Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Írán odhalil polohu všech izraelských jaderných zařízení a je připraven na ně udeřit, pokud by byl Izrael agresivní na jeho jaderná zařízení.
  • Běžně se mluví o tom, že iránský útok zasáhl letiště Ramonu a
    Nevatim. Ale vůbec nikdo se nezmiňuje o tom, že také zasáhli tajnou
    israelskou rozvědku, která byla umístěna na Golanských vrcholcích, na
    hoře Hermon. Tento zásah způsobil Israeli ty největší škody. Byl to
    útok, který je pohoršil nejvíc ze všech. Důležitost tohoto místa a
    důležitost jeho utajení byla tak značná, že israelská vláda zakázala
    všem mediálním zdrojům cokoliv o něm zveřejnit. Tím pádem nikdo nevěděl,
    že něco takového vůbec existuje. Tato špionážní základna hrála hlavní
    úlohu v útoku na iránskou ambasádu v Damašku a také při různých dalších
    israelských výpadech na Syrii a Irán. A teď je naprosto zničena. To,
    že si Irán nenechal napadení ambasády v Damašku Israelem líbit a
    oplatili jim to útokem na jejich letiště, schopně odstrašilo Spojené
    státy a snad i Israel od hazardního uvažování, že si proti nim mohou
    dovolit cokoliv a nebude to mít následky. Když israelští odborníci
    zhodnotili stav napadených objektů, museli nutně dojít k názoru, že Irán
    si záměrně vybral tato místa, aby docílil ty největší škody. Podle Johnsona, Israel je stát, který pokaždé udělá špatné rozhodnutí. Můžete jim to vysvětlovat jak chcete, nabádat je a stejně se
    nakonec zachovají špatně a pak pláčou a naříkají a volají o pomoc. Ano,
    to je Israel. Je v nich kombinace arogance, pýchy a bláznivosti. Zrovna
    teď dělají skvělou práci tím, že se izolují ode zbytku světa. Dělají ze
    sebe mezinárodní vyvrhele – všechny přátelské země se od nich odtahují,
    jedna po druhé. A to ještě ke všemu podněcuje israelský ministr
    ‘Národní bezpečnosti‘ premiéra, aby ‘dokončil práci v Rafah‘, což
    znamená, aby vyvraždil skoro 2 miliony Palestinců, jinak že nebude
    nadále premiérem.

  • "EU přijme další sankce vůči Íránu, Tel Aviv i Teherán vyzývá ke zdrženlivosti"

    A já se divil, že se Irán i Izrael spojily a vyzývají  EU ke zdrženlivost! 😀

  • S ohledem na zabavení lodi může Írán využívat své strategické výhody v
    Perském zálivu, což se liší od situace, kdy by americké nebo izraelské
    námořnictvo zabavovalo lodě nakupující ropu z Íránu. Írán má v této
    oblasti volnější ruce k provádění takových akcí bez bezprostředních
    mezinárodních represí.Pro Izrael představuje tato situace značné riziko, protože země je silně závislá na zahraničním obchodu, který tvoří až 40 % ekonomiky, a má
    velmi nízkou potravinovou soběstačnost, pod 4 %. Vzhledem k tomu, že
    pozemní obchodní cesty jsou omezené a mořské cesty přes Rudé moře jsou
    ohroženy aktivitami Húsíů, zůstávají jako hlavní trasy pro dovoz,
    zejména potravin, přístavy Haifa a Tel Aviv ve Středozemním moři.

    • goyim

      A Haifu ovládá Čína.😉

  • janhrom

    Když útočí člen Nato na Sýrii žádné sankce jsem nikde nezaznamenal?

  • Podle údajů Fedu vlastnili v roce 2023 10 % nejbohatších Američanů 93 % všech akcií. Naproti tomu spodních 50 % Američanů drželo ve třetím čtvrtletí roku 2023 pouhé 1 % všech akcií. Těch 10 % Američanů sice vlastní 93 % všech akcií, ale jejich bohatství je z velké části závislé na jediné obrovské bublině. Pokud by tato bublina praskla, mohlo by to mít katastrofální dopady na celou Západní ekonomiku. Západní ekonomika je postavena na bublině, která může být vybalancována pouze reálnými zdroji, a ty se nacházejí na ruském území. Rusko logicky odmítá vzdát se svých zdrojů a volá po rovnosti mezi národy, vzájemném respektu a dělbě práce. Tento postoj ovšem ohrožuje toky bohatství směrem k západním elitám, které by v takovém případě čelily ekonomické katastrofě. O úspěšnosti ruské politiky a nastolující změně svědčí rostoucí popularita společenství BRICS plus, jelikož všichni jeho členové dostávají větší díl z vytvářených hodnot. Rusko a především Putin, se stal nejnenáviděnější osobou západních elit, neboť skutečně ohrožuje a zpochybňuje jejich bohatství a moc. A nyní si položte otázku: Jaká je motivace západních elit ukončit válku proti Rusku? Budou bojovat do posledního Ukrajince? Nebo do posledního koho dalšího?Jaké prostředky budou použity, aby elita přežila svůj konec? Rozlišujme však elity, takzvané pány peněz, od elit, které stojí ve vedení států. Nejedná se o totéž. Někde státní elity dokonale slouží zájmům pánů peněz, jinde se do vedení státu dostal člověk, který rozumí souvislostem a zůstal suverénní. To jsme viděli na schůzce, kterou svolal Macron. Kdyby byli všichni státníci jako on, na Ukrajině by se nacházely všechny jednotky NATO. Tak tomu ale není a na Ukrajinu vkročily jen některé státy. Nedávný summit EU by se mohl stát skutečným rubikonem v konfrontaci mezi Západem    a Ruskem. Brusel v čele s hlavním zbrojnošem Macronem totiž zamýšlel vyhlásit třetí světovou válku, ale prozatím neuspěl.Jedná se o částečnou prohru pánů peněz, ale nevzdávají se. Jak poznamenává sloupkař Bloomberg Lionel Laurent, “podpora Ukrajiny vyvolala rozkol v EU. Evropa již nemá zdroje a na rozšíření vojenské výroby prostě nemá ekonomickou sílu“. Jelikož návratnost je silně nejistá a slibované kožešiny zřejmě do Německa nedorazí. Podle oficiálních údajů německé vlády, stál ukrajinský konflikt za poslední dva roky německou ekonomiku více než 200 miliard eur. A to jsou, abych tak řekl, kumulované ztráty za sponzorství Ukrajiny a z uvalených protiruských sankcí, které se ve skutečnosti staly „pekelnými“, ale ne pro Rusko, jak jejich iniciátoři očekávali.Jak píše britský The Guardian s odvoláním na ekonomické experty, životní úroveň v Německu za poslední dva roky prudce klesla.

    Rostislav Čuba - syn známějšího pana Čuby

  • goyim

    EU opět ukazuje, jaká je to kolonie USA s nulovými principy. Chtějí dávat sankce na Irán, ale zároveň kompletně ignorují genocidní válku proti Gaze (které evropské politické a mediální prostitutky říkají "konflikt") a Izraelskou agresi v regionu proti Iránu a dalším zemím, která se děje už roky. Hodnoty EU = lži, chucpáctví, dvojí metr, kolonialismus, nadřazenost, arogance, korupce, posluhování USA. Kde jsou sankce na USA za ilegální okupaci Sýrie? Zasmějme se tomuto spolku morálních septiků.

    Mimochodem, nedávno bylo odhaleno, že New York Times interně rozesílal svým pracovníkům pravidla, že nemají v kontextu Izrael-Gaza používat termíny jako okupace, aparteid, genocida nebo etnické čištění. Dále byla vyhozena "novinářka" za lži o masovém znásilňování Hamásem. O tomhle tě samozřejmě presstitut v ČR nebude informovat.

  • Je názorně vidět nezbytnost, aby ve volbách do parlamentu EU převládli ti, kteří jsou dnes v menšině.

  • josef.chmela

    Pokrytci z EU přijmou další sankce vůči  Íránu? A proč? V minulosti už několikrát zaútočil beztrestně Izrael na Írán, až poslední útok Izraele byl Íránem opětován. Následně Izrael opět zaútočil. Tak kdo je v právu? Právo na vše si ve světě uzurpuje USA terorista se svým nohsledem EU. USA terorista s apendixem Izrael se snad snaží svým imperialistickým chováním rozpoutat světovou válku? Asi ano. Začalo to urputným vyzbrojováním Ukrajiny a končí okupačním a militantním Izraelem.

    • goyim

      A tento koloniální posluhovačský vztah USA-EU bude náš konec, protože to nevede nikam jinam, než do střílení se do vlastní nohy, do chudoby, nestability, nulového respektu ve světě a tahání nás do válek v cizím zájmu...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit