Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • josef.chmela

    Penze budou menší aby bylo na zbrojení a války. Pro zbrojaře je válka matkou pokroku a prosperity. Lidi to tak při volbách chtějí, tak proč jim nevyhovět, že?

    • V podstatě ano. Až tak omezení mnozí jsou. Viz u nás voliči pětikolky, volského potahu ze Strakovky.

      • je to jejich věc, jenom se divím, že těch voličů mají tyto kreatury pořád tolik.

        Platí pro ně staré obchodní heslo - vyděsit a fakturovat. Přeci nemohou být lidé až tak hloupí.
        Nebo je tolik zlodějů, podvodníků a hochštaplerů. Tohle bude asi blíž skutečnosti. Okrádali zdatně komáry a okrádají stát i dneska. No a modlí se, aby jim to stračí sekta umožnila co nejdéle. 

        Je to u nás jako v Mexiku. Tamní novinář po volbě prezidentky řekl, že vládu tvoří mafie. 

        • Vždy budou volit raději někoho z pětikolky, než například ANO, komunisty, SPD.

          • josef.chmela

            Bezmozek, zoufalec, samostatně neschopný přemýšlet, podvodník, zloděj a lhář. Tak se říká tvorovi - voliči pětišmejdů.

  • Už dlouho tvrdím, že tzv. důchodová reforma má zařídit aby se důchodu dožilo lidí co nejméně. Prostě celý život makej, plať odvody a daně a když nebudeš už moct, tak chcípni. Mrtví žádný důchod nepobírají a o tu jde. Už v polovině 90 let sociolog Jan Keller tvrdil, že když tu političtí a ekonomičtí mafiáni nebudou ze státního už mít co rozkrádat, zaměří se na majetky obyčejných lidí (to už tu je, viz exekutorská mafie) a na důchodový systém. V něm se točí obrovské prachy a to těm mafiánům nedá spát

  • Můj děda věděl přesně, kdy odejde do důchodu, můj otec věděl přesně, kdy odejde do důchodu.

    Dneska je doba dynamická a vlády si s námi vytírají anální otvor. Takže jsme odkázaní na libovůli mocných.

    Opravdu jsme si po hadráku moc pomohli. 

  • KIMCID

    Ještě někdo věří na důchody?

  • „A to ze dvou důvodů: až sedmdesát procent nynější
    daňové výhody neinkasují české či moravské společnosti, ale zahraniční.
    A druhý argument je, že prostě ve víně je alkohol, a spotřební daň se má
    týkat alkoholu, stejně jako to je u ostatních jeho druhů, což mi přijde
    spravedlivé,“ poznamenal.

    zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-konec-politickych-tanecku-zdaneni-vina-miri-k-ledu-40474640

    co se na to dívat z druhé strany.. Kolik se tady u nás spotřebuje vína domácí produkce?? tzn., kdo to navýšení zaplatí?? Spotřeba vína se u Čechů přitom zvedá, státu to přinese jen 4mld, hloupoučká inkluze bere 10mld z rozpočtu, progresivní nezdanění hazardního byznysu by státní kase určitě dalo desítky miliard. Přitom Betano je kyperská instituce, Zbyňku.. Patologické účinky má hraní určitě vyšší než pití vína, o tom se snad nemusíme bavit, to by sis asi sám tu sklenku nedal, ale sázet asi nechodíš..
    A co je horší? prosázet výplatu, nebo si dát každý večer láhev, dvě s partnerkou?? Čechům se nesmí zdražovat neřesti, které je neohrožují patologicky, nějakou radost národ musí mít. pač se bavíme hlavně o přívlastkových vínech, tzn. těch v té vyšší cenové hladině, žádné krabicovky za 40Kč. na tom stát nevybere nic.
    čiže ve výsledku rozumné rozhodnutí, když je hlavně brát pořád kde a v podstatně horších segmentech směrem k vlivu na směrování společnosti (inkluzivní vzdělávání, patologické hráčství..)

    • jen s těmito dvěma trendy zažijete ještě radosti v budoucnosti. Protože společnost je hodnotově nastavena (ukotvena) momentálně ne na to profesní budování prostřednictvím vzdělávání, ale na to chtít vše hned, což právě podporuje ten trend patologických hráčů, když se nad tím zamyslíte. A že ten trend nastane, to vám zase zajišťují ta čísla o inkluzi ve školách, kdy české děti bohužel hloupnou, což si nelze vyložit asi zhoršením genové výbavy otců a matek, ale právě tím působením té závadné inkluze.. Už jsem o tom psal všechny ty důvody v minulosti, nebudu už se o tom tedy rozepisovat.

       Ale nějaké zdanění nešumivých vín si myslím, že nás nemusí vůbec trápit, Zbyňku. Jsou tady mnohem důležitější vyloženě patologické problémy a trendy budoucnosti, ze kterých by měl stát inkasovat daňově, pokud budete vytloukat tedy klín klínem v budoucnu, tak abyste na to vůbec měli (léčba patologického hráčství, které se navíc přesouvá taky už na internet, ale i dalších negativních společenských jevů, které tohle doprovázejí, tzn posílení represivních složek státu - už nyní je málo policistů třeba + jejich ohodnocení). Do toho vám Mark Zuckerberg může kdykoliv stopnout ty soc. sítě přechodem na tu meta podobu a máte tady novou skupinu patologických osob - influencerů neschopných slevit ze svého životního standardu, na to se fakt připravte, protože jejich řady exponenciálně rostou každým dnem tak, jak následují jeden druhého a pohání je ty laciné hodnoty snadného výdělku (i s absencí vzdělání, nějaké profesní praxe v oboru), do toho i v důsledku tohoto trendu uživatelů elektronických medií vzrůstá počet depresivní mládeže (aktuální výzkumy o negativních vlivech soc. sítí, počítačových her) a nám chybí zoufale dětští psychiatři, přitom čísla těch, kteří jsou nuceni pobírat invalidní důchod už ve věku okolo 20 let, neustále rostou..
      Fakt máte před sebou jiné výzvy a problémy. Krom toho bavíme-li se o alkoholu a podstatnější problém bude asi ten tvrdý nebo pivo, protože u toho prvního stačí málo a toho druhého zase Češi vypijí spousty jako národního nápoje.
      Víno konzumují třeba Francouzi po každém chodu, kdo tam kdy s nimi stoloval, mají jej i v třetinkách k tomu obědovému menu. A to pak jdou ještě do práce po té siestě. :)

      • ještě jsem tady někde včera psal ke kolegovi Topolánkovi nějakou glosu, už to nemůžu najít.. Banky nám sice odhadují růst ekonomiky v příštím roce, ale ta vedlejší, německá, na které jsme závislí, stagnuje, čiže to vypadá spíše na optimistický výhled, který toho nemusí mít až tolik společného pak s výslednou realitou. 

        Proto jsem tam tuším psal, že hospodářské tendence stagnují u nás, nyní ten růst není takový totiž, jak se předpokládal. Navíc centrální světové banky podle mě nebudou uvolňovat úrokové sazby tak rychle, jak by si nejen firmy, ale třeba i domácnosti (hypotéky) přály, ten strach s inflačních tlaků je pořád přítomen. Hlavně z té jádrové inflace. Víte sami, že zase roste cena plynu. U ropy to zastavila ta reakce USA znovu na umělé snížení těžby mafiánského kartelu OPEC+, kdy Amerika těžbu naopak zvýšila.
        Do toho, a to je bonmot, se nám retaily tady chtějí soudit o své právo klamat spotřebitele umělými slevami, které jim podle úvah řetězce Albert Evropská komise dostatečně nezakazuje.. :) čiže rádi by zinkasovaly i ony, jen jim k tomu vypadla ta výmluva na růst cen energií, která se promítá pak v té ceně v rámci dodavatelských řetězců..
        tak ještě na doplnění, přemýšlím spíše v životě dopředu..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit