Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ještě k církvi, církev není a nikdy nebude bůh, je to jen shluk sráčů, kteří boha zneužívají. Třeba nepochopím proč to co nakradli u lidí, kteří neměli na odpustky mám splácet já ze svích daní. To považuji za svinstvo, jako sponzorovat cikány, feťáky, kriminálníky a tu tlupu s nejnižšími pudy co si říká vláda.
  • Vás bych vydržel poslouchat celé hodiny. Také si pamatuji, jak vyprávěla babča o tom, že její máma dřela za bochník chleba o žně na panském, Možná by to petrovi otevřelo oči, kdyby si to na rok zkusil, místo imbecilních žvástů bez hlavy a paty. Díky
  • Pane Petře, já jsem ve věku, kdy v dětství mne vyprávěli lidé, kteří ještě osobně zažili morálku šlechty, zacházení s lidmi, kteří u nich pracovali. To už byla robota zrušena, ale šlechta si najímala na práci na polích a v lese vesnické lidi - sedláky i bezzemky. To vyprávění nebylo z panství Schwanzenbergů, ale z panství Broz-Waldeků. To byla stejná sebranka, žádné panstvo nebylo lidumilné, ani tak, jak o tom píše Božena Němcová v Babičce. Že by šlechta dělala něco pro český národ, resp. boží lid, jsem nikde nečetl ani neslyšel. Když něco pro tehdejší dobu udělali něco vyjímečného, tak to bylo vždy v jejich prospěch, kdy výsledné dílo přinášelo zisky jim, ne obyčejným českým lidem !!! Ve válečných dobách měli za úkol ze svého panství posílat do válek ty nejlepší mladé muže, a hlavně ty kterým potřebovali odloudit mladá děvčaty a přivést si je na svůj dvůr jako služebné a děvečky, kde je naprosto beztrastně zneužívali !!! Sám pan Karel Schwanzeberg je, tehdy tak zvané, kukatčí dítě. Matka známá, otec neznámý!!! Takový malý příklad z vyprávění : V panských lesích bylo zakázáno prostému lidu lovit (pytlačit) zvěř, sbírat klestí na otop a dokonce i sbírat lesní plody. Pokuď tehdejší "hajný" někoho při této činnosti přistihl, namístě takového člověka nemilosrdně zpráskal důtkami, za pytlačení byl navíc krutý žalář. Zatímco panstvo se nezřídně přežíralo, chudý lid hladověl a děti hlady umíraly. Jestlipak víš, proč se říká, že panstvo mělo modrou krev ? To bylo z důvodu přežírání se masem, čímž v krvi měli vysoký obsah cholesterolu a nedostatek železa. Tento stav je v podstatě onemocnění zvané anémie, neboli chudokrevnost a takový člověk má skutečně tak tmavou krev, že barva je velice vzdálená od barvy červené, ale skutečně připomíná krev modrou. Tohle Tě může potvrdit každý lékař či zdravotní sestra. Jestli by Tě zajímalo, mohu Tě zaslat záznamy ze Zelenohoského panství u Nepomuka, kolik každoročně bylo zastřeleno zvěře při podzimních honech. Oni páni za touto zvěří neběhali, jako dnešní myslivci, ale nechali si prostým lidem zvěř odchytat do sítí, a pak při slavnostním honu jim prostáčkové postupně zvěř v přiměřené vzdálenosti vypouštěli, aby panstvo tuto zvěř mohli masakrovat a přitom se zrůdně bavit !!! Taková byla šlechta na českém území !!! A mohl bych vypravovat i další zrůdnosti šlechty, které si sami oni zapisovali do kronik a účetních dokladů. Žádný Jirásek, oni sami o sobě zanechali písemných důkazů. Takže pane Petře, přemýšlej, hledej fakta po archivech a nezávisle studuj! Sám jsem kronikářem jedné obce a mám tudíž přístup do veškerých archiváliích, které se až do dnešní doby zachovaly a kontakty s vědci a odborníky na české dějiny. Mnohdy se sám velice divím, co vše hnusného dokázala lidská společnost složená z primátů zvaných Homo sapiens - člověk rozumný. A to jsem se vůbec nezmínil o církvi římskokatolické, která je velice spjatá se šlechtickými rody !!! *16* *16* *16*
  • Není důležité co člověk prezentuje dnes,ale co člověk prezentoval,včera a předevčírem.A otom to všechno všechno je.Byl jsem svědkem.když v porevoluční době nedala hlas coby moderátorka televize nova opozičnímu diskutujicímu se slovy,vy jste měli hlas celých 40let.Podivná to demokratka.ještě podivnější je strana .která s odstupem času takového člověka navrhne na funkci prezidenta,asi je hodně vyhořelá a bylo by lépe.kdyby se sloučila s normální levicovou stranou.Představitelé výše uvedené strany,by své vysoké ego a osobní ambice měli dát do souladu s očekaváními a nadějemi obyčejných lidí.Pokud tomu tak bude,tak má a bude mít plnou mou podporu.
  • Chtěla jsem se také vyjádřit, ale ztratila jsem zájem. To co jsem si přečetla mi říká, že nejsem na správné stránce.
    Nejsem v žádné straně a politikaření je mimo jiné i o slušnosti. Sem nepatřím.
  • člvěče, nenechte se vysmát, vždyť má akorát pusu plnou teorií co by se mělo dělat...a je suchej
  • Známá žena české politiky.... muhahahahaha
  • Dorosane, Bobo baba je podle tebe kočka? Prsa povadlý, minda vypelichaná a jak vrata od stodoly. Už to není co to bývalo.
  • Švejnar je skutečný ekonom, myslí mu to a není vydíratelný Kremlem jako Kikina. je velkým neštěstím pro naši zem, že si bolševici dosadili Kikinu. "Nebude-li tam Klaus, někdo půjde bručet", obával se Langr. A asi právem. To že tam straší tuneldědek Kikina nás velmi zbrdilo.
  • Honzo, nejsprávnější by bylo vyměnit lva ve znaku za straku. Jsme totiž národ zlodějů. I hlava státu krade. A na státní návštěvě a před kamerami.
  • Knížepán zase boduje. A jakpak takhle se vrátit k jeho větě, že by lva v českém znaku vyměnil za sojku nebo křečka. Není to už opravdu urážku majestátu? A to pan kníže může?
  • Svatá pravda *9*
  • Nepochopím proč se omlouváš blbovi co napadá to co on sám je? *16*
  • Sorry Pedro, ale když se jeden podívá na ty co nám vládnou, tak slušné slovo hledám jen těžko.Buď trochu tolerantní a nech nás , ať si zanadáváme - vždyť je to vlastně to jediné co ještě můžeme.Dík.
  • Vrať se do Bohnic šílenče......co jsi její příbuzný?
  • No on každý kdo není ve vládě a nemá své korýtko moc plné řve na ty co jsou na tom líp.Bobošíková je jen jedna z těch co jsou mimo mísu a tak se tlačí ke korýtku.Proto má plnou hubu lidských práv a svobod, ale jen ji lidi zvolí, bude to stejná špína jako ti , na které dnes držkuje.Slušnej člověk dnes do politiky nevleze, protože ví, že by ho ti darebáci hned vyštípali a udělali by z něj za pomoci našich médií tu největší svini.Proto se divim, že tady někteří ještě našim politikům věří.No ale kdo chce kam...........
  • Nebo tebe, mezi tím povlem by jsi se vyjímal
  • Lepší než ten jebatej švejnar, gauner od pohledu, ačkoli ji taky nemusím.
  • Si blbej jak ryba. Anonym napadá anonymy to tu ještě nebylo, co degene?
  • Hlavně že to víš ty, to se mi hned líp spí *12*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit