Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Souhlasím s Hermínou a dodávám jen malé vysvětlení,KDO ZA TO MŮŽE.Kdyby byla NEZAMĚSTNANOST poloviční a kdyby navíc nemuseli lidé kvůli tomu, že starší už do práce nikdo nevezme, chodit do předčaného důchodu tak BY BYL PŘEBYTEK více než 26,3 miliard !!!!
    Ale ta vládnoucí zločinná koalice takové zprávy dává proto, aby byla mládež, neznalá situace zaměřena proti důchodcům a ve volbách podporovala ty současné gaunery.
    • kdyby byla zaměstnanost vyšší, tak bychom všichni měli nižší platy. pokud by jste se s tím smířil pro vyšší dobro, bod pro Vás.
      a kdo za to může?
      a co by ses tím mělo dělat?
    • Tak pane Laco teď jste trefil hřebík přímo na hlavičku. Ten schodek dělají předčasné důchody z důvodu nazaměstnanosti. Něco o tom vím. Léta jsem pracovala na OSSZ.
  • Bude úplně stačit, když vláda na důchodový účet vrátí vše, co z něj ukradla v předchozích letech ! Kdy už se konečně otevřeně řekne, že důchodci jsou nikoliv dlužníci, ale věřitelé státu, který si od nich již dříve na pozdější výplaty důchodů vybral dostatek prostředků ? Proč se stále jen lže, že důchodci "ukrajují" prostředky ? Pouze si vybírají prostředky, které svěřili státu ! A že jich bylo !
    • Naše vláda by nejraději nevyplácela žádné důchody a žádné státní příspěvky pro postižené fyzicky a psychiatricky nemocné,.Zřejmě si bere příklad od Ády. Kulturní úroveň státu se pozná podle toho, jak je stát schopný postarat se o nemohoucí a staré občany. Kdo řekl, že slušný plátce daně zemře den před odchodem do důchodu ? Nebyl to náhodou kníže pán ? *3*
      • Kraďousek by nejraději přiznával pracujícím lidem důchod in memoriam a pak by určitě byl nejlepším evropským ministrem financí.
        Protože je státní důchodový účet na huntě, musí se vymýšlet další pilíře, aby je pracující svými těžce vydělanými penězi naplnili a pak se to zase po klauzofsku rozkradlo - když se zhasne... ale hlavně, že demokraticky...
        Čert starej nám byl tuhle demogracii dlužen !!! *16*
    • a kam to z něj ukradla? kdo ty prachy má?
      • Přece Janečkové a, či Janouškové a všichni ostatní tuneláři... Mají na svých kontech už biliony !!!
        • potom politici z toho mají evidentně prd, jelikož mít ty stovky mlionů už by dávno byli někde na bahamách. ale takový tumeláři a přelévači peněz jsou problém to ano
    • Pokud se pamatuji, tak samostatný důchodový fond rozpustila do státního rozpočtu vláda za premiérování Klause v polovině devadesátých let. A velmi se rozdávalo na všechny za premiérování Roko-Šuplíka-SexyMozka-Paroubka od Kočkolotoče a finančního ministrování Sobotky, A i když SexyMozek prohlašoval, že dluhy se platit nemusí /zřejmě čekal na pomoc Marťanů), tak opak je pravdou. A jelikož SexyMozek se svou vládou zadlužil i naše vnuky, jak je všeobecně známo, musí se ty dluhy teď hradit.
      • Spočítej si kolik set miliard nás zadlužili ti tvoji poslední. Myslím tu současnou zločinnou koalici. Když nastoupili, tak Kalousek rozeslal složenky na 120.000 a dnes je to přes 160.000. Myslím, pokud jsem se to ve škole naučil, že se jedná o růst o 1/3 . Tak si ty svole výblitky nech pro stejně nevzdělané dementy , jako jsi sám!!!
  • Kdyby Klaus před léty důchodový účet nevytuneloval, tak by tam peníze byly. Jo taková je pravda !!! *16*
    • A hlavně by se teď nemusel zavádět další a další... "pilíř", což není nic jiného než to, že lidé si všechno vlastně platí opět a znovu, paradoxně i za ty co jim ho "demokraticky" rozkradli a žijí si z takových "hospodářských úspěchů" na úkor všech lidí a dalších generací víc, než dobře s tím, že pro případ zabavení mají raději peníze a majetky evidované často v zahraničí a ne doma..
    • Před nástupem Topolánkovy vlády byl důchodový účet v přebytku 200 miliard Kč. Topolánek jej ukradl tím, že důchodový účet zrušil a peníze převedl do běžného rozpočtu, z něhož začal financovat zprasené a nepotřebné zakázky svým kmotrům !!! A nyní jsou důchodci obviňováni, že spotřebují příliš mnoho peněz a vytváří se generační nenávist mladých ke starým občanům. Nikdo z mladých si totiž nevšímá, kdo ty peníze ukradl a pro koho, čehož využívají média k dalšímu rozdmýchávání nenávisti proti důchodcům, kteří si na své důchody dávno vydělali, ale byli o ně okradeny...A straší mladé sloganem, že "dědeček a babička, ujídají chlebíčka - spíše ale peněz mladým na marihuanu a pervitin...
    • souhlas
  • Vůbec nejlepší by bylo, kdyby stát zestátnil ČEZ,RWE,OKD,MITTAL a třeba ŠKODOVKY apod. Rozpočet by se naplnil velmi rychle.
    • pozdě bycha honiti...
    • A žiješ kde Lery? V ČEZU je totiž ještě stále rozhodujícím vlastníkem náš stát. A to ostatní to je utopie, kterou nikdo rozumný nemůže podpořit , pokud to od tebe není jenom provokace.
      • laco, ono jiné cesty není. Kapitalismus jako systém není stavěný pro sociální politiku. Toho spodních deset milionů nezajímá. Ho zajímají jen ti v těch horních desetitisících, protože ti si ho udržují. Který kapitalistický podnik dá něco na důchodce? Včera jsem četl, že šéfovi VW byl snížen roční plat ze 16 mil EUR na 14 miliónů. Dovedeš si představit co to je za plat? A tak ten kapitalismus funguje. Cháves - znárodnil, Island - znárodnil, Bulhaři chtějí znárodnit. Až lidi budou žrát z koryt, tak asi bude druhá sametová. Zatím jsou "oblblí" hypermarketama i když se jejich koupěschopnost snižuje. Důchodci se "rvou" v Kauflandu o mléko. Tak dopadla ta sametová z roku 1989. Jiné zdroje do státní kasy nevedou. Jen cestou znárodnění. A i když má stát 51% v Čezu, tak ho stejně neřídí. Pouze někdy si dovolí vzít svůj podíl dividend. Kdyby je mohl brát všechny, tak by bylo docela dobře. To samé RWP - dostala socialistikou plynárenskou s 40 miliardovým přebytkem. A ani nevíš, jak jim zadarmo tečou miliardy jenom z tranzitu, který byl vybudován za komančů. Jenom tyto dva podniky by stačily plnit kasu. A to nemluvím o bankách. Jen si přečti zprávy, jaké mají zisky.
      • ... důchoďák půjčil Klausově vládě 333 miliard, tak snad něco pustí na odchodnou *1* *1* *1*
        • Pche !!! Jedině by musela přijít revoluce...
  • Důchodci však nejsou po své celoživotní práci viníci tohoto stavu. Navíc tento účet byl vždy v dostatku přebytkový, než se z něho začalo po 90tém roce lepit, kde co a kde kdo s tím, že se ani v největší fantazii nepočítalo s mnohými, zlodějskými věcmi co se dějí dnes, kdy není nikde na nic a pro nikoho mimo cikány, gaunery a vyčuránky..Dávat jim málem za vinu, že žijí a že jich je víc, je sprosťárna a drzost, protože oni si ho po celý život platili bez možnosti se tomu vyhnout pomocí mzdových účtáren, které i proti dnešní době dokázaly průkazně zajistit, daleko větší přehlednost toho ,kdy kam a komu peníze za co jdou, než dnes v dokonale a záměrně vybudovaném daňovém chaosu, kde je možné dokonce podle dnešních platných zákonů mnoho věcí naprosto legálně rozkráct s tím, že nakonec nikdo na nic nemůže a nikdo nikdy za nic není potrestán s logikou věci, že nakonec za to mohou tito lidi tím, že měli vůbec tu drzost se narodit, pracovat a že ještě dokonce dýchají a neumírají včas, aby se jim už nemuselo pokud možno nic vyplácet, což by dnešní páni legislativci a hospodáří byli asi nejraději, protože jim je to jedno...oni jsou zajištěni na celé generace víc než dobře..
    • Je to moc zajímavé tady peníze jsou a budou.


      http://www.youtube.com/embed/C02TImSbOdw
  • Pokud si pamatuji tak důchodovej fond vykrádali všechny vlády.Prvním byl Klaus co by ministr financí 47 milijard po něm to byl Paroubek každý měsíc jsme si mohli přečíst,cituji bylo převedeno 9,5 milijardy z důchodového ůčtu do státního rozpočtu a poslední ránu dal důchodovému ůčtu Topolánek jenom 30 milijard.Kdepak asi skončili ty všechny milijardy,co bylo za tyto peníze koupeno nebo vybudováno nebo lépe v čích kapsách ty peníze skončili? Dnes budou ohlupovat národ že na důchody nejsou peníze,penzistů je hodně atd. Dále bych chtěl poukázat na osoby samostatně výdělečiné kolik platí oni mám pár kamarádů který si moc neplatili a nyní naříkají jak mají malé důchdy. Tady to nechce nic jiného než v tom svinčíku udělat pořádek a potom to bude fungovat ale kdo ten pořádek udělá to je ve hvězdách.
    • fíra v.v.
      Nevím zda byl p.Klaus (co m.f.)první kdo použil peníze penzí na jiné účely,ale pamatuji se ,že byly za jeho panování použity naprosto nesmyslně a marnotratně.Jen si vzpomeňte:Pracující dostávali st.příspěvek na jízdné na cestu do zaměstnání(to upadly drobečky z opulentní hostiny.(čerpáno z médií)Zároveň to mělo zvýšit popularitu p.V.Klause a jeho strany.Vše také všechny polistopadové vlády dělaly proto,aby se st.průběžný systém co nejrychleji dostal do červených čísel a umetla se tak cestička proto aby se penzijní pojištění dostalo do .soukromých rukou.Jen si představte ten vejvar tři procenta z ukládaných peněz !Rok od roku více bobtnající a nikdo nemůže utéci.První pilíř ať třeba krachne,komu to vadíjen když to sype.Připomíná to zdrav.pojištovny,všechny financovány ze zdrav.pojištění a na vlastní zdravotní péči peníze nejsou.Jen tak dál na penzi každý rád přece dá poslední korunu. Fíra v.v.
  • tendenční článek na objednavku pojistoven (druhý piliř).... je třeba ukazat lidem že prachy proste nebudou at se starají sami a kdyby byly tak duchodci je rozhodně nedostanou..
  • Státní rozpočet se dnes doslova rabuje a bude se to ještě stupňovat, minimálně do konce volebního období této mafiánské vlády. Členové vlády moc dobře ví, že po příštích volbách si už neškrtnou a tak se snaží urvat co se dá a provést maximum nevratných kroků, jako církevní restituce, nebo zničení VZP apod. Potom většina zmizí v exotických zemích, které nemají s ČR smlouvy o vydávání zločinců a budou se nám tam chechtat, jací jsme byli voli, když jsme je dokola volili.
  • Ihned obstavit Klausův majetek (i mladšího),navrátit, co bylo užito z důchodových fondů!
    • přestat vyplácet nomenglaturním důchodcům nepřiměřený důchod za zvláštní zásluhy 40 lete devastace republiky a okradení všech nepřiměřenou mzdou *11*
      • Ta devastace milý vole, ušetřila důchodvý fond na pět generací dopředu. Až něco vyděláš, tak si to krať. Zatím vykrádají stále a znovu kasu naši poslanci a vláda. Poslanec ktrý je v kriminále bere plat 65 000,- a jeho manželka ( tajemnice) 35 000,- copak je to normální???? *12*
        • Normální to není, ale je to přece demokratické!!! *11* Takhle to voliči zvolili ... nebo zvorali...? *13* Pokud se to komukoliv nelíbí, může si v dalších volbách zvolit to, co se mu líbí. Hlavně musí jít k volbám a ne na pivo !!! *16*
    • Stačí odstranit fotovoltajické elektrárny které má pan Kalousek ve svém vlastnictví.
  • V roce 90 byl duchodovy ucet v plusu 147 miliard Kc a to byly tenkrat nejake penize. Pak nastalo 20 let demokratickych hokusu pokusu. Penize se ruzne prelevaly, pujcovaly, ale uz se nevracely - viz pred nedavnem - cca 5ti lety Topolankova vlada a jeji pujcka z duchodovyho uctu 17 miliard na neco, ktera se tam nikdy nevratila... Lidi co delej zivot pracovali a odvadeli dane nemaji ted co do huby. Je to smutny. Odpovednost za to nikdo nenese a kdyz jo, tak jen politickou, takze vlastne zase zadnou...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit