Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zaostalý stát, tohle Švýcarsko...u nás již dávno zavedeno, i když zatím pouze pro "etnikum"...
  • pár let zpět jsem slyšel. Ačkoli nám může připadat divná a nezvyklá, má něco do sebe. Každopádně jedno je jisté......PYRAMIDOVÁ HRA (PONZIHO SCHÉMA alias LETADLO) zvané úroková "ekonomika" zkrachovala. Je nutné hledat nové lepší funkční cesty. Jedna z možností kromě Základního příjmu je také takzvaná filosofie UBUNTU
    • Pyramidovou hrou myslíš tzv. průběžný systém sociálního pojištění??? *1*
      • myslím stávající světovou pseudoekonomiku postavenou na úroku a dluhu......
    • souhlas, třeba komunismus, mám dojem že je to jediné řešní
      • přééééésně

        vivat Lavrov
  • když budou mít na obživu a na bydlení, v okamžiku když budou chtít auto,(televizi, telefon, džíny,...) dům, dovolenou, děti - tak půjdou pracovat. I úředníci ze sociálek, neziskovek, pokud budou chtít víc, tak na úřadu práce najdou kolegy. Myslím, že administrativu si v referendu pohlídají, aby nebujela. Přepočítávat to na koruny, asi nemá smysl, zřejmě se vše zdraží a vyjde to na obživu a bydlení. A i jejich rumové, pokud budou chtít kouřit a pít, tak začnou pracovat.
    Lidé budou mít pak peníze na služby, a i živnostníci se uživí. Uklizečky, řemeslníci, lékaři i učitelé, taky chůvy a další a další,... práce bude stále dost.
  • Tak předpokládám, že základní přijem by STÁT vyplácel pouze SVÝM OBČANŮM, tedy nikoli uzenáčům, kteří jsou ještě mokří, jak je před chvílí vylovila italská pobřežní stráž ze středozemního moře... a protože všechny ostatní sociální dávky by se zrušily, jednak by se skutečně daly ušetřit obrovské prostředky, které dnes stojí jejich distribuce a rozhodování o ní, jednak by ekonomičtí migranti utřeli vousy...
  • Pane redaktore, napište raději článek o českých zlodějích a parazitech.
    řada lidí co bere dávky dělá na černo. Jsou na pracáku a podnikatel který je na černo zaměstnává, tak za ně neplatí pojištění. To platí za něj stát - my. Zlodějna.
    řada na černo pracujících neplatí nájem. Platí ho za něj město - my. zase podvod a zlodějna.

    Dají se uvést stovky těchto příkladů. Všichni o tom vědí. Jen náš mamutí státní aparát jaksi dělá že to nevidí. Přitom nám na tom utíkají miliardy do kapes vychcánků a zlodějů.

    Takže není chudák jako chudák. Někteří papírově chudí jsou náramně bohatí. Berou dávky i plat a vše za ně hradí stát.
    • I tohle právě krásně efektivně systém vyplácení základního příjmu řeší! Žádnej vyžírka se nemá líp jak pracující, kterej je natom VŽDY lépe!!! Je to mnohem levnější než kontroly a nespravedlivé přerozdělování, které pak stejně nefunguje protože lidi vždy přijdou na to jak to obejít u základního příjmu není co obcházet každej dostane svůj díl...
  • Nechápu co je na tom komunistického? Ušetřit náklady na přesložitělou birokracii, ušetřit náklady na ZBYTEČNÉ úřednické přeplácené teplá místečka tedy zefektivnit fungování státu a za méně peněz udělat více muziky pro všechny... (asi to že by více muziky měli všichni tak nějak a ne jen pár VIP kapitalistických vepřů)

    imho NEbojím se že by větší část švýcarů pak přestala pracovat protože ten základní příjem dostane každej tak tedy i ten co pracuje a ten by měl plat NAVÍC a bez stresu, že ho zítra vyhodí a bude z něj bezdomovec
    • Všechno co se dělá pro lidi je komunistické a musí být zakázáno. Ovšem všechno co se dělá jen pro peníze je správné a musí být zvýhodňováno *3*
      • je to o lidech, ne o názvu, politické straně, nebo režimu, každý může mít empatii, nebo zaslepené oči penězi a mamonem.
      • největší komunista byl Baťa.! *1*
    • Aha, mám dojem, že toho nechápeš podstatně víc, předně birokracie se píše byrokracie a pak to, že aby si komunisté Lenin a Stalin zajistili bezproblémovou vládu, museli napřed vyvraždit pěkných pár milionů Rusů a jiných, jak s oblibou říkali Čurků a pod. Pokud opravdu chceš se zorientovat v tom, co vlastně Rusko znamená, tak si seber svých pár švestek a odjeď za své na širokou Rus, ale hlavně ne do Moskvy , ale na vesnice, do širokých lánů, kde se nic neurodí, a kde uvidíš jak se u nás žilo na začátku minulého století. U nás ovšem bez "Potěmkinových vesnic" . Pokud se naučíš pracovat, tak nebudeš jen obyčejný debil, ale možná i komunistický vepř v nezajímavé ohradě.
      • Chovej se slušně dobytku. Tady nejsi u tebe doma ve chlívku. *3*
        • přesně tak, musí lhát, podvádět, krást, přesně jako ty zlej trolle, jsi akorát tak hadr na podlahu tak tu nikoho nemoralizujl
          • Pro tebe to platí dvojnásob, kanále. Rozkazovat si můžeš akorát u sebe doma v zemljance.
            S tím tvým trollem si už jen trapný.*3*
  • Myšlenka dobrá - v jednoduchosti je síla. Jenomže na ten "základní příjem" pro všechny by se měly použít současné výdaje na sociální dávky - ani o korunu více. Potom by to mělo smysl.
    • Samozřejmně! současné výdaje na sociální dávky + náklady na jejich přerozdělování tedy platy tisíců úředníků + ministrů + sociálních agentury + jejich přesložitělý výběr atd. tedy rozdávat je z čeho a nakonec zbude pro všechny víc!!!!
  • Chudáci Švýcaři. Do pěti let budou na úrovni Řecka. Takové experimenty dělat je hazardování s pracovitostí lidstva.
  • "Evropské státy se snaží odvrátit přistěhovaleckou vlnu. Teď si ale obyvatelé jednoho z nich zahrávají s ohněm, když uvažují o tom, že svůj sociální systém udělají štědřejším. Je přece jasné, proč tolik migrantů loni dorazilo právě do Německa a Švédska."
    .
    Smekám před odvahou autora, který si jako jeden z mála dovolil napsat výše uvedenou, poslední větu. Opustil základní novinářskou frázi, že do Německa a Švédska utíkají před válkou.
    Dík autore a držím palce :-)
    • Tak snad nejsou idioti a zakladni prijem budou vyplacet jen rodilym Svycarum...
      • Tak tomu bych moc nevěřil. Sluníčkáři to zařídí pro všechny.
        • Švýcarsko není Čechostán. *15*
          • Uvidíme jak dlouho....
            Muslimové v Evropě se opět hlásí o slovo. Tentokrát se zaměřili na švýcarskou národní vlajku - chtějí přimět zemi, aby upustila od symbolu bílého kříže na červeném pozadí. Podle jejich slov jde o porušení práv nekřesťanských komunit ve Švýcarsku.
            Problém švýcarské vlajky se zatím daří "držet na uzdě", ale v současnosti představuje přistěhovalecká komunita 20 % ze sedmi milionů obyvatel. Téměř 400 000 obyvatel se hlásí k tvrdému jádru muslimů. Největší komunitou v alpské zemi jsou přistěhovalci z Albánie, Turecka, Bosny a Arábie. Všichni se společně shodují, že kříž pro ně není akceptovatelný.

            Současný Curych a Ženeva se změnily k nepoznání. Nedílnou součástí panoramatu míst se staly ženy v hábitech a pětkrát denně se modlící muži. Porodnost v islámské komunitě je mnohem vyšší než u ostatní populace Švýcarska.

            Vztahy mezi muslimy a Švýcary už začínají být pořádně napjaté. První velkou zkouškou pro Evropany byl požadavek stoupenců islámu dobudovat minarety na svých mešitách. Obyvatelé měli možnost svůj názor demonstrovat v referendu, které skončilo v neprospěch muslimů. Výsledky referenda šokovaly i samotnou Evropu - 57,5 % bylo proti stavbě minaretů.

            Změna vlajky je tedy jen dalším přiléváním oleje do ohně ... Jelikož silné jádro muslimů neuspělo s minarety, začalo se orientovat na vlajku.
            Více zde: http://informacenadlani.webnode.cz/products/muslimsti-imigranti-ve-svycarsku-chceme-zmenu-vlajky-/

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit