Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • S. Havlíček bude určitě nabíjet ty baterie obuškem. Náš megagenius.

  • milacekpublika

    Jako je pravda, že nabíjecí stanice pro elektromobily a to zejména do domácností jsou věc, která je poměrně dost napjatá a je třeba to řešit trochu jinak. Jinak si lidi prostě budou nabíjet nevýhodným proudem z 380 V a nebudou řešit to, že jde tu energii brát třeba v soláru a tak různě. :) 

  • Já si také nemyslím, že je na tom něco špatného. Právě naopak. Sledují vývoj okolo elektrických aut v posledních letech a už chvíli nad nějakým uvažuji. A určitě bych uvítal pokud by například mělo baterii vyrobenou u nás. Myslím si ale, že jedna z věcí, na kterou by se ČEZ měl trochu více zaměřit jsou nabíjecí stanice. Podle mého názoru je jich u nás pořád málo. I když je pravda, že postupně přibývají, viz například tento článek.

  • Hale já se v tomto vůbec nevyznám, takže bych se k tomu ani radši moc nevyjadřoval, ale co je na tom špatně? Však budeme mít levnější baterie ne? To je podle mě dobře. Jinak, ještě by mě zajímalo, zda na baterkách pracují lidé, nebo třeba robotická ramena jako na videích z webu https://www.aubo.cz/podpora/slovnik-pojmu/roboticka-ramena/. Jen tak ze zajímavosti. Děkuji

  • mun.go

    To je opravdu perfekní nápad.  Vláda chce být u stavby „gigafactory” na baterie do elektromobilů.

    Nebudeme sice mít atomky od těch zlotřilých Rusů nebo Číňanů, ale budeme mít baterky ... 

    Letos v dubnu vláda oznámila, že Česko v reakci na informace o podílu ruské tajné služby na explozích v muničním areálu ve Vrběticích na Zlínsku v roce 2014 nepřizve do tendru na dostavbu Dukovan ruskou společnost Rosatom. Ministři schválili usnesení, že bezpečnostní dotazník stát pošle pouze možným dodavatelům z Francie, Jižní Koreje a Spojených států, to znamená firmám EDF, KHNP a Westinghouse. Už dříve byla vyřazená čínská firma CGN.

    • Co se stane, až to blafne? Tak velký kontejner na vodu nezvládne vyrobit ani Čína.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit