Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/411317-spojene-staty-maji-nejvetsi-zasoby-ropy-na-svete.html
    • Když mají tedy největší zásoby ropy na světě, proč musí denně přivážet do USA cca 7 mil. barelů ropy, aby pokryly svou denní vnitřní spotřebu? Protože ta ukradená ropa po světě je levnější, než jejich klasická těžba a daleko levnější než těžba frakováním. Jinak pro zajímavost, denní spotřeba ropy v USA činí cca 16.2 mil. barelů ropy denně.
      A Rusko nemá břidlici? To bych se strašně divil a pokud by se začalo v Rusku asi počítat ještě s neobjevenými zásobami, tak jak je zmíněno v článku, pak by asi bylo Rusko na absolutní špici.
      Jen pro zajímavost, podle posledních oficiálních údajů bude Norsko v roce 2022 v povrchové těžbě ropy na suchu/Norsko zásobuje cca 1/3 Evropy/, tedy především té západní Evropy, pak bude muset snížit svou výtěžnost cca na 1/3 své současné produkce a započne těžit z hloubky, to jest pomocí taktéž frakováním, no dobře, ale to pak ta ropa bude 3 x až 5 x dražší.
      Rusko už 60 let živí ropou 2/3 Evropy, tak až toto dokáží USA, pak řeknu, že mají ropu.
  • Běžte do ř.ti s vašimi šejky. Dřív tu byla levná nafta z Ruska. Všechno jste po.rali a teď ještě navíc píšete samý s.ačky. Fuj tajbl! *11* *16*
    • Tak tak, levná ropa, ale my chtěli tržní ceny, tak co!
    • levná nafta z Ruska ? bože ty jsi král pitomců *15*
      • No a víš, kolik stála nafta v osmdesátých létech, ty hydrouši? Víš prd. V roce 1985 po zdražení stál litr nafty pět korun a litr speciálu 6.50 Kčs, ty d.bile. To byla levná nafta. Kr.téne.Můžeš si klidně mínusovat, blbe. Je to tak, jak píšu. Já to totiž pamatuju, hňupe. *15*
      • pan Krabs no jasně že levná troubo.ty ceny jsou na pumpách znát.
  • Držím palce jak se dá!
  • lrkfa
    Kdyz si kluci chteji prodat svou ropu levne, je to jejich pravo. Mozna se za par let vrati k chovu velbloudu
  • Držím palce šejkům.
    • zlej homosexuálníBTW trolle, ty jsi by vždycky podlejzák a přizdisráč *11*
  • Svět se mění... to že bude možné cestovat na menší vzdálenosti jistě všem globalistům hodně zatopí pod kotlem ...
  • co? Ale to zajdeš na pohotovost, oni tě hned přesunou na oddělení. A máš tam klid plnou penzi a zejména dozor. 24 hodin!
    • tak se nestyď že neumíš číst
  • Ten má ale kuráž! Podívejte, co si tento Čech dovolil ke kancléřce Merkelové
    Autor: Petr Hlaváč | Publikováno: 12.2.2016 | Rubrika: Politika
    Vzkaz Němcům, aby si vzpomněli, jak opatrně do EU "pustili" země Visegrádu, v kontrastu s tím, jak se do EU dá vstupovat dnes, kdy stačí jen "nasednout na migrační vlnu".
    Pamatujete na polského instaletéra?
    Vážená vládo Německé kancléřky Merkelové. Chci Vás oslovit jménem občanů Česka, Slovenska, Maďarska a Polska. Chci Vám připomenout doby, kdy tyto země Visegradské čtyřky měly být přijaty do EU. Vzpomínáte si na toto období? Vzpomínáte si na fenomén těch časů; fenomén známý pod vtipnou zkratkou "polský instalatér"?
    Země EU, a jejich občané, tehdy vyjadřovali obavy, zda po připojení zemí V4 k EU nedojde k masivnímu zaplavení Vašeho pracovního trhu našimi občany.
    Pro země posttotalitní, postkomunistické, opravdu Vaše výše mezd znamenala dost značný příjem v očích obyvatel těch zemí. Pokorně naše čtyři země respektovaly Vaše obavy, přijali jsme fakt, že se obáváte o obsazení vašich pracovních pozic "polskými instalatéry". Chápali jsme trpělivě, že když tyto obavy vysloví němečtí občané, říkají to díky pocitům, na které má každý právo, když přichází něco nového.
    Nemohu nezmínit, že tehdy jste své občany za vyjádření pochopitelných obav netrestali, a nehanobili je nadávkami xenofobů. Vyslovení obav, a diskuze nad nimi, bylo tehdy v Německu legální.
    • Ani nevíte, jak jste nás ponížili
      S respektem k tomu, že někteří Vaši obyvatelé nás mohou považovat za hrozbu, přijali jsme Vámi stanovená nařízení. Na volný pohyb pracovních sil jste nám nakázali přechodné období 7 let, chápali jsme Vás a beze všeho souhlasili. Otevření našich hranic Shengenskému prostoru popřechodné období čtyř let jsme také nekomentovali, a přizpůsobili se. Do EU jsme vstoupili s takovou opatrností, s jakou jste si přáli, a to jen z toho důvodu, abychom rozptýlili Vaše obavy, že k Vám ihned přijdeme pracovat za rovnocenných podmínek, za jakých pracují Vaši instalatéři! Nic víc jsme nechtěli. Jen práci a i toho jste se obávali.
      Umíte si představit náš pocit ponížení? Umíte si představit, jak se asi musí cítit občan V4, když dnes přihlíží tomu, jak lidé kdoví odkud, neidentifikovatelní, bez totožnosti, k Vám, k mama Merkel, mohou přicházet v nekončících proudech, bez ohledu a respektu k jakýmkoliv našim pravidlům upravujících přechod hranice Shengenu, a pohyb po něm.. a zcela v rozporu se zákony o řádném azylovém řízení?
      Víte, jak poníženi se cítíme, když jsou jim okamžitě přiznány dávky mnohem vyšší, než by činil plat "polského, pracujícího instalatéra"?
      • Německá vláda nám plivla do tváře

        Vaše občany jste nechali kritizovat nás beze všeho, a my jsme věděli, že v úctě ke svobodě slova, které jsme si vážili, protože byla pro nás nová, je naší povinností toto o sobě poslouchat.
        Hordy bezejmenných cizinců však dnes Vaši občané kritizovat nesmí. Nesmí nesouhlasit se štědrými dary, které jsou jim ze svých daní povinni odevzdat.
        A po takovém ponížení, kterého se na nás beze všeho dopouštíte tím, že jste s námi jednali tak rozdílně, mnohem, MNOHEM přísněji, si ještě dovolujete v europarlamentu proti našemu nesouhlasu odhlasovat kvóty, aby nám vznikla povinnost tyto lidi do našich čtyř zemí přizvat také, a živit je stejně štědře, jako Vy?
        Nemohu to shrnout jinak, než že nám německá vláda a europarlament plivli do tváře!
        Naše přátele v Německu chci tímto na závěr srdečně pozdravit, a požádat je, aby se vcítili do myslí občanů V4, a všemi demokratickými prostředky ukončili vládu Angely Merkel, která nás takto potupuje.
        Děkuji. Petr Hlaváč, Czech Republic
  • Spencerová s nadhledem…

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Cina-nas-skupuje-a-Putin-z-nas-ma-srandu-Tereza-Spencerova-poukazuje-na-novy-a-velmi-blizky-vyvoj-ze-ktereho-by-v-Bruselu-ani-dutat-nemeli-447602
  • Je nutno více jaderných zbraní proti putinstánu!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit