Přejít na výpis diskuzí
Česko vrátí Polsku část pozemků u hranic, dluží mu je desítky let
4.3.2015 | roj
101 příspěvků
-
Tak když se ten český majetek tak snadno rozdává, chci taky něco. Stačí mi tisíc hektarů polí a kousek toho lesa, ať se máme s bratry kde modlit za vaše hříšné duše.
-
Koukám, že tu máme zase protektorát. A nebylo by ouplně nejlepší zase sjednotit Moravu s Nitrianským kniežactvom, jak tomu bylo od počátku? Mnozí Slováci po tom už volajíí! To by nebylo špatný se trhnout a spojit se Slovenskem. To by náckové valili bulvy!! *1*
-
-
snad Nitranské knížectví s Moravou jste chtěl říci, po tom ale už Slováci tak moc nevolají *15*
-
-
Jooo, to bys holka koukala. Zkus si projet pár slovenských webů a zjistíš, že knih a článků s touto tematikou v posledních letech je jako hub po dešti. Joojo, Moraváci a Slováci jsou jedna krev, s tím nic nenaděláš. A pokud bys tápala, stačí, když si zajedeš na Bratislavský hrad, tam totiž mají velkou sochu knížete Svatopluka, velkého to symbolu Velké Moravy, od které odvozují Slováci svůj původ. *1* *1*
-
-
nepochopil jemnou ironii, Velkomoravská knížata (Morava) dobyla Nitranské knížectví a přičlenila ho ke svému státu,nikoliv naopak, tedy Morava by měla znovu převzít Slovensko, ne Slovensko Moravu, To je odvěký omyl Slováků, že mají za to, že VM říše byla jejich, ne byla nás, Moravanů
-
-
Když napíšu sjednotit něco s něčím, tak je fuk, v jakém pořadí. Když napíšu zabrat, tak je to o něčem jiném. Opravdu vaše vyjadřování nechápu. To bude asi nějaký váš kolorit. V logice jsem takový jev opravdu nezaznamenal.
-
Hm.... Tak to jsem zvědav který osel si bude zase myslet že mi vládne.
Mám Polské jméno, Slovenské příjmení, mluvím hlavně Česky a jsem Moravák.
Semnou vaše žabomyší spory a války nevydupou. Akorát mne sejří že je jedno který mongol zrovna vládne - vdycky jen bere a houbelec dává. *1* *1* *1*
-
-
-
-
-
No.... technicky vzato bych to nehrotil. V nejhorším možném důsledku to bude majetek v českých rukou na Polském území. Ale ani to nebude pravda. Můžou dát polákům tak 300 hektarů lesa nebo polí ze státního. Jinak nic.
Holt bude český zemědělec jezdit orat zemáky do Polska. Tak jak to dělali Rakušáci za první republiky. Akorát nevím který trotl vytáhl takový nesmysl 70 roků po válce. Tohle nikdo rozumný vytáhnout nemohl.
No a k těm poválečným hranicím.... Všichni se vrátili na původní hranice jen Rusáci si nárokovali všechny území které získali když spolu z Hitlerem na základě paktu Molotov Ribbentrop napadli Polsko. Tak že Rusáci jsou na hranici kterou si spachtovali z Hitlerem.
Co je proti tomu 300 hektarů. -
-
No myslel jsme že jsi je tak ujel, ale to co tu píšeš dosvědčuje že opravdu nevíš o světě téměř nic.
-
-
Pane moudrý jako anonyme jen bych vás skromně doplnila. *3*
řada spojeneckých velitelů chtěla táhnout i na Berlín. Až po jednáních byl
přenechán Rusům. Byla to spojenecká vojska která obsadila Porůří - zbrojařské
srdce třetí říše.
Proč Hitler přerušil operaci u Kurska v roce 43? Protože proběhla spojenecká invaze
do Itálie. Západ dodával Rusům pomoc v kritických letech 41 - 42.
Bez ní by padlo. Německá armáda byla jasně lepší protože Stalin byl totálně neschopný vojevůdce a své nejlepší vojáky ještě před válkou povraždil. -
-
SoudružkoPusinko, děkuji za doplnění. Samozřejmě ono se to nedá všechno v krátkosti popsat. Skutečnost je mnohem složitější než se zdá a rozhodně jiná než to, co nám komunisti lili do hlav a co tady někteří rusofilové (nebo i neznalci) papouškují. *3*
-
obsadit cokoliv celá slavná spojenecká vojska mohla teprve poté, kdy , protože si s Němci poradit nedovedla, požádala Stralina o útok směrem do nitra Německa, ten vyhověl, Sověti na sebe navázali většinu německých branných sil i tam a teprve poté se spojenci mohli hnout.I
hospodářská i vojenská pomoc SSSR ze západu během války měla jistě velký morální přínost, ale fakticky byla bez významu. samozřejmě, že i Stalin, natož pak jeho generalita byli mnohokrát lepší vojevůdci nežli celý podělaný Hitler a taky to podle toho dopadlo. Připomínám, že i Hitler, jak ho miluješ, povraždil řadu svých vojáků před válkou.
Západ by si byl býval s Hitlerem neporadil ani omylem. *15* *15* *15* *15*
-
-
Sestřičko žasla jsem jak překrucuješ dějiny.
Stalin své nejlepší nezávislé schopné důstojníky prosazující modernizaci rudé
armády v čistkách povraždil protože snesl jen poslušné lokaje.
Jako byl třeba neschopný politický Maršál Vorošilov který zkazil vše na co sáhl.
Hitlerova armáda byla v letech 41 42 jasně lepší než Sovětská. Stačí se podívat na
na počet zajatců. Stalin nebyl vojevůdce ale neschopný kaprál který zavinil smrt
mnoha rusů - zakázal ustupovat a nechal tam obklíčit celé své armády. -
-
RA byla jen zaskočena, to jistě byla chyba velení, ale odezněla poměrně rychle, to armády Francie, Belgie atd atd ani nehlesly....
-
No ze začátku se tim sice Stalin oslabil, ale jen na chvilku.Odstranil tím starou doktrýnu a myšlení.Novej důstojník už byl jinej.Neustupuje a poslouchá rozkaz.A to bylo v té době to co je hnalo dopředu.Ale samozřejmě je to jen dočasná záležitost.Každá válka je jiná.
-
-
No myslím že se s tou dočasností hodně pletete.
Útok Ruských jednotek na Polsko měl být koordinovaný s Německými... ale v tom chaosu který tam vládl byli rádi že na ně Němci počkali na demarkační linii uprostřed Polska. Vrcholem neschopnosti byl pokus o dobytí Finska v zimní válce Stalin si naplánoval Přehlídku v Helsinkách a ono ouha. Dopadlo to tak že si Finové vypínali vysílačky aby nemuseli poslouchat zoufalé volání o pomoc.
To se pak nedivte že si na ty věčně přiožhralé mužiky troufl.
-
-
-
No tahle diskuse je úlet sám o sobě a redaktor se taky vyznamenal.
SHRNUTO JEDNOU VĚTOU:
Hranice se posouvat nebude jen 360 hektarů polí na území ČR bude vlastnit Polák což bylo směněno za posunutí ČESKOSLOVENSKÉ hranice směrem do polska v 50tých letech.
DEMARKACE HRANIC PO ROCE 1950
na adrese http://geography.upol.cz/soubory/studium/bp/2012-rg/2012_Ivan.pdf
Je to slušná bakalářská práce a doporučuji si přečíst zejnéna stranu 27
Jinak kdo to nečetl v četně autora článku... Měl by být raději sticha a chodit kolem Poláků po špičkách. *3* *3* protože jinak si koleduje o titul tele roku. *9* -
zasraty komouši, je to jejich práce
-
Jasně musí se rozšířit Velkopolska ještě pak dostanou Č Těšín a Karvinou, jsem pro, Poláci jsou naši bratři a taky nám hodně pomohli když se tady roztahovali zápaďáci a chtěli nás dostat pod svá křídla v r. 68, jsem spokojen.
-
-
Rudý magore, to jsi tak potroublý, že si nedokážeš zvolit vlastní nick? Anebo to považuješ za "hrdinství" a vrcholný "výplod ducha" ukrást nick psát pod ním své bláboly?
-
-
Kdyby mělo Polsko zločineckou vládu jako Rusko tak si to území ukradne.
Ukrajina se vzdala jaderných zbraní a na oplátku mělo Rusko respektovat její
celistvost. Putin tento závazek porušil. -
Já si myslím že by bylo pro nás lepší kdyby nás vzali Poláci pod svou orlici celé, vytvořili bychom velké Jižní vojvodství, nemyslím to jako v humoru ale vážně, stejně si neumíme vládnout.
-
-
Zloději nicku, tenotokrát ti musím dát v podstatě zapravdu. Nechápu však proč kvůli tomu musíš krást nick. V té vaší rudé komunitě už asi máte komunismus, takže všechno je všech a každý si bere podle svých "potřeb". *1* *1* *1*
-