Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Od EU je to neuvěřitelná drzost. Buď jsme suverénní státy, které jsou členy nějakého společenství, nebo jsme kolonie novodobého žaláře národů, jakéhosi nového Rakouska-Uherska. Tohle si vůči nám EU jednoduše nesmí dovolovat.

    • Ano, neuvěřitelná drzost je pobírat dotace z EU a pohrdat společnými dohodami učiněnými ve prospěch celého společenství.

      • KIMCID

        🤣🤣🤣

    • Pravda soudruhu, je třeba opustit EU žalář a skoncovat s ukrutnou nesvobodou, chudobou a tyranií.

      Zase se přitulíme k sovětskému svazu, potažmo Rusku a pootočíme kolo dějin ku předu, zpátky ni krok.

      Nastane konec bídy a Česká republika po boku Maďarska ukáže světu jaká byla chyba svrhnout komunistický režim.

      • KIMCID

        Co být samostatní ty sovetský svaze

  • KIMCID

    EU - Orbán cvičí bruselské poskoky...

     Minulý týden se v Bruselu konal summit vedení EU! Vůdcové se sešli a zběsile pohádali takovým způsobem, že se na ničem neshodli!

     Dnes si povšimneme hádky:Jourovoá a Maďarsko! Jourová dokázala svojí fanatickou Brusel-politikou nemožné - EU se málem tento týden rozpadla. Několik států nejprve vítězoslavně požadovalo potrestání Maďarska za proti-imigrantskou politiku, ochranu křesťanských hodnot a rodiny!Jenže při hádce francouzský prezident Macron nalil všem účastníkům sklenku čistého vína, když řekl Maďaři budou brzy čistými plátci do pokladny EU! Nemůžeme je vyhodit! A nemůžeme je ani potrestat odebráním dotací (chce Jourová), protože, když nám odmítnou platit, nemáme jim z čeho vracet.

     Jakmile Macron pravdou o tom, kdo komu v EU platí, všem zchladil hlavu, bylo po této části hádky! Všem je tedy po tomto summitu EU jasné, co předpověděl český ekonom Lukáš Kovanda od roku 2022 bude Česko čistým přispěvatelem daní do pokladny EU (víc dáme než dostaneme, a to už i oficiálně). Brzy se k Česku připojí Maďarsko, Polsko a Slovensko.

     Jak Macron přiznal pravdu - Italové, Španělé, Portugalci a Belgičané ztichli. Asi chápete proč! A stejně jako Macron změnili strany!

     Macron původně podporoval potrestání Maďarska.Hádka to jinak byla hustá! Holandský premiér Marc Rutte v ní řekl: Musíme donutit Maďary, aby před námi padli na kolena a splnili naše požadavky!Victor Orbán kontroval: Maďar padne na kolena jenom když vzdává úctu Bohu, své vlasti, a nebo, když žádá svou milou o ruku! . A po hádce je vymalováno. Západ si konečně uvědomil, že ne země V4 jsou závislé na západu a potřebují jeho pomoc. Ale, že země západu EU potřebují pomoc od zemí V4! A kdo chce pomoc musí o ni žádat. EU nebude Titanic, kde v 1. třídě západ tancuje, ve 2. třídě jih se veze a ve 3. třídě zamčeni v podpalubí Slované a Maďaři pracují do úmoru!   Budou volby. Politici by měli odpovědět na otázku, proč máme cestovat v EU 3. třídou, poslouchat a platit. Buď bude EU loď společná pro všechny, a nebo musíme udělat, to čeho se Macron bojí, a co udělali nedávno Švýcaři v referendu - vypovědět dohody!Pokud se EU nechce změnit, potom nám nezbývá, než parafrázovat Orbánova slova - Budeme klečet pouze před vlastí, Bohem a milovanou ženou!   Vy si klečte před kým chcete, ale do pekel si táhněte sami!

     

  • tobro

    Klíííííííííd. Žádná EU de facto už několik let neexistuje, de iure se ještě drží jakž takž při životě, lépe řečeno, při životě je "držena", už cca 3 - 4 roky se zoufale hledá "kudy a jak dál se současnou EU". 

    A co bude dál? No, držte se, bude to jízda, fakt fičák, nekecám. Dokud však ovčané neuvidí a nezažijí na vlastní kůži, nic se nezmění. Sad but true.

  • První kdo pochopil zrůdnost současné EU byla Britanie a proto se pakovala. Další budou Poláci. Ministerský předseda Polska nedávno k EU řekl toto: Když vypukne třetí světová válka, kdo bude chránit polskou republiku - EU nebo Polské ozbrojené síly? Samozřejmě polští vojáci. Proto bude navrhovat obnovení vojenské základní služby v Polsku, aby se poláci dokázali bránit sami. Je jasné, že se domaček z karet EU otřásá v základech. Další pak budou Maďaři a budeme tu mít další barevnou revoluci v podobě řetězové reakce napříč Evropou. A možná, že  to bude rychleji než kdokoli očekává. Stačí, aby zelené šílenství dál pokračovalo a bude hotovo co by dup.

  • KIMCID

    Projev pana presidenta Miloše Zemana na schůzce s ministrem zahraničí a velvyslanci na hradě 24.8 2021 !!!

    A co naše veřejnoprávní ČT ??? Jen mlčí !!!

    Četl, či slyšel někdo z vás tuto řeč ?

    Je to cca 7 týdnů co takto promluvil prezident Zeman k velvyslancům.

    Pokud si to přečtete dokonce, nebudete mít pocit, že dotyčný je, podle Džamily, dementní, ale že má stále hlavu v pořádku !

    Toto jsou postoje, kdy Zeman (neútočí-li omylem na dávno zemřelé novináře, či nejedná vulgárně v ČRO a TV) prokazuje, že je to formát a fakt státník, k těm formulacím není co dodat,  to se musí nechat. Jenže to námi placená ČT nepustí celé a ve vhodném čase.

    Vážený pane ministře zahraničí, milý Jakube, vážené paní velvyslankyně a vážení páni velvyslanci,

    jsem rád, že po jisté nemilé přestávce se můžeme opět setkat, a já bych svoje dnešní vystoupení rozdělil do dvou částí. Tu první bych nazval konzervativní, a tam budu více méně opakovat to, co si o zahraniční politice České republiky myslím dlouhá a dlouhá léta. Ta druhá část bude inovativní a je dobré si uvědomit, že ne každá inovace je pozitivní a v našem případě je takovou inovací i Afghánistán, a to pozitivní určitě není.

    • KIMCID

      Dovolte mně tedy, abych nejdříve přešel k té první konzervativní části. Vycházím z toho, že malá až střední země má založit svoji zahraniční politiku na ekonomické diplomacii, to znamená na podpoře exportérů, samozřejmě i na získávání zahraničních investic, a nemá být tou zemí, která bude poučovat ostatní, zejména pak velmoci, co všechno mají anebo naopak nemají dělat, protože to mnohdy působí docela směšně. Konec konců nejbohatší Čech Petr Kellner uspěl se svým podnikáním především díky svým aktivitám na ruském a především na čínském trhu, a čínský trh je dnes největším trhem světa. I když mě budete označovat za ruského nebo čínského agenta, já jsem ve skutečnosti pouze český agent, tak uznejte, že odmítnout exportní možnosti na těchto a dalších trzích je pošetilé, a že pošetilé jsou proto i studenoválečnické postoje, ať už z domácích kruhů, především některých pražských komunálních politiků, nebo některých politiků strany lidové a samozřejmě, že něco podobného je i v případě zahraničních tlaků. Studoval jsem s velkým zájmem spor o Nord Stream 2 a ukázalo se, že pro Českou republiku by tento plynovod měl pozitivní fiskální efekty, to znamená tranzitní poplatky a podobně, na druhé straně Spojené státy považovaly za naprosto nezbytné, aby se pletly do ujednání mezi Německem a Ruskem. Teď už snad došlo k pozitivnímu vývoji, ale takových případů, viz třeba kauza Huawei a tak dál, je hodně.

      • KIMCID

        Abych Vás dlouho nezdržoval, uvedl bych ještě alespoň jeden příklad. Všichni experti se v zásadě shodují, že snížení počtu účastníků v tendru na vybudování jaderné kapacity znamená růst ceny. To je téměř učebnicový příklad. A v tomto případě růst ceny o několik desítek miliard korun, to znamená, že ti, kdo způsobili, že jim nevoní Rusko nebo Čína, tu Čínu bych ještě oželel, ale Rusko má nejlepší reference, tak připravili nebo připraví českou ekonomiku o několik desítek miliard korun. Byl bych rád, abyste si to uvědomili a, až budete ve svých destinacích působit, abyste nedávali přednost ideologickým a zejména studenoválečnickým výkřikům, ale trpělivé ekonomické práci pro naši republiku.

        • KIMCID

          Dovolte mi, abych teď přešel k části druhé, a to je co jiného, než Afghánistán. Na dvou posledních summitech NATO jsem kritizoval odchod z Afghánistánu a říkal jsem, že tento odchod bude mít několik fází, že v první fázi Tálibán ovládne území Afghánistánu, to znamená žádné žvásty, že se vytvoří jakási vláda národní shody. To mohou říkat jenom ti, kdo neznají Tálibán. V druhé fázi svrhne demokratickou vládu, no was heisst demokratickou, ale s rozumnými omezeními přece jen demokratickou. Tím, že prezident Ghaní odletěl, tak i to se splnilo. Ve třetí fázi, která může trvat určitou dobu, ale nepříliš dlouhou, Afghánistán vybuduje nové teroristické centrum, tedy pardon, Tálibán v Afghánistánu s tím, že bude bohatě financováno z výnosu prodeje opia, protože, jak víte, Afghánistán je největším producentem opia. A konečně ve čtvrté fázi, že začnou opakované teroristické útoky, ať už á la 11. září nebo třeba s útoky o něco menšího rozsahu. Říkal jsem to v přítomnosti všech vedoucích představitelů Severoatlantické aliance a setkal jsem se s poděkováním v kuloárech a s mlčením na hlavním zasedání. Jak už jsem říkal teď v rozhovoru pro Blesk, tam někteří lidé seděli, styděli se, měli sklopenou hlavu, ale americký prezident zavelel, a díky tomu všechny jednotky se daly na pochod domů. Cena, kterou jsme za to zaplatili, je především znehodnocení všech investic včetně smrti našich vojáků, které jsme v Afghánistánu uplatnili. A teď řeknu něco, co budete možná považovat za provokativní. Dříve nebo později se budeme muset do Afghánistánu vrátit, ale nejdřív musí přijít ta vlna teroristických útoků v novém balení, a to zase nemusí být za měsíc nebo za půl roku.

          • KIMCID

            Poslední poznámka k tomuto tématu. To, že porážka v Afghánistánu je debakl a ostuda, snad nikdo nepopírá. Přesto máte dvě možnosti. Buď se tvářit, jako že se nic neděje a NATO pokračuje dál, nebo budete chtít, aby se NATO reformovalo. Já jsem nikdy neříkal, že jsem pro vystoupení z NATO, ale na druhé straně trvám na tom, že bez podstatné reformy Severoatlantické aliance ztratí tato aliance smysl. K čemu nám vlastně bude, je-li to aliance vojenská, když nemá s kým bojovat a nechce s nikým bojovat. Bude to něco jako mýdlová opera, která občas v Pobaltí uspořádá manévry. Můj přítel Frank-Walter Steinmeier, kterého zítra přijímám, dokonce říká o tom Pobaltí, že je to zbytečné chřestění zbraněmi. Bude se předvádět na různých přehlídkách, my do toho budeme cpát peníze, které s potěšením zinkasují zahraniční zbrojovky, ale protihodnota, to znamená boj proti nepříteli, nebude inkasována.

            Tím přecházím k druhému bodu. Zde souhlasím s prezidentem Macronem, který na londýnském summitu řekl, Rusko není nepřítel, nepřítel je mezinárodní terorismus. Promiňte mi mou nezdvořilost, já většinou mluvím o islámském terorismu. V každém případě tento terorismus už napáchal obrovské množství škod a má ve svém programu ovládnutí celé zeměkoule. Říkal mi to o Muslimském bratrstvu jak marocký král, tak korunní princ emirátů, slyšel jsem to ze strany egyptského prezidenta, Egypt mimochodem Muslimské bratrstvo důrazně potlačil, a samozřejmě, že kromě Muslimského bratrstva tady máme Al-Káidu, máme tady zbytky Islámského státu, a co je nejhorší, máme tady Tálibán. A to není žádný zbyteček, to je bojová síla, dobře finančně vyfutrovaná, plná nenávisti a v jejím programu, jak jsme se mohli dovědět, je přesně totéž, to znamená ovládnutí světa se vším, co k tomu patří, jako je právo šaría, jako je usekávání rukou, vypichování očí.

            • KIMCID

              Když byl jeden z mých kolegů v zahraničí, nebudu vám říkat zemi, tak navštívil islámské popraviště, a on se udiveně zeptal, a vy tady popravujete stětím i ženy? Řekli mu, ne, kdepak, ženy kamenujeme za městem. Tohle by naši jakž takž vyvinutou civilizaci čekalo, protože polovina její populace by se nutně ocitla ve zcela nerovnoprávném postavení. Nevěřme, prosím, slibům Tálibánu. Nestojí ani za fajfku tabáku. Tálibán bude lhát, bude podvádět a bude se připravovat k novým teroristickým útokům, a proto v závěru se vracím ke své výzvě. Nemá-li být Severoatlantická aliance naprosto impotentní, musí se reformovat a musí najít odvahu k boji proti mezinárodnímu terorismu.

              Děkuji vám za vaši pozornost.Miloš Zeman, prezident republiky, Pražský hrad, 24. srpna 2021

              • Reakce na příspěvek:

                A to četl, nebo mluvil spatra...?

                Přímý přenos, nebo předtočené...?

                To je velký rozdíl...

                Já si pamatuji na jeho  letošní "projev" k prvňáčkům...

                To jim přál hodně knedlíků aby neměli hlad...

                A těch 7 týdnů je dost dlouhá doba na "prohloubení" demence jakéhokoliv typu...

                • KIMCID

                  Reakce na příspěvek:

                  A teď něco k tématu co jsem nahodil? Třeba proč tohle nevysílá čt? 

                  • mun.go

                    Reakce na příspěvek:

                    "Třeba proč tohle nevysílá čt?" To není dotaz na ČT. To je dotaz na RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání).

                    Jinak uvedený projev je na stránce článků a projevů prezidenta Zemana, konkrétně tady. O dva dny později ve čtvrtek 26.08.2021 měl prezident projev při setkání se zástupci médií u příležitosti oficiální návštěvy prezidenta Spolkové republiky Německo Franka-Waltera Steinmeiera, ze kterého vyjímám: "A na druhé straně jsme se také dotkli Green Deal Europe/*, a tam bych řekl, že naše názory se poněkud liší. Konec konců, pokud Spolková republika Německo má v úmyslu zrušit některé svoje ne jenom uhelné ale i jaderné elektrárny, tak si počkáme, jaké to bude mít důsledky. A když se objeví nedostatek elektřiny, tak Česká republika jako významný exportér elektřiny velmi ráda bude elektřinu dodávat do Spolkové republiky Německo za rozumnou cenu. Nuže, konec konců, o čem se taky máme bavit, když se jinak ve všem shodujeme, že ano."

                    Pozn.: Zelený úděl - pro Německo Energiewende

                    Když jsme u těch projevů: k výročí vzniku samostatné československé republiky měl velmi slušný projev také Andrej Babiš. Dokonce jej pochválil Petr Fiala.



                  • Reakce na příspěvek:

                    Na to se musíš zeptat ČT...

                    Odpovíš...?

                    • KIMCID

                      Reakce na příspěvek:

                      Já nejsme ČT tak že ti nic neodpovím. No a teď zpět, máš něco k tomu tématu?

                      • Reakce na příspěvek:

                        Mám  - souhlasím s MUDr Stehlíkovou...

                        • KIMCID

                          Reakce na příspěvek:

                          Tak že nemáš svůj :D

                          • Reakce na příspěvek:

                            Mám stejný...

                            Co na tom nechápeš...?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit