Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já se obávám, že to dopadne stejně jako s těmi inženýry a lékaři. Jistě víte, které mám na mysli.

  • goyim

    Vzhledem k tomu, že prakticky ve všem je Čína napřed včetně AI, tak ekonomika EU půjde akorát tak do kopru. Pohádky o tom, jak tuto kolonii USA čeká sláva a prosperita, si nechte pro studenty FF UK, ti věří všemu.😂

  • To celé se může zvrtnout. Průměrně jedenkrát za 200 let přichází ze Slunce tak silná protuberance, že veškerou elektroniku spálí. Minule mělo lidstvo jen telegrafní dráty. Vedení šlo celkem bez problému obnovit. Nyní by na tom byly lépe jen vesničané s kozami, slepicemi, studnami, pastvinami a králíky. Ve městech nepůjde ani voda, odvoz odpadků, přísun tepla, telefony si budeme moci vyrovnat kymácející se stoly. Veškerá digitalizace například, zařve. Systém G5 klasicky - také. Digitální domácnosti, auta si neškrtnou, nemocnice, výrobní podniky. Lidé budou rabovat, přepadávat se navzájem. Opět vyhraje ten, kdo bude mít zásobu propanbutanových bomb a ve špajzce potraviny na 3 roky. Pralesní kmeny nebudou muset bojovat o holou existenci s firmami těžícími dřevo či jinou komoditu, Antone Pavloviči.

  • Není to "umělá" inteligence, ale počítačová inteligence. Takže nic samospásného.
    Pokud člověk nenadefinuje příslušný algoritmus, tak celá tato "inteligence" není moc inteligentní.
    Jen zpracovává vložené údaje a integruje je z různých datových úložišť do vyžádaného dokumentu.
    Sama o sobě tedy nějakému růstu nepomůže.

    Jen pro zajímavost - z kolika % si myslíte, že běžný uživatel využívá funkčností textového editoru Word? Z kolika % využívá funkčností tabulkového Excelu?

    Budeme umět efektivně využít PC inteligence? Když nezvládáme tohle? 

    • V tomto případě mám trochu jiný názor. Není podstané, kolik funkčnosti Excelu nebo Wordu kdo využívá. Každý jistě jinak, ale podle toho, co mu stačí a vyhovuje.

      Je to podobné jako s mobilním telefonem. Mohl byste na něm využívat stovky nebo možná tisíce aplikací, ale používáte jen ty, které potřebujete ke svému životu nebo práci. Podobně jako z kolika procent využíváte výkon motoru ve svém autě? Nebo využíváte všechny funkce a možnosti své TV?

      Já bych v těchto případech efektivitu nebral za základ. Něco jiného je nějaký robot na lince, kterého chceme využívat maximálně efektivně, nejlépe na 100%, ale u toho Excelu nebo Wordu k tomu není důvod. Můj názor.

      • O.k.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit