Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Proto já mám externí paní účetní, která se mi o daně stará. Nevím, kde bych měla brát čas na to, abych si daně dělala sama a ani tomu nerozumím. Ono kolem podnikání je papírování a zařizování už tak dost a to jsem si ještě hodně práce usnadnila tím, že jsem si ani založení s.r.o. nedělala sama :-D .

  • Pan ministr Bartoš by měl spíše vyzývat úřady k nekompromisnímu vymáhání zákonů. Není náhodou tohle práce ministra? 

  • Stejně je to legrace. Když se podívám, jak vysoký příjem by měl OSVČ podle výše předepsané daně, tak bydlí ve stanech a mají k jídlu chleba s vodou.
    To není nic proti nim, ale jejich děti chodí do stejných škol, chodí ke stejným doktorům a to platí stát. Jedněm i druhým. Nechte OSVČ být, jsou jaké svaté kravičky v Indii, to je v pořádku, ale nic jim také neplaťte. 

    A na armádu a policajty ať se podílí výdaj/počet obyvatel. Třeba. 

    • Diwa

      Jindřichu, skuste se na to podívat také z druhé strany. Všichni tyto OSVČ a celkově podnikatelé se mají jako prasata v žitě ! Vše si dají do daní, počítač, stůl, židle a další a další věci a také třeba auto !!!! Vy máte jako zaměstnanec tyto "výhody" ? Nemáte nic !!! Proč OSVČ můžou platit paušální daň, když si vydělávají 2x až 3x tolik měsíčně než Vy a na paušální dani za rok zaplatí třeba 5000,- kč daně ? Za Vás jako zaměstnavatel v práci zaplatí kotel peněz na odvodech, OSVČ zaplatí paušální daň ze ten celý rok třeba oněch 5000,- kč !!!! Jaký je rozdíl mezi námi co chodíme do práce a takovým OSVČ ? Vůbec žádný krom odvodů, přesto OSVČ platí minimální daně, řadu věcí si dá do nákladů atd...atd....... Tady stát přichází o milirdy a nikomu to nevadí, pak bude stát hledat peníze u důchodců ?

  • V každém státě je největším škodičem stát.

  • mun.go

    ... daňových přiznání, které je pro podnikatele letos povinné elektronicky přes datovou schránku, ...

    Není to pravda. Podnikatelé nemusí nutně používat datovou schránku, zejména v případě daňového přiznání. Mohou formulář vyplnit on-line (případně si jej uložit rozpracovaný jako XML) a pak odeslat po přihlášení některou z možností identity občana.

    • Co jsem se na to díval, tak sice vypůníte formulář online, můžete si ho uložit, ale když stisknete odeslání, stejně se vám nabídne odeslání přes datovou schránku jako možnost. Takže jde stále o to, jestli je povinnost nebo není využívání přidělené datové schránky. Já se obávám, že to povinností je.

      • mun.go

        "... nabídne odeslání přes datovou schránku jako možnost ..."

        Finanční správa tady píše:

        "Formulář daňového přiznání v předepsaném formátu můžete snadno vyplnit prostřednictvím portálu Moje daně (www.mojedane.cz) a následně ihned odeslat finančnímu úřadu. Nemusíte tedy k odeslání elektronického formuláře použít datovou schránku, při odeslání přímo z aplikace Online finanční úřad jen použijete své přístupové údaje do datové schránky nebo identitu občana (např. Bank ID). Podrobný návod je přílohou této informace."

        ---

        Jinak myslím, že datová schránka je taková nutnost jenom komunikaci s "orgány veřejné moci" / OVM. Cokoliv navíc nad základní funkce chcete, je už placené ... třeba poslat přiznání OSVČ datovou schránkou jiné než Všeobecné zdravotní zdravotní pojišťovně ... to už je za peníze ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit