Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KIMCID
  • gaheris

    Landsmanšaft a v barvách hitlerjugend povykovali vlastizrádci na Letné, Podporováni vlastizrádnými neziskovkami, maďarským židem a taky Bakalou a podobnými zloději, Pokud by byly volby má je pan Babiš vyhrané což je víc než jisté! Vrchol sprostoty a vlastizrady je navrácení miliardového majetku rodu Walderode, tomu hrdlořezovi a příslušníkovi SS vraždícímu české odbojáře §§§

    • Ano je to smutné - ale přesně! Lidovci ty krysy proradné klidně zajeli na sraz sudetoněmeckého Landsmašaftu. A slizoun Bělobrádek tehdy  řečnil o tom, že si nás dovede představit opět v jednom státě.Seděl v první řadě v pravo.A tato smečka za nás jako bojuje ve sněmovně?Ještě že byl Daniel Herman vyfičen.

      • O profilu Lidovců si nikdo nemůže dělat iluze. 
        Toto slizké uskupení slizkých lidí,  jako pátá kolona moci Vatikánu v naší zemi už by měla být dávno stejně jako KSČ vyhlášená za své vlastizrádné jednání za stranu mimo zákon. 

        Bůh s nimi. 

  • Dokázat z čeho je obviňován. Jinak je to "jedna paní povídala".

  • Karel

    Pracoval  jsem na stavbě Dukovan a generální ředitel který byl středoškolák stavby měl důchodový věk, tak odešel do důchodu a co se nestalo na stavbě to najednou začalo zadrhávat.Tu se opozdila betonáž nebo chyběly některé komponenty kvůli kterým se celá stavba začala opožďovat a začal vznikat chaos.Vedení tedy bylo nuceno požádat tohoto člověka aby znovu nastoupil na své místo a situace se znovu  podstatně zlepšila a Dukovany se postavily v rekordním čase(zatím se to ještě nikomu na světě nepodařilo překonat) co jsem tím chtěl vlastně říci že máme velké štěstí že vlády se ujal člověk z praxe, který rozumí nejen byznysu ale i organizaci práce(vzpomeňme co se stalo s Ruským kosmickým programem po smrti Koroljova) proto bych si velice rozmyslel tuto situaci změnit a nastolit znovu chaos který tu trval téměř 25 let.

    Pan Babiš možná jedná podle svých instinktů a pamatuji si velmi dobře že vadil i za bývalého režimu komunistům podobně jako Štrougal(o oba se zajímala stb) ale vede naši zemi dobře a to je mnohem důležitější než vymyšlené a iniciované "kauzy" jeho protivníků.Tak vás prosím nezabíjejte slepici která snáší zlatá vejce(to si nedovolilo ani bývalé vedení KSČ) neboť Takový Baťa se narodí možná jednou za sto let.

    • V tom je právě ta chyba, stát není výrobní podnik, jeho funkce a poslání jsou podstatně jiné.

      Kdo si plete správu některých funkcí státu s řízením podniku, ten nepatří do politiky, ale do výroby.

      A kdo to nechápe, ten by si měl zopakovat základní vzdělání.

      • Karel

        Tak to bych potřeboval vědět jakožto nevzdělaný občan jaký je rozdíl mezi třeba neziskovou firmou  s deseti milióny spokojených či nespokojených  zaměstnaců a řízením státu.Poučte mně neznalého a nedostatečně studovaného občana?

    • V tom je právě ta chyba, stát není výrobní podnik, jeho funkce a poslání jsou podstatně jiné.

      Kdo si plete správu některých funkcí státu s řízením podniku, ten nepatří do politiky, ale do výroby.

      A kdo to nechápe, ten by si měl zopakovat základní vzdělání.

      • Stát je s ohledem na účel a způsob svého vzniku a plnění funkce podnik a jako takový má být řízen.

        Naprostá většina současných států vznikla za účelem provozování feudálního majetku (neobratná formulace, jistě, ale za účelem srozumitelnosti) a dosud se od tohoto faktu nedokázala oprostit, leč verbálně, respektive proklamativně, i když zákonem (Česká republika, Rakouská republika).

        Ostatně, i podniky jsou řízeny různými způsoby, od absolutistických po liberální, pracoval jsem v těch i oněch. Existují i podniky analogické socialistickým státům - vlastněné svými zaměstnanci. 

  • Aktivity milionchvilkových aktivistů a jejích pomocníků a dalších piklířů a intrikánů  jasně napovídají, že končí jedna celá polistopadová éra soutěže demokratických partají a svobodných voleb a nastává éra demonstrací se zmanipulovanými občany a vláda "ulice", kterou řídí zákulisní gauneři, proti kterým jsou polistopadoví tuneláři jen slabým čajovým odvarem.
    • 1.Důchod mi nedává Bureš ale důchodové pojištění, které si poctivě desítky let platím.

        Nemám zájem o žádné milodary a od vlády už vůbec ne. Aby něco někomu dala, musí to jinde sebrat, nebo si na to půjčit-to snad je jasné každému.

      2.Z pana Babiše jsem zklamaný.Nějak jsem nezaregistroval, že by se cokoliv pohnulo kromě slibů a rozdávaní koblih aj.Žádné reformy se nedějí, pokud nepočítám reformny policie nebo soudů, aby nebyl odsouzený.Ze začátku jsem mu fandil, bohužel předpoklad že kdo hodně má nepokrade se nesplnil.

      3.Bohužel je zjevné, že Babišovi jde jen o Agrofert, a že ty dotace smrdí je myslím úplně jasné každému,kdo není zaslepený. A bohužel je to světová ostuda.

      • Ale jděte!

        Již k úvodní větě se sluší podotknout, že žádné důchodové pojištění neexistuje, protože název je pouze použit jako krycí jméno pro daň, se zdravotním pojištěním se to má stejně. Sám to v druhém odstavci svého příspěvku přiznáváte - nemáte žádné pojištění, vláda musí peníze na důchody někde a někomu sebrat.

        Zrnko pravdy jste přec jen nalezl - žádný Bureš vám důchod skutečně nedává, v rozporu s vaším tvrzením ale jeho výši určuje vláda, takže manipulace s výší důchodu může být považována za milodary.

        Dotace nesmrdí, jak prokázal již dávno jeden římský císař. Pokud mi stát uloupí vydělané peníze a rozdá je na dotacích, je lhostejné, zda je dostane Andrej nebo Zdeněk. Už mi byly uloupeny - tam je ten zločin.

  • Odpověď je jednoduchá - musí přijít někdo lepší!

    Když lepšího nemáme - mezi slepými jednooký králem. 

    Koho generují tuzemské mediální elity? Škoda psát. 

    • To je voda na mlýn mádlovsko-issovských agitátorů, Kocábů a dalších výtečníků.
  • Nalimst

    Já sice Babiše taky nevolím, ale proč se lidi rozčilujete? Já chápu že vám Babiš leží v žaludku už od voleb, jenže si vůbec neuvědomujete, jak moc třeba mě iritují politici, kteří se líbí vám. Pro mě jsou třeba Kalousek, Fiala, Bartoš nebo aktivista Minář tak odporní lidé, že bych jim ruku nepodal a nepotřebuji svůj odpor k těmto politikům nijak vysvětlovat. Vy nenávidíte Babiše a já Mináře (nejen) a to jsem ho viděl jen chvilku, jen mi ti lidé nestojí ani za to, abych proti nim demonstroval nebo na ně někde pískal... Politika, ač se vám to líbí či ne, je z 80-90% o osobních sympatiích. Kdybych měl na výběr jen mezi Bartošem, Kalouskem, Minářem, Drahošem, Hišerem a na straně druhé Babišem, tak mu to taky hodím:) Na to co se musí stát aby lidé Babiše nezvolili je jednoduchá odpověď - musí vedle něj vyrůst jiný politik, kterého by lidé byli ochotní zvolit a ten chybí. Nevěřím ani těm opozičním plkům, že ekonomice se daří za Babiše jen náhodou a jim se náhodou pokaždé nedařilo.

    Výběr politiků v naší zemi je ubohý. ODS si do čela zvolila nesympatického, jízlivého, nevýrazného a naprosto nevtipného Fialu, který umí pouze kritizovat Babiše - dost primintivní. Mimo to v ní dřepí stále titíž lidé, kteří byli u všech rozkrádaček a tunelů, kterých bylo desítky ne-li stovky. ČSSD by se měla přejmenovat na Armádu spásy, protože už roky umí jen rozdávat cizí (naše) peníze - rozdávání peněz ale není sociální politika - to je charita! Slizoun Sobotka a hlavně pak Dientsbier, který zurážel všechny české voliče svými bláboly o hnědnutí společnosti jen proto, že se tu nechceme nechat vraždit muslimy, ČSSD definitivně zazdili. Zeleno červený Bartoš je pro lidi 40+ prakticky nevolitelný a není to jen účesem. Je velké štěstí pro ČR, že si včas uvědomil, že Piráti nemají žádný reálně realizovatelný politický program a vytvořil z nouze ctnost - "konstruktivní opozici", která kritizuje Babiše:) Navíc mají naivní levicově-ekologické vidění světa a sklony k přerozdělovat. Soucitné lidovce ateistický český národ volit nebude - jejich potenciál je 15% věřících katolíků a z toho jim pravidelně dá hlas tak 5-10%. Já rozhodně ne - křesťanský soucit, sebeobětování, odpouštění našim viníkům patří do kostela, ne do politiky. Komouše jsem už jednou zažil a stačilo. TOP09 - pravicová proevropská promigrační strana? To je něco jako růžový lední medvěd na Sahaře a mimo to je plná opravdu odporných lidí jako Kalousek, Feri... Starostové jsou takové Béčko TOP09, jen si nemohu vzpomenout na žádné jméno, což znamená, že nekoncentrují takové panoptikum jako TOP09 a tím jsou pro řadu lidí stravitelnější než profláknutí politici z TOP09. Okamura sice občas blábolí taky pěkné nesmysly, ale má jasný cíl - buď opustit cestu k hnusné Evropské říši, kde z nás bude nakonec takové bezvýznamné Katalánsko a z Evropy nepovedená rozvrácená a rozhádaná kopii USA, nebo pryč a hlavně žádný migroše z Afriky, kteří jsou naprosto neintegrovatelní do Evropské společnosti, která se do dnešní podoby vyvíjela tisíce let, zatímco oni žijí mentálně v pravěku a ještě tisíce let se to nezmění, jestli kdy.

    Já si vystačím s SPD, ale pokud se tu neobjeví politik a strana, která bude schopná strhnout 25-30% voličů, tak ať raději vládne trestně stíhaný Babiš, to se na mě nezlobte, i když vím že budete:). Pro fungování státu je přednější stabilní vláda, která vládne a tahle ne zrovna špatně, než banda 5% stran, která se na ničem nedohodne a nesestaví ani vládu... Ideální vláda v našich podmínkách se skládá z koalice dvou stran, jakž takž může fungovat i koalice 3stran i když zatím většinou skončila předčasně, ale složit vládu ze 4-5-6stran je naprostý nesmysl, pokud nemají všechny stejný program a to nemají a způsobí to na 100% pouze chaos, takže ač jsem Babiše nevolil, jen ať dál vládne, dokud politická scéna nevyplodí někoho volitelnějšího, ale ta je v tomto ohledu čím dál impotentnější, protože lídry stran volí výše postavení funkcionáři a speciálně v ODS (nejen) to připomíná volbu mis kompromis - jsou voleni lidé, kteří mohou být hypoteticky lehce někdy v budoucnu poraženi a silných osobností se systematicky strany zbavují.

    Přežili jsme Husáka, Jakeše, Nečase, Paroubka, Topolánka, Sobotku... Babiše stvořily politické strany, které jsou dnes v opozici a co je horší - nepoučily se ani za mák - neočistily se od lidí co stáli v pozadí stamiliardových lumpáren. Pokud jim radí nějací poradci, tak by je měli okamžitě vyhodit, protože program "Pryč s Babišem" je fakt ubohost a je to také důvod, proč má Babiš stále okolo 30% a strany s tímto "volebním trhákem" mají sotva 5%.

    • Ti důchodci a mladé maminky, co na Letné bouřili proti Babišovi, ohrozili ostatní důchodce a mladé maminky, kteří čekají na slíbené zvýšení důchodů a mateřské. Milionchvilkoví aktivisté jen destabilizují politickou a společenskou stabilitu.
  • Jednoduchá matematika: 

    - poslanci ČSSD (15) out, 

    - poslanci SPD (22) in...

    Tato koalice - dokonce umožňující elimonaci komunistů - bude smysluplnější...

  • Dotace samy o sobě nemravné nejsou, nemravné je zacházení s nimi.

    Jak už jsem uvedl, ty dotace byly zavedeny s cílem, aby vyspělé svobodné demokratické evropské země pomohly ze solidarity těm zemím, které se vymanily z ruského koloniálního područí, dostat se rychleji na evropskou úroveň. Očekávalo Předpokládalo se však, že v těch zemích zavládne ČEST A MORÁLKA.

    Zjevně se nepředpokládalo, že se dostanou k moci rychle "překabátění" "ONI" ("Nejsme jako oni") a že ti hraboši zneužijí ty dotace pro vlastní prospěch ("Všici kradnú")

    • Dotace jsou nemravné, daně jsou loupež. Martin Urza o problematice přednáší často, můžete obětovat jednu z milionu chvilek.

      • To že to nějaký Martin Urza přednáší a nějaký filius-syn to schvaluje, to ještě neznamená, že by to mělo být pravda.

        • Dokážete filiovi vysvětlit, proč by to neměla být pravda? 

          Příklad, jak se něco vysvětluje bez použití východostepních nájezdníků:

          Nesmíme zapomínat ani na morální stránku věci. Všechny prostředky, které stát utratí, musel nejprve někde vzít; kromě dluhu, což je jen dočasný nástroj, jenž nakonec stejně musí být splacen z jiných zdrojů, tyto prostředky stát mohl získat jedině tak, že je vzal svým občanům, obvykle pomocí daní. Daně většina z nás neplatí dobrovolně – pokud bychom se finančnímu úřadu vzepřeli, peníze by nám byly odebrány násilím. Daně jsou tedy nevyhnutelně loupeží. Sice opovrhujeme člověkem, jenž násilím oloupí jiného, ale když milion lidí násilně oloupí druhý milion lidí, to už nám nevadí. Ano, stát nám sice za naše daně poskytuje určité služby, ale kde bere tu jistotu, že každý z nás přesně o ty služby v té kvalitě stojí? Nemluvě o tom, že i kdyby nám zloděj za ukradené prostředky něco koupil, jeho krádež tím nepřestává býti krádeží.

          Blíže a obšírněji na www.mises.cz.

          Dále: Ono záleží na tom, jak mnoho je někdo levičák, víte?

    • KIMCID

      Nepiš o morálce žádnou nemáš

  • To je více než jednoduché. Typický volič ANO, tj.bývalý volič KSČ, KSČM, ČSSD, se odkloní od velkouzenáře Babiše jakožto jejich Spasitele v momentě, kdy se dostaví recese s následnou krizí  a oni začnou, slovy klasika, rýt držkou v zemi. Poněvadž budou to právě tyto sociálně slabší skupiny, ekonomicky neaktivní, nuceni čekat s nataženou rukou, co odpadne vrchnosti z hodovního stolu, které tyto ekonomické propady nejvíce odnesou. Bohužel, již nejsou mentálně ve stavu, část jich vlastně ani nikdy nebyla, aby si uvědomili, že vyměnili pár let svého domněle relativního blahobytu za budoucnost svých potomků. Anebo je jim to jedno, to je také možnost. Nejsou mentálně vybaveni všimnout si lží, které "protikorupční" hnutí ANO, ( které postupně končí v lochu ) tvořené vládou "odborníků," obhajuje své setrvání tristního vládnutí. Nevšimli si, že poměr mezi důchody a průměrnou mzdou je větší než za belzezuba Kalouska, jehož čtyřicet kaček bylo v době nulové inflace víc, než případných 2x 900,- nyní. Ještě jim nedošlo, že drastický růst cen potravin, služeb nájmů je posune na periferii společnosti ponechány jejich osudu, nedošel jim rozsah průšvihu podfinancovaného zdravotnictví, které je po zrušení poplatků v katastrofálním stavu, nevadí jim, že se jím ministryně sociálních věcí, ano, to je paradox, s o c i á l n í c h věcí, směje do xichtu, kdy nechala bez finanční pomoci paliativní domácí péči hospicové služby. Jedno je jisté. Nikdy jim nedojde, že to co zažívají nyní, je důsledek nastavení ekonomiky Nečasovou vládou s Kalouskem a to co budou zažívat za 5 či 7 let, půjde na vrub současné vládě ANO, ČSSD s podporou KSČM, poněvadž každé nastavení ekonomiky se projeví za poměrně delší dobu. Je ovšem také možné, že ono "protikorupční" hnutí ANO, je jim líp, tvořené z větší části z bývalých členů ODS a ČSSD, které jejich strany vyhodily pro zlodějiny, korupci  a tunelování, viz.Jermanová nebo Faltýnek, skončí vč.jejich zakladatele, štbáka Bureše, ve vězení. A oni se pokorně vrátí k osvědčeným levicovým stranám, které dovedou slibovat stejně dobře.

    • Ano- sázka na hloupost se vyplácí.A nejen u nás, vidíme to v Maďarsku, v Turecku v Polsku. To je stejná sorta voličů, snad jinde ještě více zblbnutá náboženstvím.Tak snad ještě čekat na chytřejší mladší generaci, která k volbám nechce chodit. Určitě by pomohly internetové volby, to by vypadaly výsledky jinak. Za starou babičkou co nevidí neslyší a bude volit KSČ nebo socdem/ nic proti ní/ s urnami přijdou, ale lidé co  bohužel, nemají čas zajít k volbám, korespondenčně volit nemohou.
    • Za to Vy jste mentálně vybavený na všechno.

      Děkujeme pěkně za poučení. Lépe se elity z Letné snad ani definovat nemohou. 

      Neučejí oni na Karlově Univerzitě? Jako bych slyšel politologické traktáty na tamní škole. 

      Doporučuji všem - je to škola veřejná a na přednášky může přijít kdokoliv. Jen si s sebou neberte iluze prosím. 

      • Každopádně si užívá "domněle relativního blahobytu".

        Přejme mu to.

    • Masáží zasaženej chudáček. Voliči Babiše tj.většina živnostníků mají takové příjmy o kterých se tobě může jen zdát. A na krizi se už těšíme, alespoň si odpočineme.
      • Odkud ví pisatel kdo volil Babiše? Je on snad spolupracovníkem tajných služeb?

      • Živnostníci jsou voliči Babiše ? Tady je ale legrace skoro jako na Novinkách či na Parlamentkách, tedy Aeronetu. Poslyšte, občas se tu vyskytne trdlo o kterém dříve (  než se z nich rekrutovali jeho voliči ) hovořil Miloš Zeman, ve známém proslovu o tom, že 85% tohoto národa tvoří blbci  a polovina z těchto je složena z jedinců s IQ 50 tj. hranice lékařské diagnozy debilita, Vy ale budete ještě o level níže, ne ?

        • Samozřejmě podle příštipkářů typu Kroupa a nebo Pithart jsou voliči ANO s podprůměrnou inteligencí a skoro bez peněz. Já znám pár lidí kteří byli na demonstraci a až na jednu vyjímku žijí z veřejných rozpočtů.
          • Ne naopak, v krajích a regionech rabují rozpočet obcí po milionech, rozhodně nejsou chudí. Tak jako Vy, duchem.

            • Ale pane nowaku, klidně se zařaďte do demobloku.

              Nikdo Vám nebrání a nikdo Vám za to nebude nadávat. Je to prostě Vaše volba. 

              Za Drahoše, za Fialu a Výborného. jen zase někam na náměstí!! Vidíte - a neuráží Vás nikdo.

              V tom asi bude malý rozdíl mezi demokraty a blokem. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit