Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já nemám obavy. Nás senátor osvoboditel Vystrčil jistě vystrčí svou sympatickou tvář a jen se to na nás posype. Buďte v klidu.

    Dokud máme statečné senátory, tak nám vůbec nic nehrozí. 

  • Čína uzavřela mamutí smlouvu s Iránem na 25 let. Rovněž s Ruskem uzavírají mamutí smlouvy do budoucna. Takže se stačí podívat na mapu, jak tyto 3 země jsou velké a jaké nerostné bohatství mají a je všem jasné, kde bude v příštích 25 letech největší boom ekonomiky. EU a USA mohou obchodovat spolu, ale žádná sláva to nebude. Čína ani Rusko s Iránem jim tam do toho určitě nebudou kafrat. Horší to je s EU a USA, vzhledem k přístupu k migrantům a svobodě čehokoli a kdekoli na jejich území.

  • Nerozumím tomu. Čínské firmy na dostavbu Dukovan představují ohrožení národní bezpečnosti ČR a testy z Číny pro žáky ve školách nikoli. Že by zase dvojí metr a hlavně byznis???????? No oni to naši poslanci za 2 měsíce nějak zvládnou. To začínají letní prázdniny. Určitě už žádají USA nebo EU, aby přispěchala na pomoc.

  • Pošleme tam našeho univerzála Havlíčka, s. Bureše a zEmana a oni to vše vyřeší i s jaderným blokem. Na zEmana stačí "trocha" Vodky.

    • HAHAHA zas přichází unikátní dávka humoru? Zas nám tady zavital vesnický bavič? Se svými otřepenými nadávkami a výpady? Už jsi vyvezl hnůj z pod prasátek? Kravičky mají čerstvou slámu? Tak šup, šup mazej do práce.

      • práca šlechtí , tož Bečva zase otravuje s polomrtvejma okounama😎

  • Jen ať si  Čína ten nespolehlivý předražený šmejd nabouchá do trenek! Aspoň přijdou konečně na řadu levné a kvalitní české výrobky. Kdo spláče jsou jen kšeftaři co to překupují přes Kajmanské ostrovy.

    • Kvalitní a levné české výrobky?!? Vy jste požil? 

      • Tak jestli máte předražené čínské testy se 40% chybovostí za lepší výrobek, než vymysleli naši odborníci, tak jste požil spíš vy - anebo máte s Hambáčkem společně firmu na dovoz z Číny?  

  • Čínské komunistické zrůdy, zahájily bakteriologickou válku proti civilisovanému světu pomocí toho jejich covid - comunist virus dementing, tak by měly všech škody způsobeném tou pandemií uhradit a ještě zaplatit vysokou pokutu. Jenomže to by zase odnesli obyčejní Číňané a ty vládnoucí komunistické zrůdy by si na tom ještě nahrabaly. 🤮

  • Na Thaj-wanu jsou normální kluci. Linky by poslali i tak, v rámci dobrých dlouhodobých vztahů. Ovšem objevil se ten malý skřet ze sněmovny. Prďola si přál být vidět. Podařilo se.A tak v době kdy se honí každý den, možná každá hodina, se bude hledat výrobní náhrada. A tak díky skřetovi jsou a budou komplikace. Hlavně že se statečně postavil za životní zájmy našeho pracujícího lidu.

  • Být Číňany, tak se na ty jejich "nepřátele" v centru Evropy ani nevykašlu.

    Docela se u těch zpráv BIS směju. Myslíte si, že by takové velmoci stála za námahu země, která má tolik obyvatel jako jejich malé okresní městečko? Někdy mi připadají naši politici jako žáby, co se nafukují, aby byly větší. 

    Když Vás někdo otevřeně nazývá nepřítelem, tak proč mu pomáhat? 

    Počkáme si na pomoc z USA nebo z Německa. To jsou přeci naši přátelé, ne? 

    • My si klidně vystačíme i s kvalitní českou výrobou. Jen bude potřeba vyhnat ty STBáky a komunisty od křivého kšeftování.

      • Kamildo, chcete to vzít místo nich? 

        ...Jen bude potřeba vyhnat ty STBáky a komunisty od křivého kšeftování."

        • Já nemám patřičné stranické vzdělání, ale podle toho, co tady občas píšete byste se tam jistě dobře hodil. 😉

      • josef.chmela

        S českou výrobou jsme sipřestali stačit hned po roce 1989. Od té doby jsme závislí  na dovozu všeho. To jsme to dopracovali, od 10 k 5.

        • My ale také hoodně vyvážime! S Čínou to byl omyl, řekl bych skoro celosvětový - Čína vyráběla nejlevněji i za cenu otrocké práce dětí a svět založený na mamonu na to skočil. Čína také vyváží načerno spoustu levného zboží z KLDR. Teď bude potřeba stát se soběstačnými, kde to půjde. A kde ne, tak se spoléhat na spolehlivé země.

          • Ale Kamildo, přestaňte agitovat a projděte si statistiky světového obchodu a podívejte se na fungování produkčního systému v Číně.

            Jste už jako ČT1. Je dost věcí, které je možné Číně vyčítat. Ale to prostě země s jinou kulturou. Proč jí nasazovat brýle člověka ze střední Evropy? Potom je ten obraz rozmazaný. 

            • Sorry, agitovat nebudu - nebudu se vám plést do řemesla, když to neumím. Jinak mě je celkem šumák, jestli má Čína větší, nebo menší obchodní bilanci. Důležité je, jak se lidem v které zemi žije. A co se obchodování týče, tak je potřeba mít s partnery stejná práva a povinnosti. A to s Čínou neplatí. Pokud to náhodou nevíte, tak si o tom něco zjistěte. 

  • josef.chmela

    Ani se jim nedivím při tom našem odsuzování všeho z Číny a vměšování se do jeich vnitřních záležitostí.  Vždyť nám "Tchaj-wanec"  může dodat linky na výrobu testů, stačí zaletět na Tchaj-wan. Stejně by to byly zase linky Made in China.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit