Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Co jiného ta z řetězu utržená banda zbytečných kašparů v EU vymyslí?

    Strategie, komise, řídící orgány, kontrolní orgány, dohledové orgány, hodnotící výbory - tisíce královsky placených neomarxistů k ničemu. 

    To je lůza, kterou nepotřebujeme. Domácí úředníci jsou alespoň viditelní a čitelní, ale tenhle Metrix je mimo naší společnost. 

    • alicia1

      👍

      K tem domorodym urednikum, ti nejsou tak citelni kdyz jsou v mnoha pripadech viditelni jen dva dny v tydnu. Kocourkov, ve kterem obcan musi pred navstevou nejakeho uradu, zjistovat uredni dny a hodiny dotycneho uradu.

      • Paní Alicia1, osobně jsem dalek dehonestovat práci ostatních. Nikdy jsem na úřadě nedělal, ale když je tak úžasné, proč tam nejsme všichni?
        Musí to být ráj na zemi. Pracovat dva dny v týdnu, ostatní dny nohy na stůl a leháro? 

        Skutečně jste tak, no řekněme naivní? A Kocourkov nedělají ouřadové, ale ti, co jim předpisy vymýšlejí. Plivat musíte na ministerstva a Parlament. Ouřada je malý pán. Ten musí skákat podle not.

        To je třeba také odpověď, proč nemohu být úředníkem. Ani kdybych tam mohl dělat jen dva dny v týdnu. 

  • To je ale pitomost, když zrovna klíčové suroviny se získávají silně nezeleně

  • mun.go

    Půda využívaná pro evropská biopaliva by mohla denně nasytit 120 milionů lidí

    Biopaliva z plodin jsou pravděpodobně tou nejhloupější věcí, která kdy byla prosazována ve jménu klimatu,“ tvrdí Maik Marahrens ze společnosti Transport & Environment. Studie ukazuje, že Evropa v současné době plýtvá půdou o rozloze Irska na výrobu biopaliv, což je překážkou pro řešení změny klimatu a potravinové bezpečnosti. Tato půda by mohla být využita k obživě 120 milionů lidí, nebo pokud by byla vrácena přírodě, mohla by absorbovat dvakrát více CO2, než se údajně ušetří při pohonu automobilů biopalivy.  

    Maik Marahrens, manažer pro biopaliva ve společnosti T&E, řekl: „Biopaliva jsou neúspěšným experimentem. Pokračovat ve spalování potravin jako paliva, zatímco svět čelí rostoucí globální potravinové krizi, je na hranici zločinu. Země jako Německo a Belgie v reakci na to diskutují o omezení biopaliv z potravinářských plodin. Zbytek Evropy je musí následovat.“

    Celý článek (v angličtině) zde

  • "Strůjce čínského ekonomického zázraku 80. let Teng Siao-pching jednou prohlásil, že jestli má Blízký východ ropu, tak Čína má kovy vzácných zemin. V současné době Peking ovládá více než 95 procent produkce těchto prvků, které jsou nezbytné například pro mobily, hybridní auta nebo satelitem naváděné rakety"

    Neuvalíme sankce i na Čínu? Kdyřž už, tak už. Místo dvou svetrů budeme chodit ve čtyřech a bez aut se taky obejdeme. Naši předci chodili pěšky klidně i do Vídně.


Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit