Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hlavně si všimněte, , jakým způsobem se u nás lidi živí. Prací skoro nikdo. Všelijaké zbytečné funkce, nezaměstnaní, studento, důchodci, cikáni, prostě nic produktivního. Jak to může tady fungovat?Tento stát tydy vytvořil něco, co nemůže fungovat. Kamarádíčci, korupce, vytváření zbytečných funkcí a institucí, hlavně nepracovat a žít na úkor pracujících.Jak dlouho to může vydržet?Dluh narůstá, stát už je vykraden, tak dochází už i na důchodce. Lidi si asi neuvědomují k jakému průšvihu to spěje.Je jenom otázka času, kdy dojde k radikálnímu řešení. Obávám se, že to nebude sametové a při holubičí povaze českého národa.
  • Nad chemikem Kaouskem už zlomilo hůl 95 procent našich obyvatel. Je to KÁRUČ a zloděj. *16* *12*
  • Všichni můžou nadávat na komouše jak chtějí, je ale holá pravda, že stát z jejich rukou nebyl zadlužený. Za těch 20 let je dluh 1,5 biliónů-super kapitalistická vládo. Žít na dluh jste se naučili rychle. Hlavní důvod je ten, že se po revoluci snížila daň pávnických osob-velkých podnikatelů až o 10%, kdysi byla i kolem 30%, teď 19%-aby se udělalo dobře těm velkým kapitalistům, vyhlásily se jim úlevy na x-let a ty postupně zůstaly už asi natrvalo. Ročně tak těch 10 % tvořilo i 100 mld Kč do rozpočtu. My si pořád myslíme, že by tu jinak nikdo nepřišel podnikat, když jim nedáme nějaké úlevy. Takové daně mají ale podnikatelé i dnes v některých státech EU. My ale jsme mistři v lezení do někam. Kalousek nemá cit na finance, ale co se divím, vždyť je to jenom chemik,. On se možná snaží, ale ekonomické myšlení mu chybí, když vidím v televizi jeho dopředu naučené věty. NIkdo jiný hodnotu než zaměstnanci netvoří a tu hodnotu si rozdělují mezi sebe oni a zaměstnavatelé (kapitalisti). Když zaměstnavatelům ulevíme na daních, tak tu hodnotu už lze poskládat jen z daní zaměstnanců. A aby se nedělal roční 100 mld. dluh, musíme jim zvednout daň o cca 5000 měsíčně-krásné. Kalousek to lepí tím, že tam zvedne někde DPH o 1%, tam zase nějakou daň z převodu nemovitosti a pod., to bude ale na zalepení dluhu vždy jen kapka-hold chemik. Vláda se z toho kapitalistického ráje snad celá posere. Vše ale to výše uvedené, vzniká tím, že u nás v tomhle systému existuje kasta lidí (vláda, parlament, prezident, soudci...), která si stanovuje sama své platy, anebo si tenhle problém přehazují mezi sebou. Lid, který je volil, je z toho vyšachován. Proč to není tak, že se jejich mzda odvine automaticky od průměrné mzdy ve státě, bez toho, aby si to odsouhlasili sami. A stačil by dvojnásobek pro všechny. A když se to papalašským Pražákům nelíbí, tak dejme to vládnutí např do Bruntálu. Tam je dost nezaměstnaných, tam by se našlo lidí, kdo by to vzal za průměrnou mzdu a určitě by větší škodu tomuto státu než Kalousek neudělal, to už ani nejde. Ústavní soud rozhoduje u nás o platech svých kolegů-soudců-směšné. Chudáci, aby se prý nedali korumpovat. Už jen to, že to ústavní soud rozhoduje je korupce.
  • V podstatě řekl, to co je dávno veřejným tajemstvím..... na to stačí selský rozum.
  • Jo to se to radí, když se bojí jít do politiky.
  • Co je na tomhle "veškrnovi" elitního? Jak asi zázračně radil Sobotkovi a "pravicovému" soudruhovi Tlustému z ODS, že jsme pořád ve srabu?
    Je to zase jenom mediální hošík, dobrý akorát tak kecat v Krásných ztrátách o tom, že se tady ročně rozkrade 80 až 100 miliard, ale jestlipak proti tomu jakožto "elitní" něco konkrétního podnikl, když je v NERVu a všechno ví.
    • Třeba to, že jeho předpovědi už pěkně dlouho vycházejí. Jeho názory jsou sice občas trochu radikální, ale jenom to má dnes šanci být slyšet. Když bude říkat jen to, co říkají všichni, tak se vám to taky nebude líbit.
      A co radil Sobotkovi? Sobotka byl nakonec pravicovější, než Kalousek. Tlustý byl taky mnohem lepší, než Kalousek. A z NERVu odešel kvůli reálné podpoře korupce vládou a taky protože nesouhlasil s tím, jak vláda s doporučeními NERVu zachází. Takže když nic jiného, tak za svými názory si stojí.
      Máte se hodně co učit ...
    • tak s tímto názorem plně souhlasím. Snaží se jenom mediálně působit jako expert. Založil finanční "nezávislou" společnost ...., která učí své lidi, že on je opravdu "bůh". Přitom jeho názory přinesly v minulosti mnoho škody. Nesnáším, když při diskuzích v televizi vystupuje příliš suverénně při předpovědi něčeho, co je hodně ovlivněno mnoha faktory a ty je velmi těžké jednoznačně předpovědět. Rozumí určitě ekonomice mnohem více než já, ale ta jeho suverénnost s vystupováním a jistým ovlivňováním v minulosti mi vadí.
  • Zoufalci kteří cinkali klíčema, když měli kde bydlet, práci, dovolenou v zahraničí skoro zadarmo, zdravotnictví jak by smet atd. teˇˇd se stydí obviňovat ty, které si vycinkali a tak za všechno v této žumpě mohou po 20 letech komunisté. Jste ubožáci.
    • Ubožáci? To je ještě pochvala. Je to daleko horší.....
    • zlati komunisti.oni vyhrajou-
      • no ale nebyla by to žádná sranda... platit dluhy se bude muset, .. nesmíme si myslet, že bude zase všechno hned jak dřív.. Fabriky jsou zlikvidovaný, zbouraný, trhy, které jsme měli zabrali asiaté... mladí nejsou zvyklí makat jak jsme byli my. Čekají či myslí si že jim budou holubi lítat do huby a každej za to nic co mají v makovici dostane mraky peněz.. že budou vysedávat na netu, bavit se a hrát si... Dvacelt let se mladí neučili prscovat .. v podstatě jsou na úrovni cigánů... i když mají tituly. samej právník, kecálista a ekonom a psavec jo a.... olog. . ˇŽádnej hospodář....uvidíte jak začnou ječet.... nejlíp by byli kdyby zase emigrovali... ale to asi ne protože toho nic co mají v makovicích ... mají za kopečkama dost svýho... Nebylo by to jednoduchý...
      • a skončí v pekle!!!
        • Mýlíš se. Peklo už je plně rezervováno pro současnou nenakrkanou církev.... Komouši už se tam nevejdou...
    • A ty jsi komunisticko fašistickej prevít. A navíc lžeš. Do zahraničí jsem se za komunistů nedostal. To možná jen takový doprdelevlezové, udavači a parchanti, jako jsi ty.
      Neměli jsme cinkat, měli jsme vás všechny pověsit.
      • nevím jak Vy, ale kdybyste nebyl hluchej nebo sledoval televizi, tak bysteěděl kde všude ti naši "slavní" ukecaní co nikam nemohli ......byli. vytahujou se v těch kecacích programech jak šuflata u kredence. A co se naprováděli. No ale když už jsi to nakousl. takže když si člověk koupil u cestovky.. Čedok, Sporturist, CKM a pod eventuálně ROH. zájezd ... nikdo ti nebránil vyjet.. výjezd ti povolili. A kolik všech těch "ukřivděných" bylo na stážích všude možně a na státní útraty. Akorát jsi nedostal kapesné tak moc velké ale to koneckonců není ani teď..díky blbým kurzům.... to taky neregistrujete ...vaše chyba a.... a vůbec....
    • I nacisti se učili od komunistů. Ale těch nejméně 100 milionů mrtvých co má na svědomí komunismus se nikomu nepodařilo dosáhnout.
      • Že nebylo vše perfektní je jasné, ale tenhle režim je zcela devasující. Kdyby se spočítali lidi které v důsledku ztráty prace od roku 1989 spáchali sebevraždu nebo živoří, tak by se asi ukázalo že komunisti byli v tomhle ohledu žabaři. A že každá společnost potřebuje řád je jasné. Tenhle nefunkční "stát zvaný směšně Česko" již neplní ani základní povinosti.
      • A pitomci jako ty se neučili pro jistotu vůbec ....
    • Komunistická strana Československa byla organizací zločinnou a zavrženíhodnou obdobně jako další organizace založené na její ideologii, které ve své činnosti směřovaly k potlačování lidských práv a demokratického systému.
      (Zákon č. 198/1993 Sb. O protiprávnosti komunistického režimu a o odporu proti němu)


      V období komunistické diktatury bylo podle údajů zveřejněných Úřadem pro dokumentaci a vyšetřování zločinů komunismu:

      * 234 občanů popraveno* 374 lidí bylo zastřeleno na západní hranici* 188 občanů zahynulo v elektrických drátech na západní hranici.* nejméně 8000 lidí zahynulo v koncentrácích a vězeních* okolo 600 lidí bylo zlikvidováno při zatčení a výsleších* 240 000 občanů bylo odsouzeno z politických důvodů* 300 000 jich bylo perzekvováno v zaměstnání a studiu* 244 000 občanů uprchlo před zločinným komunistickým režimem.
  • Všichni víme, že soudruzi jediní to tady dají do pořádku! Urááááááááá
    • Od druhé světové války uplynulo již dlouhé časové období. Lze jednoznačně kostatovat, že celosvětově je jenom málo oblastí kde se dá ještě investovat. Vše co bylo zničeno válkou je již obnoveno, vybavení domácností vším možným je téměř 100%. Takže jak dál.
      Počet obyvatel naší planety dosahuje 7 miliard. Avšak kvantita práce pro práceschopné lidíse díky novým technologiím snížila o téměř 50%. Teorii ekonomického růstu nejen v současnosti, ale zajména po nasycení trhů v Číně, Indii, Brazílii a dalších lidnatých zemích v budoucnu, a ve vztahu k dalšímu nárůstu obyvatel planety pro které nebude práce, považuji za utopickou. Když do státní pokladny neplynou daně, z jakých zdrojů se budou, pokud se budou chtít, financovat nutné výdaje státu. Pokud se nedostane do souladu koloběh " peníze zboží peníze", a toto platí za všech společensko ekonomických
      formací,které v současnosti existují krize z nadprodukce se bude prohlubovat, žádný sebelepší světový ekonom nic nevyřeší. Ukazuje se, že honba za ziskem pomalu ale jistě přestává být hlavním motorem k dosahování ekonomického růstu. Proč tomu tak je je velmi jednoduché. Nadnárodním společnostem se zúžil prostor pro další prosazování se na světovém trhu. Charakteristickým rysem poslední doby je jejich vzájemý prodej a změna vlastictví. Celkový objem jejich vlivu se však nemění.
      Všichni se navážejí do ministra financí Kalouska. Ale z toho jak jsem uvedl výše, jeho kroky jsou pouze kroky zoufalství, kterými se "pokouší něco zachránit". Lodi, které se neopraví dno se potopí. On pracuje s potenciálem cca 50000 nezaměstnaných, kteří tento stát stojí nepředstavitelené peníze, pro které zdroje pomalu ale jistě vysychají. K tomu obrovské částky z evropských zdrojů jsou "odkláněny" ekonomicko lobistickou mafií. Myslí si, že drastickým snížením mandatorních výdajů a zvýšením daní dosáhne očekávaného výsledku.
      Za hlavní úkol ale musí celá vláda považovat snížení nezaměstnanosti minimálně o 60%.
      Kdo to ale v tržním hospodářství provede, když se to již nejměně 15 let nedaří. Kde se najdou podnikatelé, kteří by se mohli v současnosti ještě někde prosadit v celosvětově obsazeném trhu. V našem ministátě založení nějaké prosperující výroby a zabezpečení odpovídajícího odbytu je problematická.Naše země již nemá ani možnosti obnovení tradičních výrob, protože zahraničníspolečnosti naše továrny koupily, následně ukončily výrobu a použitelné stroje a zařízení odvezli, aby se nemohly použít znovu u nás jinde.
      Značne mne znepokojuje, když naší vládní představitelé vše zdůvodňují tím, že v rámci Evropské unie jsme na předních místech v tom či onom. Co mne jako občanovi je potom. Mne zajímá jak se máme my u nás doma a ne na jakém místě jsme v EÚ. Důležité je, aby matky nevraždily děti a neodkládaly do popelnic, lidi nepáchali sebevraždy z titulu, že ztratili práci a nemají z čeho žít.
      Novým fenoménem, který nikdo dosud neznal je negramotnost. Podle posledních
      informací tisku je u nás již 50000 negramotných. Předpokládá se, že jejich počet bude narůstat. Toto je další armáda nepotřebných, která bude vysávat státní pokladnu. Nikdo nepotřebuje člověka, který neumí číst a psát a podepisuje se třemi křížky. Elitní ekonom sice předpovídá tvrdé časy a lomí ruce nad Kaloskem. Mýlí se. Tvrdé časy jsou už dávno tady a ministr Kalousek má smůlu, že je za to částečně i s celou vládou spoluodpovědný. Bohužel jim to ještě nedošlo, byť už je pozdě.
      • Nemohu než souhlasit s tím co pan Vlček napsal,ale to nevylučuje,že kdybychom měli kvalitnějšího a vzdělanějšího ministra financí byla by naše pozice v této době určitě lepší.Pan Kalousek je pro mě kejklíř a ke všemu osoba naprosto nedůvěryhodná.Nejdůležitější post je ministr financí a to má být osoba vzdělaná,důvěryhodná,mravní a rozhodně to nemá být alkoholik od toho se odvíjí jeho
        postoje.Shledávám v něm osobu škodolibou a naprosto bezcitnou a neměří všem skupinám
        společnosti stejně.Tyto postoje,kdy se někdo vychyluje a straní některé skupině,každý
        průměrně inteligentní občan pozná nebo vycítí.Znám z veřejného života skutečně vzdělané a mravní ekonomicky vzdělané lidi,kteří by post ministra mohli se ctí plnit,ale to by nesměla na takovém postu sedět taková ropucha jako je pan Kalousek ke škodě celého státu a lidí v něm.Já doufám,že se konečně lidé probudí z těch keců o levicovosti
        či pravicovosti.To do dnešní doby je postoj naprosto nepatřičný.Je to mantra,která vyhovuje politickým stranám,kde když se porozhlédnete,tak jsou to lidé,kteří hledají v politice obživu a to nadstandardní
        za velmi mizernou práci,kterou odvádí pro stát,pro nás si neúměrně vysokými platy dělají
        z občanů legraci,neboť jednoduché kupecké počty jsou zde jasné.Tolik luxusně placených lidí si tento stát nemůže dovolit a zde je ten zakopaný pes, nebo-li první krok co
        je potřeba řešit v této situaci.
      • V podstatě souhlasím, jen několik poznámek.
        Existence, fungován a rozvoj lidské společností není založen pouze na ekonomice, projevují se zde i jiné zákonitosti. Již myslitelé ve starých civilizacích poznali nebo alespoň tušili, že smysl lidské existence je v něčem jiném než ve výrobě a hromadění hmotných statků, A ti moudří považovali hmotný komfort za pouhý prostředek, nikoli za cíl a podle toho se chovali.
        Dále Zeměkoule je přelidněná a lidé svou činností nebo jen svou pouhou existencí zasahují do dění přírody a narušují její rovnováhu. A Příroda si tu rovnováhu opět nastolí a to i za cenu zničení jejího narušitele, tj. značné části lidstva. Možná se to v minulosti už nejednou stalo a lidé začínali "od začátku".
        Dnešní svět je propojený, změny na jednom místě mají svou odezvu jinde, přeprava věcí i lidí je rychlá a především výměna informací je rychlá a snadná. Říká se tomu globalizace. Proto se nelze uzavřít do svého dvorečku, vesničky, městečka, panství nebo zemičky. Vše co se děje v EU, to se týká i nás, protože jsme její nedílnou součástí. Musíme se naučit považovat se za občany EU, budoucích Spojených států evropských. Usilovat o něco jiného by byla cesta zpět a k zániku.
        Nevím jestli zahraniční společnosti demontovaly a odvezly někam zařízení našich továren, možná tak do muzea. On je dnes pokrok tak rychlý, že to co bylo před dvěma desítkami let moderní, dnes je už zastaralé. Stačí jet se podívat na západ od našich hranic.
        Pokud jde o počet negramotných, obávám se, že to číslo je značně podhodnocené. Ke gramotnosti nestačí pouze umět číst a psát, ale tak je to běžně chápáno ve vyspělých zemích, je také třeba umět ovládat technické prostředky, pracovat s informacemi, chápat dění kolem sebe, umět se rychle a správně rozhodovat a být samostatný.
  • Kdosi se ptá,kde máKalousek šetřit.Jestlipak víte,že Žáčkův sračkomet-Ústav pro zkoumání komunismu-stojí daňové poplatníky ročně 150-200 mil.Kč ročně?Odvádí sice dobře pozornost od skutečných zlodějen novodobých elit,ale jeho efektivnost je taková,že preference KSČM rostou.Posloucháte-li jeho nového ředitele Hermana,který přešel z Biskupské konference,musíte uznat,že je to zběsilec,ale kdo by to za 100tis.Kč měsíčně nedělal?přitom na soudobé dějiny mame v Akademii věd samostatný ústav s opravdovými vědci a ne nástěnkáři.Prostředky by měli přesunout na invalidy,kterým Drábek snižuje dávky.
    • Existence ÚDVZK - Úřadu dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu je nezbytná, jenom publikace výsledků jeho činnosti a zejména jejich využívání v praxi je nedostatečné. Jinak by nebylo možné, abychom sice měli zákon o zločinech komunismu a v rozporu se zákonem měli stoupence zločinného komunismu v parlamentě. Komunistickým zločincům by se jistě hodilo, aby se na jejich zločiny zapomnělo. Tak jako by si to byli přáli stoupenci nacismu, který byl žákem komunismu.
      • Nevím na co máme vědecké historické instituce,které pojímají historii jako celek a nezaujatě
        posuzují historii bez předsudků.Zřízení instituce 'Uřadu dokumentace.....komunismu bylo
        opět koryto pro kamarádíčky a zasloužilé a oddané tomuto režimu.Pro daňové poplatníky
        další břemeno.A pokud jsem si všimla tak každý režim má své zločince a většinou,při změně
        režimu ochotně pracují zase pro ten nový.Neoháněla bych se pořád zločineckým režimem
        komunistů.Ty zločinci jsou dnes v řadách ODS,ČSSD,TO 9 a VV.Stačí se dívat nezaujatě.
        Až tento režim pomine a nebude to trvat dlouho,tak bude záležet na politické vůli ty novodobé zločince stíhat.Ta vůle bude tak velká, kolik tam bude opět těch z minulého
        režimu.Zločinci a prospěcháři jsou nezničitelní,prostě proto,že seHAN vždy vymyslí hloupá mantra,kterou se zakrývá věcná podstata.
  • kecy a kecy a kecy, každý se musí nějak živit.Je to jasný kdo má chuť dělat ať jde ven do světa z tohoto dolíčku je to tady ubohý a nudný, stále stejný chytrý tlamy se stotisícovím příjmem chce to normální sedláky se selským rozumem a kulantní obchodníky ve městech místo vietnamských večerek hyper super marketů český člověk se dostal z 80% podprůměr chudák podívejte jaký mamlase bude volit . ještě že je tu Franz
    • a patří na šibenici. A ty jejich zrůdnosti je potřeba dokumentovat jako varování pro naše potomky. I když je dost tupců, kteří ty rudé fašisty podporují.
      • Víš co, ty slavný "Lynchi" komunistů ??? Když máš tak nutkavou touhu komunisty věšet, tak jeď do Číny, tam jich máš hned celou miliardu a 200 milionů a můžeš začít !!! Schválně, kolik se ti jich podaří pověsit... napiš, ju ???

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit