Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ivislo
    Další ztráta života v Afghánistánu mě zasáhla, proto budu s ministrem obrany mluvit i o tom, jestli je možné přijmout opatření, která by eliminovala tyto útoky.

    Zdroj:https://www.lidovky.cz/domov/v-afghanistanu-zemrel-cesky-vojak-dalsi-dva-jsou-zraneni-a-mimo-ohrozeni-zivota.A181022_212426_ln_domov_pev?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=denni-tisk#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ln_lidovky&utm_content=main

    Ano, jednoduché řešení. Stáhnout je domů.!

  • Nemají tam lézt, naše zájmy tam nejsou.


    • ale našich teroristů USA tam zájmy jsou a potřebují do toho svinsta namočit i jiné národy, i kdyby jenom jedním vojákem

  • naše vláda odsuzuje pseudookupaci 68 a naše armáda okupuje s teroristickýma státama americkýma, běž domů Pepíku, čeká tě Maruška

  • Jít do Afganistánu svoje satelity nenutili ani Rusáci, na rozdíl od Američanů.

    Naši vojáci by neměli umírat v cizích zemích kvůli cizím zájmům.

    • Milý Rebele1234, naše vojáky nikdo nenutil jít do Afghánistánu. Oni tam jdou dobrovollně a rádi s nadějí vyššího příjmu jako profesionálové. Protože jsme vlezdozadkisti NATO a "spojencům." Už vidím, jak by se kvůli nám angažovali.

      Nejsou žádné národní zájmy, které by tam měli bránit, jsou jen státní zájmy a koaliční loajalita. Tu jsme myslím už potvrdili dostatečně téměř 30 mrtvými.

      Je na čase zvážit další angažmá, už naše instruktory vraždí jejich kadeti!! Ne nepřítel za horizontem.

      Kolik ještě mrtvých v tomhle špinavém konfliktu, aby se nažehleným ouřadům a politikům hnulo svědomí?

      Hlubokou soustrast pozůstalým.

      • vanhorne

        " aby se nažehleným ouřadům a politikům hnulo svědomí?"

        Jedno vychodisko by to bylo, jine ale s vysledkem zarucenym je cekat, till kingdom come, na terroristy az se jejich svedomi hne.

  • ferda.borek

    Účast na misích v islámských zemích může být pozvánkou pro teroristy aby navštívili naši zem a zorganizovali tu teroristický útok. Ono k tomu může stačit, že se našim vojákům podaří zastřelit nějakého uznávaného velitele islámských radikálů nebo třeba nechtěně odbouchnou váženého islámského duchovního a bude zle. Na naše politiky, kteří naše vojáky posílají k vůli jakési spojenecké solidaritě ke spojencům (jinými slovy lezou USA do zádele) teroristé nezaútočí, ale odnesou to obyčejní lidé na ulici nebo v kině, fotbalovém zápase nebo třeba v restauraci. K vůli patolízalství naši politické reprezentace k západním spojencům si strašně koledujeme o domácí problémy s terorismem.    

  • KIMCID

    Pákistán je dnes tranzitní zemí pro narkotika z Afghánistánu. „Odtud pochází až 90 % celosvětové výroby heroinu. Za jeden rok teď posílají do světa až 9000 tun opia, což je asi 50x víc než v roce 2001, kdy tam Američané svrhli Tálibán. Přitom je země pod mezinárodní okupací, a to i naší armády.“

    Afghánistán jako chudá země je hřištěm drogových mafií. Opatření jsou spíš kosmetická. „Tím, že Afghánec pěstuje drogy, je automaticky zločinec, ale i zdroj příjmu pro celou zemi. Když Tálibán v roce 2000 zakázal pěstování opia, mělo to i podle OSN ohromný dopad na životní úroveň statisíců lidí. Kdyby se dnes s drogami přestalo, budeme řešit velký hladomor.“

  • TheGGG

    Tady se bohužel nedá nic dělat... afghanistán je hnízdem islámského teroru, pokud vojáci odejdou, tak rozhodně taliban po obsazení země nesloží zbraně... naopak, spíš začnou teror šířit do okolních zemí a pak dál na západ. Nejlepší možností je v těchto zemích udržovat západem podporované diktátory, kteří si udrží pořádek. Jistě není to populární a demokracie bla bla bla, ale středověk potřebuje středověkou formu řízení... rozvrtané státy na středním východě a v okolí jsou přímo dokonalá líheň pro islámský teror.


    • Osobně si myslím, že je třeba nechat Afghánce ať si to doma uspořádají podle svého. Spíš se zasadit o to, aby svoje představy nešířili mimo zemi. 

      Jasně, že Talibán ovládne tuto těžce zkoušenou zemi, bude se prát i Daiš (IS), protože oni se rádi nemají. Ale pořád je to jejich věc ne naše, aby tam umírali naši vojáci. 

      Nemyslím, že by Afghánce nějak štvalo, že u nás vládne ten, kdo vládne. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit