Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No, já nevím třeba jak vy, ale já, když už něco doma stavíme, tak si k tomu beru snad kohokoliv, kdo tu práci prostě zvládne a je mi úplně jedno, kdo to je, protože to je to nejehorší, co můžeme udělat, někoho soudit podle toho odkud je nebo jakou má barvu kůže... Svařovat přeci může jak američan, čech, tak i eskymák :)

  • Kdyby byl stát malý a racionálně vedený, nebylo by třeba tolik zahraničních pracovníků. Kdyby tito pracovníci nepracovali ve prospěch zahraničních vlastníků, kteří dostávají dotace z daní českých daňových poplatníků, daňové prázdniny, zadarmo pozemky a infrastrukturu montoven, nebylo by potřeba tolik zahraničních pracovníků. Tady nám z toho zůstávají jen náklady na ubytování a sociální zajištění.

  • Jsme na tom, asi jako jeden americký admirál, který velel námořní flotile v pacifiku. 

    "Co je to logistika?! Vůbec to netuším, štve (eufemismus) mě to, ale zatraceně nutně to potřebuju."

    Tak jsme na tom asi my a zahraniční dělníci. 

  • A taky máme 80 000 pendlerů, co dělají v Německu a Rakousku. Ani se jim nedivím, almužny, co jsou ochotni platit čeští zbohatlíci-podvodnikaltelé, nejsou ani na úhradu cesty do práce.  

    • Začněte podnikat a plaťte své zaměstnance jako v Německu. Nebo nekecejte do věcí, kterým nerozumíte.

  • Pro kapitalisty jsou gastarbeiteři dobří jen aby srazili co nejvíc dolů cenu práce rodilých Čechů. Jenom o to jde. Prý jsme pro kapitalisty moc drazí, ale ve skutečnosti to spíš vypadá, že kapitalisté jsou stále víc nenažraní. Někdy loni v létě jsem četl článek, kde si ředitel jednoho metalurgického podniku (myslím z Fulneku) se stamilionovým obratem stěžoval, že musí shánět pracovní sílu do výroby až někde v Asii, protože prý i přes dlouhodobou inzerci nemůže nikoho z Čechů najít. Taky si stěžoval na prý příliš přísné azylové zákony, které mu dovoz těch asijských gastarbeiterů znemožňují. Tak jsem se podíval na zoubek toho podniku a světe div se, žádné pracovníky do výroby nehledal ani na inzertních portálech, ani na stránkách podniku. Hledal akorát dva svářeče a dva řidiče vysokozdvižného vozíku. Nejvíc mně dojaly nabízené platy. Třeba svářeči Co2 až po zapracování měli mít výdělky astronomických 16 tisíc hrubého. Když nabízeli takovou almužnu svářečům, kteří dnes jsou úzkým profilem a často berou ve firmách až 50 tisíc, tak mě napadlo kolik asi platí méně kvalifikovaným lidem na provozní lince. To musel být snad minimální plat. To by Češi museli být voli aby za takovou almužnu dřeli. V Německu jsou majitelé a akcionáři firem rádi, když z provozního zisku po odečtení všeho jim zůstane do kapsy 10%. U nás 50% i více je jim furt málo.  

    • Nakonec to je pravda. nejvíc se naže.... pan majitel a lidi, co pro něho a na něho dělají jsou mu někde....

      Za ty peníze by to nedělal nikdo. Máme snad nejlevnější kvalifikovanou práci v Evropě. Možná ještě před Balkánem. 

      Patříme do Evropy nebo na Balkán? 

  • No ano, nově nastupující generace má heslo - hlavně do kanclu, do tepla.  A tak se ten podíl bude zvyšovat.  Každý do 30 let bude manažer nebo právník, nebo marketér.....

    Kdopak by makal? Práce je sprosté slovo.  Hlavní je kreativita. 

    A tak musejí makat UK a lidé z Balkánu. Ti se zatím za práci nestydí. 

  • Kdy tento bordelstát vydá pracovní povinnost? Nemáme pracovníky - to je výsměch. Kdy nažene stát pracovat a ne čekat na podporu cigány? Ti jsou přece vzdělaní. Ti se přece objeví na úřadu pouze pro dávky. Tam znají jak na dávky perfektně.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit