Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Příjmy každého, podanného norského krále, jsou veřejné.
    Příjmy sociálních dávek pro cikány a čmoudy, ze všech děr světa
    jsou pod nejvyšším stupněm utajení. top secret.
  • Kromě oblíbeného berňáku tam mají i Barnevernet...
    • Ovšem, ten je druhý, ačkoliv nezveřejňuje nic. Krásná země, zvláštní lidé.
  • No tak, článek zcela ignoruje, že v téhle ekonomice se na platy nedělí národní bohatství ale kupuje se za ně pracovní síla. Její cena - platy - se pro jistotu regulují dumpingovým dovozem z Ukrajiny a Polska. Naše Lithium je ukradnutý a prodaný oligarchama ještě dřív, než se vytěžilo.S uranem, dřívím, půdou, uhlím ani "privatizovanými aktivy" to nebylo jiné. *10*
    Běžte volit. Sice zvolíme zase komunisty ale záleží, v jaké budou straně. Jestli vyhraje strana, která vrátí výnosy a naše aktiva do této ekonomiky, možná ty platy vzrostou - ty výnosy někdo musí v naší ekonomice taky utrácet anebo aspoň půjčovat. Jenom hňupi dovolí prodávat a znehodnocovat svoje aktiva (např. inflací), aby se mohli zadlužovat. Jde o to, aby co nejvíc DPH a daně ze zisku všichni zaplatili tady a ne za hranicemi. Daně z příjmu fyz. osob potom zrušíme. Její redistribuce stojí 50% a v rozpočtu tvoří snad pod 10%. A kolik lidí obtěžuje a zaměstná činnost k jejímu vybírání (a na jejich náklady...) Tím vzroste reálná kupní síla a skutečně prožitý volný čas pracujících (i v důchodu, např. z úspor) - nejlepší měřítko blahobytu. Až se ty úspory stanou aktivy se slušným výnosem jako ve Švýcarsku a Norsku (ale bez inflace) a s náklady na redistribuci veřejných peněz budeme v první desítce, potom teprve bude vyhráno.
  • konva
    Ja bych to tu zavedl treba... ten kdo ma ciste svedomi se nema ceho bat a mozna by to opravdu pomohlo..
  • "V Norsku máme kulturu otevřenosti. V naší zemi není možné, abyste byl zvolen do veřejného úřadu a veřejnost neznala vaše příjmy a nevěděla, jaké daně odvádíte," sdělil agentuře AFP ředitel Norské daňové správy Hans Christian Holte.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    jestliže někoho platím, co je špatné natom, vědět kolik bere a kontrolovat jakou práci odvádí? Když mně například nějaká firma vyměňuje okna, tak mám právo a přímo povinnost vědět, kolik mi naůčtuje a jaké je kvalita její práce.V politice to snad nemá platit?
    • Kirgos
      Výsledek ovšem v ČR je obvykle to že po zveřejnění vašeho platu vám někdo auto objede pětikorunou... a nebo když si ho koupíte nové tak též.


      A to se obvykle děje i při nějaké pětistovce navíc. on se někdo nasr... v okolí najde velmi rychle. Úspěch se tu netoleruje a je lépe ho držet utajený.
  • právě mě pustili z díry *1*
  • To u nás nebude problém 98% národa bylo ve straně tak že to umí. *1* *1*
    • Jako vtip dobrý, ale...
      V r. 1989 bylo v 15milionovém Československu 1 milion členů KSČ. Po rozdělení tu bývalých členů mohly zbýt tak dvě třetiny. A k dnešku skoro po třiceti letech od plyšáku? Asi hodně málo. A ti nic chtít veřejňovat nebudou, často vzhledem k "zprivatizovanému" majetku. A navíc se to i tak nestane, protože bývalí komunisté jsou ve všech politických stranách, jak zní okřídlený a pravdivý vtip.

      K tomu bych měl připomenout i loajální členy předlistopadové Národní fronty jako mimo KSČ i Československá strana socialistická a Československá strana lidová (viďte bývalý straníku pane Miroslave Kalousku).
      • No jistě tady žádný nebyly jako tu nebyly náckové a jako tu po válce byl každý partyzán *1* *1*
  • Někde je to považováno za povinnost poukázat na korupční jednání, protežování kamarádů, příbuzných a rodinných klanů.
    Často se vytváří taková místa, kde se pracuje stínově či vůbec a je známo, že za "obšlehnuté"
    studie inkasují oblíbenci parádní sumy.
  • Proč šmíráctví !?! V rodině nikoho neuráží , že členové rodiny /taky ne v každé / přispívají na chod rodiny a v rámci možností mají i spravedlivý výhody , které se taky netají !
    No a stát je vyšší forma společenství tak proč by to nemohlo fungovat ve státě !?!
    Odpadlo by úplatkářství a KORUBCE a to je podle mě ta největší zlodějina a šmejdovina !!!
    • Kirgos
      v českém státě to ovšem povětšinou funguje tak že když si koupíte nové auto - ikdyž jste si na něj vydělal vcelku podstivě tak vám někdo dané auto objede pětikorunou už jen z principu že na to máte.

      V téhle zemi se absolutně neodpouští jakýkoliv úspěch... proto je dost na místě úspěch tajit před všemi ostatními - povětšinou i v rodině... protože první co přijde je rodina která začne říkat o půjčky...

      a vcelku jasně se říká - chcete li přijít o přátele - pujčte jim peníze.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit