Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tomasperny

    Já to vidím asi tak, že je to nejspíš dobře a vyhovuje mi to. USB C je za mě dobrý standard, který se používá na spoustu spotřebičů. A třeba nabíječka Alza Power ten standard využívá, tak co by ne. Jen bych neřekl, že by to mělo být kvůli tomu, že to EU nařídí, ale že ten výrobce ten standard chce používat.

  • Osobně si myslím, že ke snížení množství elektroodpadu by nejvíce přispělo, kdyby výrobci začali používat kvalitnější součástky. Mám opravy elektroniky jako hobby a často se například setkávám s tím, že něco nefunguje kvůli špatným elektromotorům. Ty čínské s prominutím šmejdy bohužel nic nevydrží. Například komutátorové DC motory Bühler, které při opravách často používám jsou naopak velice kvalitní a vydrží věky. 

  • Chodím už jen do elektra https://www.comfor.cz/ je to lepší, když vám někdo poradí a vy si tak můžete v klidu vybrat. 

  • Kam chodíte do toho elektra? 

  • Tohle se vám opravdu stalo? Tak to já mám teda úplně jinou zkušenost. Chodím do elektra, kde mi vždy dobře poradí a chovají se teda vždy slušně. 

  • Tak konečně zase taky něco rozumného. Kdo se v tom má taky pořád vyznat. Já na elektroniku moc nejsem a když přijdu do elektra a vysmívá se mi tam nějaký mladík, tak se mi ani nic nechce kupovat většinou. 

  • Mě teda celkem štve to, že prodejci už k novým telefonům nedávají nabíječky. Nedávno jsem si koupila nový fitness náramek a telefon, obě věci na USB C. Nic s USB C jsem zatím doma neměla. Nabíjecí kabely sice v balení byly, ale adaptér do zásuvky bohužel ne, takže jsem si ho musela koupit zvlášť. Moc to nedává smysl, protože adaptér byl samozřejmě zabalený v papírové krabičce obalené plastem atd, takže o nějakém šetření životního prostředí tu nemůže být řeč. 

  • macinan

    Nějak nechápu jak by toto mohlo pomoci ke zmenšení míry elektronického odpadu. Co vím, tak v současnosti se používají 3 druhy nabíječek. Starší a novější USB a pak nabíječky na iphone. Většina mých známých má právě iphone, já sama si ho před časem také koupila, dokonce s pěkným krytem a přijde mi, že kdyby například všichni přešli na USB, tak by rázem nabíječky k iphone byly k ničemu, což by naopak vytvořilo více elektronického odpadu. V tomto ohledu se mi to zdá kontraproduktivní.

  • STOP DIKTATUŘE EU......požadujeme aby každý telefon měl svou svobodnou demogratyckou nabíječku....😯

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit