Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ...podej prst a ...
  • Se zloději, lháři a teroristy se nevyjednává!!! *16* *12* *16*
  • Proto sa našim pánom nelíbí referendum. Enem to, lesti sa možu vy.rat nebo né. Stejě tak referendum na Krymu s pozice zlodějů ze západu.
  • Jasně narvěte černoprdelníkům všechno do chřtánu,aby se jim náhodou Ježiš nerval z kříže a nezačal je liskat po té hubě nenažrané zlodějské. Všichni víme co jste zač,aby se vaše ovečky nedaly na islám,pak by s váma zatočily.....to Vám černoprdelníci přeji. A to jsem věřící!
    • Ty jo, ty jsi určitě věřící, jen neříkáš v co. Ale ani nemusíš, je to jasný, žalude! *10*
      • "Podle nosa stejně poznáš kosa", i kdyby se tvářil jako slavík. *1*
  • zalkněte se vzteky. Nebo se z toho třeba pose*te. Co patří církvi a bylo jí to uloupeno, to jí musí být vráceno, a tak také bude.
    • Tupounečku .Kdo je teď církve - pouze pár nenažraných prelátů. Podle tebe se má předávat obrovský majetek cizímu státu. A zase méně do státní kasy a větší chudoba národa a více sádla na černoprdelnících. Přeber to z které strany chceš je to stejná ne-li vetší zlodějina jak, po Bílé Hoře. Jen jsem zvědav kdy se budeme sbírat na věčeři pro jeho nenažranost arcibiskupa a také na samopaly které z ašich peněz koupí jeho velebnost pro banderovce ( tedy prostřednictvín řecko-římské církve.).
    • To by mne zajímalo, kam, ke komu, se hlásíte vy? Církevní tmářství jednou stejně skončí,díky vzdělanosti, vědě a pokroku, které tato parazitující partička za každou cenu držela ve své moci.Třeba se dají na politiku.za nějaké "křesťanské demokraty", kde využijí svých znalostí manipulace k oblbovaní prosťáčků vaší mentální vyspělosti. A zkuste si vy intelektuální génie položit nahlas otázku, kdo zde, na našem území byl před křesťany, zda měl nějaké majetky, jak dlouho tady byli a proč najednou byli nahrazeni právě křesťany. A potom se zkuste, já vám, už je toho hodně, zamyslet nad tím, jak zde církve přežívaly, z čeho žily, kdo je živil, kdo na ně "dobrovolně povinně přispíval" ajak si sami církve pomohli k majetkům jejich oveček. Pokud na tyto otázky najdete pravdivou odpověď, věřím, že již tady nebudete dělat ze sebe takové ťululum, jako nyní. *1* *1* *1*
      • Já se hlásím sám k sobě, ke svému názoru. Vzdělanost, věda a pokrok, např. kvantová fyzika, teorie relativity, kosmologie, informatika... ukazují, že existuje jistá hranice, za níž už nefunguje současná fyzika, matematika, logika, tedy ani náš lidský rozum. A přesto existují jevy, které jsou zdánlivě v rozporu se "zdravým rozumem" a o jejichž přijatelné vysvětlení se snaží právě víra. Není rozdíl mezi současnou vědou a vírou a tak i mnozí přední fyzici a ostatní vědci věří v Boha. A všechny tyto jevy je třeba oněm zmíněným prosťáčkům nějak přijatelně vysvětlit, obrazem, analogií, legendou tak, aby to pochopili, aby se jim dostalo přijatelných odpovědí na jejich otázky, jež je znepokojují, aby získali jistotu, oporu, potřebu dodržovat jistý řád a morální kodex, jímž je Desatero.
        Před křesťany zde žily keltské, germánské a jiné kmeny, které obývaly jisté oblasti a chránili se před útoky jiných kmenů. Kmeny zabíraly a tím pádem vlastnily podle potřeby další neobývané oblasti, až se to později změnilo ve vlastnictví panovníka, krále, šlechty, měšťanů. Od nich potom cirkev dostávala část jejich pozemků a majetku k vybudování vlastních církevních staveb a komunit. Ale církev také dostávala právo vlastnit nikým neobývané a tudíž panovníkovi patříci oblasti, jež se podle římského práva staly jejím vlastnictví; protože vlastníkem se stává i ten, kdo se zmocní věci opuštěné, nikomu nepatřící a chová se k této věci jako ke své vlastní. Církev také získávala majetek od vděčných věřících formou příspěvků a odkazů. Církev také v duchu křesťanského učení pomáhala potřebným, chudým nemocným, nemohoucím, sirotkům. Udržovala také křesťanské učení a křestanskou kulturu, kterou se lišíme náboženství nekřesťanských a od přírodních národů (alespoň někteří z nás). Tato kultura přinesla civilizaci, stavební, malířské, hudební a literární umění.
        Takže doporučuji toto vše si uvědomit a nedělat ze sebe takové ťululum, jako nyní. *4* *4* *4*
        • Hezké, takové malé PŠM se vším všudy. Také z něj bylo jasně patrné, že kdo nejde s námi... .Ale pozor, ty vědecké hranice, které vy tady typicky "uzavíráte" jako již vědecky dále nevysvětlitelné a podsouváte na ně vaši víru v boha, tak tyto hranice se neustále prohlubují rozšiřují a věci nepoznané osvětlují. Nemusím vám snad připomínat hranice známé ve středověku a některá jména učenců a jejich nehezký konec na "hranicích"... A JE UŽ ÚPLNĚ MIMO TVRDIT, ŽE VÍRA MÁ NA TYTO OTÁZKY ODPOVĚDI. Ta vaše pasáž o nabývání majetků je také taková úsměvná, nevinná, pohodová a kolik se za tím vším skrývá zla, nenávisti, zakrvavených křesťanských mečů a vraždění, genocida národů, strachu a vydírání. Cortés, Pizzaro, Boblig a "další dobří křesťané", Ale, nejen ta vaše vychvalovaná zde vysoce monopolní "kultura" přinášela umění všeho druhu a civilizaci. Například muslimové, ale nejen tito, neměli rádi a netvořili umělecká díla, neznali krásnou hudbu, nestavěli krásné monumentální stavby? Ona ta vaše vychvalovaná křesťanská civilizace mečem a ohněm nemá až takový význam pro mnohé "přírodní národy" a byla to právě jen a pouze genocida. Metoda cukru a biče, strachu a vydírání, to je to vaše křesťanství v reálné podobě. Mělo li být jiné, tak se to rozhodně nepodařilo. A to Desatero? Vždyť jej vaši bratři porušovali a porušují dodnes. Proč asi? *16* *16* *16*
    • Co církev nakradla za tisíciletí a po Bílé hoře se obzvlášť činila, tak musí být také vráceno a nezbyde jí téměř nic a přečti si bibli, ty věřící primitive. Mladík chce jít s Ježíšem a ptá se ho , co má proto udělat a Ježíš odpoví - vzdej se všeho majetku a mladík odešel. Navíc Ježíš z Chrámu v Jeruzalémě vyhnal kupčíky, sám nic neměl, tak jaképak bohatství, jak tu bibli čtete , vy věřící analfabeti. Snad se jen díváte na obrázky, ne O bohatství není v bilbli jediné slovo, právě naopak. Takže církev je akorát s.r.o. pro blahoslavené chudé duchem, kteří jim to věřili, protože je dříve zastrašovala a doslova terorizovala. Dnes , když jsou lidé vzdělaní, tak církev ztrácí svoje ovečky ve velkém. Náš stát je téměř ateistickým a kdo věří, k tomu církev nepotřebuje, protože je to akorát církevní bussnes. Nic víc, prachy na prvním místě, proto jsou všichni pěkně vyžraní a trpí virozou. Víno je jejich denní pití. a nám kážou vodu. Tak to dělají tisíciletí. Jedině dnešní Papež se řídí biblí a tím , co je v ní psáno, taky by ho všichni církevní hodnostáři nejraději sežrali, když jim sahá na peníze a blahobyt i majetky. .
      • To je sice hezké, ale ono je také třeba tu Bibli vytisknout a dát lidem k dispozici, je potřeba někde vyučovat teologii a udržovat tak Ježíšovo učení a vykládat lidem o co jde, je potřeba v duchu Bible budovat a udržovat starobince, chudobince, sirotčince... je třeba udržovat a opravovat církevní památky... a to všechno stojí peníze, které zatím dostává církev z našich daní, tedy i od nevěřících. A to všechno i bude muset církev platit ze svého. Kdyby papež František žil jako bezdomovec tak jak by tohle všechno organizovat a platit.
        • co to je za žvásty...co chceš a komu tisknout?,každej věřící ji má a kdo je nevěřící,tak mu ji nemůžeš vnucovat,nehledě že černoprdelníci by ji měli znát skoro nazpaměť,ale zřejmě neznají ani desatero,natož co kázal ten nejvyšší!!! Církev neplatí nic ze svého,to si zapamatuj moulo. *7*
  • KIMCID
    na to je jedno hezké české slovo:nasr.t *1*
  • Už mi ty požadavky ze strany církevních tmářů a manipulantů sloužících mamonu docela vadí. Hoďte ty lumpy křesťany lvům! *12* *16* *12*
  • Všechny církevní lumpy,kteří zbídačují a oblbují národ je třeba odporážet na katovských mučírnách co nejkrutějším způsobem.Jinak budou zrazovat národ a oblbovat národ,to už si takto zbídačený národ,jako jsou Česi nemůžou dovolit živit.
    • Proč krutě, nebo autodafé, "Nejsme jako oni". Stačí decimaci. Každého desátého vypustit a lidi si je najdou ani mramorové sarkofágy nebude třeba.
    • Pokud máte pocit, že vás někdo zbídačuje, už jste podal trestní oznámení nebo se umíte jen vyblít na diskusi?
      • Už jsi ty magore viděl v našem rozkradeném státě, že by nějaký zloděj seděl? Takový máme právní systém. Na úrovni stoleté bezzubé babičky, vetché a třesoucí se , sotva se držící na nohou a každý si s ní cloumá podle potřeby, církev rovněž.
      • Neřešte styl, jde o fakt, který tady je. Naše společnost je velmi sekulární a tyto "požadavky" vše jen vyhrocují. A prosím, nechci slyšet cosi neůpřímného v tom, že co bylo ukradeno...neexistuje stát, včetně na něj napojených církví, který by měl čistou naprosto čistou svou minulost bez krádeží, vítězných "dědictví" kořistí, nezmanipulovaných "darů" pod tlakem osudu a pod. a kam až chceme zajít, do jaké minulosti, aby platilo to "co bylo ukradeno..."?! Pravda a právo by měly platit stále, ne? .
  • Na Pražském hradě církvi nikdy nepatřila ani sirka! Všechno bylo postaveno za státní peníze (knížecí, královské, císařské, republikánské) včetně kostelů a Svatojiřského kláštera.!
    Církev to nejvýše měla propůjčené k užívání! *16* *16* *16* *16* *16* *16*
    Jsou to "nenažraní" zloději! *12* *12* *12* *6* *16*
    Ani tzv. "Náboženská matice" nebyla církevní majetek. To byla státní organizace založená císařem Josefem II. *6* *6* *6* *16* *16* *1* *1*
    • Velmi se pleteš.
      • To se teda nepletu, prostuduj si historii a středověké právo, troubo! *1* *1* *1* *1* *1*
        • Zajímalo by mě, kolik jste toho prostudoval vy, s těmi vašimi způsoby. Odhadoval bych, že akorát pár novinových článků a pochybných webových stránek. A možná pár komunistických filmů. Abyste v trpělivosti proseděl mnoho večerů nad odbornými publikacemi, dělal si z nich výpisky a porovnával, to mi na vás nesedí. Já si to na rozdíl od vás absolvoval, tak mi něco vykládejte.
          • Stejně jako arogantní a servilní předeseda biskupsské kongregace, že jo.
          • Stačí si přečíst Bibli, kterou jsi evidentně nečetl, protože tam o bohatství není ani slovo, právě naopak . Když jeden mladík chtěl jít s Ježíšem tak se ho ptal co má pro to udělat a Ježíš mu odpověděl, vzdej se všeho majetku a mladík odešel. Tak si ty věřící alespoň tu Bibli pečlivě přečti , než tu budeš pindat.

            Prostě církev je nenažraná a my jsme ateistický stát, tak ať si dá zpátečku. Nebýt odporného Kalouska, kterému jistě Duka to svinstvo královsky zaplatil a Nečase, co kradl s Nagyovou ze státního miliony a ta kreatura Peak , jejíž pidi stranu nikdo nevolil, nepravomocně odsouzeného ODSáka na jedno noční použití, tak to nikdy neprošlo a církev si o tom mohla nechat jen zdát.
  • Nenažraná, zlodějská, černoprdelnická *12* *12* *12* *12* *12*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit