Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Přijít o dobrý pelech, to nas@re, pochopitelně.

    Během několika let se, díky neustálému pokroku a zvyšování výpočetního výkonu počítačů, budou strachovat o práci i ostatní herci.
    Počítač je vytvoří, hrát budou i herci dávno zesnulí, postačí jenom vyřešit otázku autorských práv a ostatní právní otázky.

    Překvapuje mne, že dnes ještě počítače neumí dabovat, brzo je to programátoři jistě naučí.

    Již nyní se v mnohých státech zavádí legislativa, která umožní pustit do běžného provozu automobily bez řidiče, řízené počítačem.
  • Je to škoda člověk u nás byl zvyklí že určitého herce dabuje jeden člověk.Teď koukám na teorii velkého třesku a nechápu proč Prima cool předabovala dvě postavy(a pěkně hnusným hlasem).
    • Není to tím, že v každém případě je ten druhý hlas horší, než ten, který jste měl spjat s postavou?
  • Herci chtějí být elita národa? Co jste víc, než jiní zaměstnanci? Nabídne vám někdo dabing za určitý peníz? Tak berte nebo neberte jako kdokoliv jiný. Nebo máte pocit, že při dabingu jiného herce, předvádějícího chirurga byste měli mít odměnu jako má plat ten chirurg? Nebo alespoň jako ten americký herec, kterého dabujete? To by bylo fajn, že? *1* *1* *1*
  • Nakonec to bude jako v Polsku, kde téměř ve všech zahraničních filmech jeden člověk přetlumočí veškeré dialogy herců do polštiny.
    • A taky žijí......

      Možná že je to větší motivací pro učení se originálu, tzn. angličtině. Není nakonec mnohem lépe poslouchat originál hlas, než jen někoho, kdo napodobuje?

      Jedinou výjimkou byl pouze pan Filipovský.
      • Ano. L. de Funes, ač výborný herec, ale měl nevýrazný hlas. Teprve když ho nadaboval F. Filipovský, tak z toho vznikla výborná kombinace.
  • zeby konecne jeden hlas nedaboval 50 postav, ale kazda by mela svuj hlas no konecne a stary struktury si svojim drahym hlasem muzou recitovat z okna...
  • milí herci-dabéři, tak už jste na tom jako většina nás ostatních, odvádíme více práce za méně peněz a v nižší kvalitě. Vyzvonili jsme si to. Tak vítejte na palubě kapitalismu v ČR-
    • No, my jsme si také naivně mysleli, že po r.89 budou ty odměny za práci spravedlivější, ale bohužel jsme sedli na lep řečníkům "z lidu", kteří byli převlečeni do jeans a svetrů, aby se z nich vyklubali pěkní "demokraté"! Dopustili jsme, aby se pod rouškou demokracie dostaly k moci kreatury dychtící po penězích.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit