Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Raději si počkat, až řidič zastaví, zrakový kontakt a někdy dá řidič znamení. Na druhé straně se stává, že mnoho řidičů přednost dá a v druhém pruhu řidič nerespektuje a nereaguje- nebrzdí!
  • Základ je NIKDY neočekávej,že Ti dá někdo přednost. Kdo je ve střehu tam,kde hrozí kolize má šanci dočkat se dalšího dne. Dnešní provoz na silnici je takový,že bez vštěpování dodržování pozornosti ať vlastním dětem ,či ostatním přes TV a pokutováním Policii to jinak nejde a už ani NEPŮJDE. Chování nás k druhým je už jenom o charakteru jednotlivců *13*
  • Jsem řidič i chodec. A mohu říci, že obě skupiny jsou dost bezohledné. Jako řidič jsem měl např. problém, když na přechodu přes velmi širokou ulici vystartoval z hloučku chodců na vzdálené straně vozovky kluk na kole. Taky mi vadí postávající ženy, které své debatní místo zvolí těsně u přechodu. Coby chodce mne onehdy vytočilo, když jsem upaženou levicí dával z dálky přijíždějícímu autu jasně najevo, že hodlám využít svého práva přednosti na přechodu a auto si jelo dál bez zpomalení až jsem musel uskočit.
  • Je to strašné. Sice někteří řidiči jezdí bezohledně, ale mnozí chodci také skočí na přechodu do silnice bez rozhlédnutí (mají přece přednost) a neuvědomí si, že řidič není jasnovidec a taky nemůže zastavit na fleku. Možná bylo rozumné převzít ustanovení např. z Německa, kde řidič musí před označeným přechodem zastvit a rozhldnout se jako u značky Stop.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit