Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Blbost, zase to zaplatí ty čtyři miliony pracujících, kdo jiný.

  • Karel

    Dnes jsem si přečetl zprávu že bude propuštěno  přes 2 tisíce státních zaměstnanců pošty.

    Takže to je jako naschvál místo aby v době Covidu(zvýšení přepravy nejméně o třicet procent) poštu reorganizovali a zvýšený nápor zvládli převedením administrativních pracovníků do distribuce(vydáváním tříděním a roznášením balíků) bude se propouštět, a dovedu si představit asi kde, cestou nejmenšího odporu tedy zaměstnanců u přepážek a zaměstnanců rozvážejících zboží kterých je v dnešní zejména v předvánoční době nejvíce zapotřebí.

    Samozřejmě za rozhodnutí "vedení(mandarínů)úředníků" pošty ponese zodpovědnost vláda a podobně jako za Covid a třeba "odvolání" úspěšného plukovníka( kdy určitě nějaký "horlivý" státní zaměstnanec dal "echo nezávislým žurnalistům") Primuly se na ni všechny potíže s nedoručením zboží před vánocemi svedou.

    Třeba ministrů zdravotnictví se už vyměnily desítky a to i za Topolánkovy nebo předchozích vlád a proč ve zdravotnictví se protočí nejméně 260 miliard korun a jakmile by námi volený orgán dosadil nezávislého člověka na systému a ten by se trochu rozkoukal nemohli by o penězích rozhodovat úředníci a lidé napojení na cecík ministerstva zdravotnictví.


  • cincila

    miroslav.rom,  Rom, tak to si asi chodíš jen pro luxusní a ničím nezasloužené dávky, že? Nedovedu pochopit tvoji drzost otírat se o živnostníky a řemeslníky. OSVČ nemají placenou dovolenou, stravenky, nemocenskou, musí si sami shánět zakázky, kupovat nářadí, nedostávají příplatek na odvody od zaměstnavatele, po večerech dělají papíry a mnoho dalšího. Nechodí jako ty do práce s rukama v kapsách a o nic se nestaráš. A nemáme čas v práci vykecávat a chodit vykuřovat.

    • cincilo vám ti romové přijdou pořádně draho až budeme rozdělovat nesmrtelnost s blonďatými fachmany z hvězd tak obdržíš kopačky a nebudou to adidasky ale německé pumy mi Romové jsme z Němec a vůbec nejsme zvědaví na vaše společenské zvyklosti tady v čechách všicni vaši kancelářští povaleči a vedoucí pracovníci včetně personálních tu budou zanecháni ve prospěch cikánů z vyloučených lokalit a ze Vsetína a bezdomovců co bydlí v křoví. A váš většinový kolektiv si tu může zkusit šikanovat čtyři jezdce z Apokalypsy víš jaké je jméno toho posledního? Řekl bych, že vás pořádně seřežou za tyhle kecy 😎😎😎

    • To je pravda. 

      Jedno oko nezůstalo suché nad hrůznými podmínkami pro OSVČ. Proč pořád fňukáte? Každý si může svobodně dělat, co je mu libo. kdyby to nesypalo, tak to neděláte a jdete do Amazonu. nebo budete dřepět na úřadech. 

      Nebo máte tisíce dobrých důvodů proč být OSVČ, tak jimi klidně buďte, a neplakejte pořád jako samoživitelky. 

      Myslím, že respekt si zaslouží každý, kdo pracuje poctivě.  Nebo platí - já jsem OSVČ a kdo je víc?

    • Karel

      Oba dva pláčete ale na nesprávném hrobě když sníží daně miroslavovi utratí je u Vás cincilo jen jde o to že snížení při daní zbude méně na přebujelý státní  aparát proto si vláda musí půjčit. Kdyby zde bylo tolik zaměstnanců placených státem zejména na ministerstvech( podle mého odhadu je jeho spotřeba 56% všeho co se dnes daní) a bylo by to podobné jako třeba v Americe nebo aspoň jako v přebyro kratizované západní Evropě zaplatili bychom na daních nejméně třetinu ze současné částky potřebné pro mandatorní výdaje.U nás je stejně státních zaměstnanců jako třeba v přehnané byrokracii ve Francii.

  • A co je mi do deseti milionů obyvatel, které to zadluží. Já jsem zaměstnanec a vůbec mě nezajímá, že si ostatní spokojeně zvykli na moje peníze, které odvádím navíc a oni to nedělají jako např. živnostníci a podnikatelé a státní zaměstnanci. Kdyby vás Andrej Babiš  nenakopnul do prrdele, tak by se to nikdy nezměnilo vy zloději. A tuhle zlodějinu zavedl klaus a kalousek kk  - "kaká" a ostatní z toho spokojeně žili. Jenže Pán Bůh povolal Andreje Babiše, aby vás kopad do prrdele až do konce světa a už se to nezmění sbohem a šáteček vy volové má te to spočítané.😎😎😎viz. kryptogram zersas = česky pan_zersas tj. panzers (tanky) a sas (výsadkáři)

    • Jakpak to má Bureš s tím trestním stíháním kvůli evropským dotacím pro Agrofert, který OVLÁDÁ-NEOVLÁDÁ.  Nějak se na to pozapomnělo kvůli tomu Či-Ko-Viru. 

  • Nějak nemohu v článku najít, kterým deseti milionům zase naloží dluhy. Vy to tam vidíte nebo jen autor píše nesmysly?

    • Pavel.Jegl

      Nemusíte
      hledat, stačí číst, Terminátore. Anebo si poslechnout záznam ze sněmovny, kde Schillerová
      přiznává, že na tohle praskne hromada dluhopisů.

      viz text: 

      Státní rozpočet kalkuluje s gigantickým schodkem 320 miliard. To je však
      schodek založený na optimistické a budovatelské prognóze, podle které další
      vlna covidu se už nepřivalí a podle níž česká ekonomika příští rok vzroste o
      3,9 procenta.

      Balíček, který sníží příjmy státu, přidá ke schodku státního rozpočtu 100
      miliard. Veřejné rozpočty (rozpočet státu plus rozpočty obcí) přijdou celkem o 130
      miliard, protože ze zákona o rozpočtovém určení daní připadá část daně z příjmu
      obcím. Konečný schodek tak může být až někde kolem pěti set miliard
      … Ještě víc obyvatel této země však balíček zadluží. Vláda na něj
      nemá, bude si muset půjčit. Půjčky pak zaplatí obyvatelé z budoucích (vyšších)
      daní. 
      Zjednodušeně se to dá formulovat tak, že zákonodárci čtyřem milionům po určitý čas pomůžou. Deseti milionům zase naloží dluhy - a to včetně těch, kterým teď daně sníží, dětí, které teprve chodí do školy a daně budou platit poté, co z ní vyjdou, anebo těch, kteří se ještě ani nenarodili. 

      • Celkem by mě zajímal Váš komentář, kdyby na tento problém vláda odmítla reagovat.

        Nebo kdyby v rámci rozpočtové vyrovnanosti těm důchodcům zmrazila důchody.

        Docela by mě zajímal názor na to, jaká by byla optimální reakce. Pokud nějaká taková existuje.  

        Dal si někdo práci s komparací struktur schodků státních rozpočtů ve srovnatelných zemích EU? 

        • Pavel.Jegl

          Jindřichu, díky za inspirativní otázku. Odpovím na ni v příštím článku.

          • Vůbec není za co. Jen jsem se zamyslel nad dvojím možným přístupem. 

            Nejsem ani příznivcem současné vlády, ale ani bohužel podivné opozice. Rád se spoléhám na svůj vlastní pohled. Přeji pěkný večer.

  • Karel

    Myslím si že se velmi mýlí ti kteří si myslí že když dám do oběhu více peněz ze to jsou ty samé peníze. Jen velmi málo se nenavrátí do státního rozpočtu.

    A pokud tady bude tříprocentní inflace a budou to skutečně zdaněné skutečné práce(práce na keš se už nevyplatí) peníze pouze u lidí kteří je vyvezou ven (pracovníci  ze zahraničí) nebo si za ně koupí místní zahraniční akcie a jelikož i ty naše jsou velmi málo daněny tak je to malé procento.

    Jednak spotřební daň na kterou nadává i takový "patriot" ODS(říkám pořád že ODS patří k ultra levici i když se tváří jako pravice) jako Řeporyjský starosta, a to nejen na cigarety, ale třeba benzín, alkohol dokonce i elektřina má několik zvláštních daní.

    Do toho DPH takže vyděláte peníze které budou mít 38% zdanění( odhad doposud to je 46%) z těchto zdaněných peněz zaplatíte v průměru dalších 50%(DPH plus spotřební daň, a různé daně a poplatky státního aparátu) na daních a dáte jej podnikatelovi který z nich také zaplatí různé daně včetně zdravotního a sociálního pojištění, za zboží které koupí od dalšího podnikatele výrobce který udělá totéž, který koupí polotovary od dalšího podnikatele těžaře.......

    Pokud bude inflace jen tři procenta tak se státu nevrátí maximálně 12% které si lidé uloží do bank kde jim úspory spolehlivě sežere inflace, tedy tím si stát také pomáhá k snížení dluhů a růstu HDP. Jde jen o to udržet inflaci na uzdě(platit a danit za skutečně odvedenou práci) ale vzhledem ke Kalouskovu pod financování nás všech jsou tady velké rezervy. Stačí se podívat na platy a důchody okolních států a to i na východ od nás.

  • Tak to je nám ale zas velké redakční  moudro.Převeliké moudro. Jo tady u nás jsme zvyklí na jiné frajery.Třeba ODSáci to s náma mysleli taky kdysi  dobře.Naordinovali nám úsporné balíčky.A celé měsíce chudým brali a bohatým dávali.A ještě u toho mlaskali. Kmotři si nahrabali a Klausové,Topolánci měli furt málo.Ne.Hoši děkujeme.Pak přicházi Míra Špína Kalousek.S obrovským nápadem, jak pracujícím vizuálně polepšit.Dlouhé roky nás mydlili po ušách s tou srandou nazývanou superhrubá mzda. Takže teď se klidně může pustit státní kase žílou. Dokud to jde.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit