Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • josef.chmela

    Lidi to tak v 89 chtěli, tak to mají. Čemu se diví, že nový režim preferuje své lidi a ostatní mu jsou ukradení. To jsme moc daleko od roku 1989 nepokročili, že? Dobře tak, zvoničům klíči na náměstích. Ať si dají žádost, třeba to těm rozkrádačům majetku v socialistickém vlastnictví vyjde také jako disidentská činnost. Jednoho takového jsem znal. Rozkrádal stavební materiál na svou stavbu rod. domku, příšli mu na to, dostal 2 roky podmíněně a po roce 1989 vystupoval jako bojovník proti komunistům a vstoupil nejprve do OF a pak do ODS. To byli ti správní disidenti.

  • Diwa

    Pokud někdo nemá leta a nemá stejné podmínky jako ostatní občané našeho státu, tak je to prasárna prvního stupně ! Co jsou tito disidenti zač, že mají nějaké ůlevy ? Co je tohle za stát, že umožní takovou lumpárnu ?

    • Už jenom zdravotní péči jako pro veterány, každý rok poukaz do lázní.

  • Ten otylý vepř tomu zase dal korunu. Ožralové dostanou víc, než ženská uklízečka, která makala celý život jak barevná! Hybaj z5 za volant traktoru....

  • Slavní dizidenti si žili nad poměry a proč po převratu 30 roků nemakali? Už by měli splněno...

  • mun.go

    Není to příliš čisté - jednoduše politická objednávka. 

    Při změně režimu se budou důchody zase rušit?

    Prominenti komunistického režimu mají mít od března roku 2024 nižší důchody. Návrh ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky schválili poslanci.

  • Většina tzv. disidentů byli prostě nefachcenka, kteří měli jiné představy svého živobytí, než byla poctivá práce pro socialistickou společnost. Proto byli taky minulým režimem pronásledováni. Minulý režim totiž takové povaleče v parazitování na ostatních pracujících netrpěl. Tady vidíte sami na těch disidentem, jací byli, že nedělali ani v novém režimu a ani v zahraničí, kde někteří dlouhodobě pobývali, proto jim chybí odpracované roky pro nárok na důchod. Teď bečí, že ve stáří nemají z čeho žít a natahují ruce k českému státu. 

    • Kdyby po převratu makali a odváděli daně tak jim ho vypočítali za posledních 10 let mám dojem ale nemakali před a nemakali ani po

      • Ne. Počítá se to za celý váš produktivní život. Ty roční mzdy se přepočítávají koeficienty, aby +- odpovídaly současným.

        • Nejsem odborník, omlouvám se, ale mám za to, že se počíná rokem 1986.
          Tak to mají denti jenom tři roky. Potom jsou na tom stejně jako ostatní. 

  • Gorobilypes

    Počkejte jako s udělováním řadů veteránům. Čím míň jich bude, tím líp.

  • "Černochová: ...... ale v pomoci Ukrajině plánujeme samozřejmě pokračovat, například prostřednictvím českých zbrojařských firem. Od ministerstva obrany dostávají vývozní povolení, Česko vydalo licence na komerční dodávky za skoro 117 miliard korun, z toho byl již dodán vojenský materiál za přibližně polovinu této částky."

    A to si tady ta hlupaňa dělá kozy? Tak my budeme sypat naše veřejné peníze do zakázek pro UKáčka? A nebude na důchody?Oni disidenti zas tak velci hrdinové nejsou.Ale upřednostnit nám naprosto cizí zemi? A jen tak do ni sypat naše peníze .Nyní v r.2023? To už je opravdu vrchol drzosti k našim lidem. A koncert vlezlosti a poklonkování do Kyjeva i Bruselu! Co je nám tady po nějaké válce.Jen se věří, že tady blbka bude co nevidět zpívat v soudní ohrádce, jak nějaká Parkanová.

  • Tak především je třeba definovat, kdo je to disident a kdo o takovém statusu rozhoduje. Po válce byly lesy také plné partyzánů.

    (Slovem disident označujeme člověka, který je odpůrcem politického režimu v totalitních, nedemokratických státech a aktivně a nenásilně proti němu bojuje.
    Třeba tím, že krade prkna na chatu? Takových disidentů bylo asi nejvíc)

    A za druhé - od roku 1989 uplynulo téměř 35 let, tedy celá doba rozhodná pro přiznání důchodu. Od roku 1990 mohli "disidenti" pracovat kde chtěli a jak chtěli a nikdo si nedovolil jim bránit. Nejaktivnější z nic byli dokonce instalováni na vedoucí pozice. Takže ve výpočtu základu pro starobní důchod nijak postihováni od roku 1990 nebyli a nejsou.

    Je to jen moje úvaha, nic zasloužilým  aktivním a nenásilným protikomunistickým bojovníkům neupírám. 

    Zase jenom politická hra na city a snaha někde sehnat nějaký ten hlas. 

  • mun.go

    Zapomněl je upozornit, že se jim bude valorizovat jen jedna třetina inflace. 

    • Nezapomněl, poučovateli. Nechtěl. Preventivně, protože je to vaší součástí:

      Každý jsme nějaký a chování je z velké části dáno geneticky. Například
      psychopatie určitě. Také životní praxe může přinést deformace. U profese
      učitel se říká, že to není práce, ale diagnóza. Prostředí, ve
      kterém lze za pár let získat hluboce zakořeněný učitelský poučovací
      přístup, na který je těžko někdo zvědavý. Žáci, posluchači, musí
      přijmout ten jedině správný názor pana učitele, že. Takový
      udopřesňující, nekritizovatelný, nevychýlitelný, móc dobře míněný. Jinak
      může dojít i na dvojku z mravů. Za drzost. Podle mě takovým jedincům s
      necitlivým a někdy až urážejícím poučováním musí být trvale nastavováno
      zrcadlo, vyvíjen na ně tlak. TAKOVÝ jste právě vy. Jakmile se v tom poleví, životní
      praxe nebo genetická danost zase převládne. Chcete zaslat několik
      příkladů jak začít větu, abyste neurazil a přesto sdělil svůj názor ?
      Zdarma. Když si je 100krát opíšete psacím písmem, zlepší se to.

      • mun.go
        Komplikuje Vám vztahovačnost a urážlivost život?


        Vztahovačnost a sebevědomí jedince

        Jestli se Vás nadměrně dotýká to, co říkají druzí, jejich slova si berete osobně, pak pravděpodobně máte potíže se vztahovačností. To, co ostatní říkají – i když to může být na Vaši adresu – více vypovídá o nich samotných, jejich životě a uvažování, než skutečně o Vás. Hovoří o svých vlastních domněnkách, hodnoceních, názorech vytvořených na základě jejich individuální zkušenosti. Jde o způsob, kterým oni sami přemýšlejí. Někdy se však stává, že od toho, co říkají nebo jak reagují, Vám chybí patřičný odstup a tak to nedokážete vnímat jasně. Cizí názory si vztáhnete sami na svoji osobu. To může následně způsobit, že cítíte křivdu nebo vinu.

        Berete si poznámky druhých často jako útok?

        Zkuste se nad takovou situací reálně zamyslet. Není pravděpodobné, že by druzí skutečně neměli nic jiného na práci, než na Vás útočit. Celý svět se opravdu netočí jen kolem Vás. Druzí nepřemýšlejí stále jen o tom, jak se Vás dotknout, ublížit nebo Vás ponížit - i když samozřejmě i takové osobnosti existují, k zmíněnému chování je však nevědomky vyprovokujeme často právě my sami ...

        Pokud zpozorujete svoji závislost na reakcích a hodnocení okolí, pak pravděpodobně potřebujete posilnit svoji sebedůvěru a sebejistotu. Reakce druhých pozorujeme, abychom se ujistili, zda děláme věci správně. To je však efektivní pouze v některých životních situacích, v jiných ale ne. Je důležité, abyste Vy sami dokázali určit, zda je daná záležitost pro Vás v určitém momentě a situaci užitečná, či nikoliv. Dokažte stát sami za sebou a za svými rozhodnutími i tehdy, když s Vámi druzí nesouhlasí. Oni totiž vycházejí z jiných hodnot a přesvědčení, než Vy. Možná Vám v daný moment prostě jen nerozumí, stejně jako Vy jim.

        • Komplikujete si život mj. tím, že vám vadí, co říká ministr. Četl jsem jen vaše první dvě věty... Jse stále pod mým dozorem.

          • mun.go

            Ale no tak - kde píšu, že mi vadí, co říká ministr? Zase tolik si nevymýšlejte a zkuste se více soustředit na čtení.


            • Já vás učitelskej také nějaký čas sleduji. A i když vím na beton, že psychopat nikdy nemůže přiznat chybu, protože by to jeho, jinak zbytečné a jen škodlivé, ego neuneslo, tak uvádím, že jste psal, na co zapomněl ministr upozornit. Neupozornil, a to vám tak vadilo, že jste o tom musel napsat příspěvek. To je to složité, to je to složité. Více se soustřeďte na čtení... Budu vám psát max jedenkrát za 2 měsíce, i když je to hluboko pod mou úroveň.

              • mun.go

                Reakce na příspěvek:

                Neupozornil, a to vám tak vadilo, že jste o tom musel napsat příspěvek. 

                Proboha - multinickový spamisto - jak vy víte, co mi vadilo? Nechcete si dát pohov?

            • Čtenářská gramotnost a porozumění psanému textu jsou složky funkční gramotnosti. Někdo s tím prostě nehne a nehne. 

              • Reakce na příspěvek:

                Přesně - ani když je pedagog.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit