Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Německo, Francie, Velká Británie už dávno nejsou žádnými velmocemi. Za současné světové velmoci považujme především Evropu, Čínu a Rusko. Spojené státy Americké díky svým finančním dluhům k Číně přestávají být nezávislou velmocí. Neříkám, že jsou slabí, ale jejich finanční stabilita závisí na vůli, nevůli, toleranci a rozhodnutí čínských věřitelů.
    Co evropská vyjednávací delegace přinesla na jednání s Íránem za nabídku? Pokud jen hrozby a sankce, také bych s nimi nejednal.
    Írán má podle zavedených demokratických zásad právo na soběstačnost v energetice. Podle mého názoru se vlastně jedná o to, aby arabský svět nebyl energeticky nezávislý na velmocích a tzv. velmocích, kterým by touto nezávislostí uplaval horentní kšeft za moc a moc miliard peněz na dodávkách investičních celků a energie vůbec.
  • Napětí zvyšuje i to, že Írán svůj jaderný program rozvíjí v tajnosti a odmítá spolupracovat i s Mezinárodní agenturou pro atomovou energii (MAAE). Pokud mě paměť slouží, tak Irán MAEE pozval a mám dojem, že už tam byl?????

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit