Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A které ty "západní hodnoty" má p.t. pan autor tohoto agitačního blábolu na mysli? Pořád se jimi oháníte a kdo ví, co to vlastně je? Zlodějina? Vlezdopr..lství ušatým? Zaprodání vlastních lidí? Parazitování na státu? To jsou ty hodnoty? 

  • Kolikrát za svoji existenci se musely členské země NATO bránit svému napadení?

    Kolikrát za svoji existenci členské země NATO napadly jiný svrchovaný stát?

    • goyim

      Dobrá otázka. Btw, Turecko napadlo Řecko - a nestalo se nic, žádný Článek 5 se neaktivoval.😉

    • josef.chmela

      Odpověď: - na 1. otázku: 0

                           - na 2. otázku: nesčetněkrát pod vedením USA teroristů

  • janhrom

    A jaké to dává záruky, aby s neopakoval Mnichov nebo Jalta?

    • Nestudující osobo -  můj faktografický názor - Jaltou si velmoci rozdělily sféry vlivu. S naším protifašistickým bojem po boku Sovětského svazu jsme se zákonitě musely stát zemí socialistického tábora. Jinak by jsme tu měli svinský kapitalismus s různými ilumináty , například se Zednáři, už od tehdy a od r. 1955 i členství v americké teroristické alianci - viz podobné, jako u nás po roce 1989. Padesátá a šedesátá léta byla velmi tuhá. Také se tam velmoci usnesly, že v osvobozených zemích proběhne denacifikace, což se nestalo. A trpké ovoce se zákonitě muselo objevit. Nejvíce křiklavé to bylo ohledně Slovenska, které bylo vydíráním donuceno bojovat v  nacistické koalici, pak jim najednou naordinovali socialismus, nacisti Hlinkovci tam skoro dodnes fungují. Mimochodem Slovensko dosud nekapitulovalo, skoro v jádru dobrý nedědo se zablokovanou myslí. Ale to nevadí, jen když vám metabolismus přeměňuje potravu= neživou hmotu, na živou, tedy na vaše tělo. Důležité je, že na sobě pracujete a několikrát denně zrychlenou chůzí procházíte Stromovkou k ZOO, kde provádíte... Co vlastně ? 20 žabáků nebo 2 minuty kazačka ? No a šetřete těch 50 tisíc na zážitkové získání zenové mysli pomocí stříbrohřbetého goriláka Obojetníka v ZOO. Lze si vzít půjčku. U ředitele ZOO Michala Sváčka jsem vám vybavil tuto terapii s předností a konzumací tabletkových výživových doplňků. Když ovšem řeknete heslo: Kopřivu mráz nespálí.

      • mun.go

        11xcvb, 12xcvb, 14ayxc, 15ayxc, 16burunda, 8brunda, Antipedagog, Cbnmx, Cmaro, Cvbnmx, cvbmk, cvbn, ertWc, etalonpravdomluvnosti, etanolpozitivismu, etanolzenomysli, Masunta, mykolog, vyzlovka-18 ... mnohočetný prznitel diskuzí

    • ... 🤣

  • Vážně jo? Nebo jen zase hloupé heslo? 

    Ukotvilo na západě - tohle vymyslela hlava. 

  • mun.go

    Každé ukotvení je špatné, protože omezuje variabilitu možností. 

    To by mohl diplomat vědět.

    • goyim

      Souhlas. Aneb jak řekl Thomas Jefferson: 

      "Mír, obchod and upřímné přátelství se všemi národy, zavazující spojenectví s nikým."

    • 🤣 Vy učíte, Venoušku poučovateli ?! Ukotvení ve své historii, vlastenectví, morálce, jsou velmi kladné vlastnosti už od doby, kdy Bůh chodil v kraťasech. Jak je to s tou nebezpečností liberlismu - už ani u vás nedoufám... Spíš u vás vidím východisko s tím pozinkovaným kýblem...

      • mun.go

        Vlastenectví a morálka jsou časově proměnné a závisí na aktuálním výkladu historie - to nevíte? Strčte si hlavu do kýblu. 

        • Ale výše jste odsoudil každé ukotvení. Teď už zase ne... to aby se v tom pr.se vyznalo... Mezi správná ukotvení osobnosti jistě patří i znění Desatera. Nepokradeš, nezesmilníš... To je také proměnné ? Vás ukotvuje svi.gers párty, alkohol, primitivní antikomunismus ? Nebo i v tom se přizpůsobujete a jdete po větru jako guma Pávek ?  Pozoruji zmatečnost. Zkuste tu zenovou mysl. Shledáte harmonii života, budete empatický a mně v notýsku o stupeň zlepšíte známku.

          • mun.go

            Ano. Každé ukotvení je omezení. Co vám na tom není jasné?

            Doplňuji seznam: 11xcvb, 12xcvb, 14ayxc, 15ayxc, 16burunda, 8brunda, Antipedagog, Cbnmx, Cmaro, Cvbnmx, cvbmk, cvbn, ertWc, etalonpravdomluvnosti, etanolpozitivismu, masunta, mykolog, vyzlovka-18 + mnoho dalších nicků této přísavné vši.

          • Ty teda žvaníš, pozitivisto.

  • goyim

    20 let zločinné okupace Afganistánu a následný zbabělý úprk ze země, která neměla nic společného s bezpečností ČR a ani severoatlantickým prostorem, jasně ukotvila pozici ČR do role mopslíka, který se táhne za USA jako smrad a prosazuje jeho zájmy z peněz našich daňových poplatníků. Takže souhlasím, NATO nám nic dobrého nepřineslo, jen podílnictví na zločinech, státní výdaje a špatnou reputaci ve světě, tzn. naprostý opak nějakých hodnot. To jsou jednoduchá historická fakta. 

    Světová kapacita Noam Chomsky označil NATO za nejagresivnější a nejnásilněšjí organizaci na planetě. A když to říká nejdůležitější intelektuál naší doby (nejen podle New York Times), tak na tom asi něco bude. Rozhodně to má větší váhu, než zvratky 5tidemolice nebo našich médií, které jim posluhují.

    • no se nedivím že to prohlásil, když se podíváme do historie kdo to zakládal , největší kolonisté světů, Anglosasové a Germáni 

    • "Ukotvení" na to západě, který z nenávisti vraždí na kulturní akci a potom hledá viníky někde u islámských teroristů?

      Hnusné, zbabělé - prostě západní. 

  • KIMCID

    5íkalo se že NATO je útočný pakt no a ono se to potvrdilo

  • josef.chmela
    Členství v NATO jasně hodnotově ukotvilo Česko mezi militantními, válkychtivými a teroristickými zeměmi.

  • Po zrušení Varšavské smlouvy vznikly diskuse o potřebnosti nebo nepotřebnosti NATA. Prý ale smysl existence našlo... Průběžně se vyskytovaly polemiky, které se motaly kolem toho, že NATO je teroristická organizace. Pro přístup ke zdrojům, třeba uhlovodíků, rozpoutaly řadu válek. A také proti Libyji, která chtěla opustit dolar. Také proti Chile, kvůli vzniklé prolidové orientaci. Před pár lety tyto diskuse rozvířil Trump a před několika dny zase Trump. Ono - cokoliv se dá zdůvodnit i zpochybnit. Například Bible, nebezpečí kysličníku uhličitého. Nyní jsme v NATO ukotveni z naší strany pevně. Kvůli nákupu zbraní a pomoci Ukrajině si půjčujeme, abychom dokázali na uvedené splácet dřívější půjčky. Dostaneme se do nezvladatelné spirály. Ale ze strany USA ? Známo, že nemá spojence, jen své zájmy. Po roce 1989 se navrhoval vznik Kolektivní bezpečnosti v Evropě. Ale to bylo bez Američanů, takže to tento strategický takéspojenec neschválil. Pohřbeny byly také návrhy na vznik Teritoriální obrany Česka. To EU zavánělo tím, že EU je pro Česko nepotřebná, i když původní vějička EU byla: vznik zóny volného obchodu. Nyní máme misijní mini armádu s přemnoženým počtem generálů a plánem na nárůst počtu útočných zbraní. Z USA.  Ne obranných.  Protivzdušnou obranu máme slabou, i když to má napravit dodávka drahé PVO z Izraele, kterému bude vrzy hrozit ekonomické zhroucení, protože povolal do zbraně 300 tisíc osob, a protože Izrael má být vymazán z mapy světa podle subjektu, který má monopol na politické řízení světa. Izrael je nejslabší na severu Pásma Gazy a právě tam - tedy v Libanonu, se proti němu seskupují vojska s podporou i Ruska, které si Izrael znepřátelil.

    Posiluje se armádní kontingent pod hlavičkou EU. Ta ovšem neví co sama se sebou a některé státy jsou v EU velmi nespokojené. Český psychopatický militarismus z nás dokáže udělat ještě na dlouho skanzen inverzní logiky.

  • Jinými slovy členství v NATO (a v EU) ukotvilo Česko jako nesvéprávnou kolonii Západu. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit