Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mun.go

    "Několik nevládních organizací, opozice i část médií už předem označily tyto záměry vlády za zásahy do právního státu či za Ficovu snahu zajistit sobě a svému okolí beztrestnost. Výhrady ke zrušení ÚSP a ke způsobu přípravy změn ohledně justice vyslovila v úterý prezidentka Zuzana Čaputová a dnes podle médií také rada prokurátorů."

    Dá se to interpretovat také jako strach před tím, že by se proláklo na čí příkaz Špeciálna prokuratúra zasahovala.

    Vláda Roberta Fica navrhuje zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry. K 15. januáru 2024 by všetky spisy z ÚŠP prešli pod generálnu prokuratúru alebo pod príslušnú krajskú prokuratúru. 

    Vláda argumentuje, že generálna prokuratúra a špeciálna prokuratúra sú v inštitucionálnej vojne. „Presadzujú dva odlišné koncepty trestnej politiky štátu, pričom ÚŠP napriek tomu, že nie je na rozdiel od GP SR ústavným štátnym orgánom, tvorí autonómnu trestnú politiku, pri ktorej nerešpektuje GP SR ako hlavu monokratickej štruktúry prokuratúry, čo sa prejavuje okrem iného aj tým, že prokurátori ÚŠP nerešpektujú rozhodnutia GP SR, napríklad obchádzajú rozhodnutia GP SR,“ uvádzajú v dokumente.

  • josef.chmela

    Doufám, že Fico ukáže celé zbytečné komisi prostředníček. Tento EU spolek samozvaných hlupáků nemá racionální opodstatnění a jeho existence je neudržitelná. Už aby se co nejdříve zrušil.


  • "Výhrady ke zrušení ÚSP a ke způsobu přípravy změn ohledně justice
    vyslovila v úterý prezidentka Zuzana Čaputová a dnes podle médií také
    rada prokurátorů."

    Jo.Tak to je jiná.Pokud se tady tato podržtaška takto vyjádřila, je naprosto jasno.Pan premier Fico dobře dělá.Je to naprosto v pořádku.Protože z jeho souboru kroků je patrno, že nazývá věci pravými jmény.A dívá se vstříc realitě.Jeho vize ukončit válčení tam ve stepi, je naprosto fenomenální. Ukončit válčení prostřednictvím nedodávání zbraní? Perfektní svěží myšlenka. Ono se to stejně v Kyjevě hroutí.Co nevidět se začnou mydlit mezi sebou.A komu pak budou Hluponi v Praze sypat peníze?

  • Údajně se jedná o složku, která byla založena minulou vládou a byla určena k politické likvidaci dnes vládnoucích stran. Což je i v zájmu Bruselu 

    Takže na řadě je kobereček a potom nekonečný seznam sankcí . 

    Čím dál víc začíná být zřejmé, že pokud mají další generace žít důstojný život, tak bez EU 

  • gaheris

    Co jim je do vnitropolitické situace Slovenska? Nikým nevolení IQ dvoupatrových dlabaných necek celá na myslích pominutá EU !!!

  • Drzost a arogance Evropské komise graduje.  

  • Už se jim to se.re! Madarsko vystupuje z toho EU chléva

    • gaheris

      Kéž by to maďaři zvládli! Pašáci kluci maďarský!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit