 procenta.
      Zemědělská zvířata pak "mohou" jen za 1 až 2 procenta emisí.
      V zemích závislých na zemědělství je to až 10 procent. *14* *14* *14*
    • Přesně jak píšete. CO2 je zástupný problém. Je to megapodvod. Jde jen o to jak vytahat z lidí (ne z firem, protože koneční spotřebitelé jsou lidé) PENÍZE.
      OHRANA BY SE MĚLA SOUSTŘEDIT NA ZNEČIŠŤOVÁNÍ JEDY, KYSELINAMI, ZAMOŘOVÁNÍ ÚZEMÍ.
  • Česko, resp. jeho představitelé by se měli zbavit stádních pudů a měli by přibrat do svého uvažování realismus a zdravý selský rozum.
    • Ano, a právě proto je potřeba se k té dohodě připojit.
  • Jsme závislí na průmyslu tak že to chyba je
  • není pochyb že člověk negativně působí na planetu. Ovšem více než oxid uhličitý, který je přirozenou složkou v přírodě, by nás měly znepokojovat tisíce tun plastů které chrlíme, oxidy síry, toxiny, kyseliny a uměle vyráběné jedy geneticky modifikované rostliny a spousta dalších nepřirozených faktorů které vytváříme. K omezení produkce oxidu uhličitého stačí kácet méně stromů, více jich naopak vysazovat a například na pokrytí produkce papíru pěstovat lány konopí. Dále přestat předstírat, že prý údajně "není náhrada" za fosilní paliva a uvolnit technologie studené fůze, antigravitační technologie a volné energie, které už století držíme pod zámkem. Prosím případné nevzdělané ignoranty a placené dezinformátory aby mne ušetřili svých zvratků, že prý údajně nic takového neexistuje. Já ty jejich stupidní odrhovačky už dávno znám, a nudí mne je poslouchat. Prostě zatím jsme opojení mocí a mamonem a než bychom uvolnili čistou energii zdarma raději budeme dál vnucovat stopadesát let starou technologii spalovacího motoru a pokrytecky ji "modernizujeme" o drahé výfukové filtry zvané katalyzátory které pod pokutami za emisní limity budeme draze prodávat a represivně vynucovat. PROSTĚ PRACHY A MOC...o nic jiného tady nejde......

    je to stejná logika, jako například tvrdit, že "musíme" vypouštět jedy do studny s pitnou vodou,, ale chováme se prý ekologicky protože pod pokutou si každý musí koupit drahý filtr který ty jedy z pitné vody znovu zpětně odstraňuje......Je to sice všechno na hlavu, ale když jde o prachy a moc, NEZNÁME BRATRA...a tak tu žijem.....
    • Tak s tím souhlasím. Snad jen bych dodal, že nejen oxid uhličitý ohrožuje budoucnost lidstva, ale TAKÉ to ostatní jmenované.
      O těchto věcech právě píše autor velice svěžím a přístupným slohem v mnou citované knížce.
  • O problematice globálního oteplování, ale i jiných faktorech ohrožujících lidstvo právě čtu velice zajímavou knížku
    V. Černoch: JAK DLOUHO PŘEŽIJE LIDSTVO. Katastrofy, které jednou nastanou.

    Knížka je psána svěžím slohem, bohatě dokumentována a napsané pochopí i ti s pěti obecnými. Velice doporučuji. A těm "diskutujícím" co nevědí co je to knížka doporučuji zadat si to heslo do vyhledávače. *2*
    • ... jenže já se třemi obecnými jsem z teho celé blbé!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit