Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mellys
    Konzum, Ustí nad Orlicí, který má hnedle 100 obchodů vyhazuje denně jídlo do kontejnerů a mají z toho ještě srandu...
  • "Na světě se totiž ročně zbytečně vyhodí 1,3 miliardy tun potravin. "
    .
    Možná že to "zbytečně" zajistí nižší ceny pro nás všechny. Jasně že se mnou zase mnozí nebudou souhlasit a budou mít pocit, že čím více budeme vším šetřit, tím lépe se budeme mít. Ale já tvrdím pravý opak. jakmile začnete něco rozdávat zadarmo, tak to nemůže přinést systémově a dlouhodobě nic dobrého.

    Jakmile budete do chudých afrických oblastí pravidelně dodávat jídlo a vodu, tak nečekejte, že se ti místní začnou snažit se osamostatnit, něco budovat, pracovat. To jsou jen naivní sny charitativních pracovníků. Jedině dodáním udic můžete druhým pomoct, nikdy ne dodáváním ryb.
    • Tak kvalitní názor v diskuzi jsem už dlouho nečetla. Naprosto s Váma souhlasím.
      • Děkuji. Spíše jsem očekával nesouhlas a nadávky. :-)
        • Máte pravdu, dodávat jídlo do chudých afrických zemí je fakt blbost. Způsobí to akorát další populační explozi a další hladomory.
        • Také se rád připojuji. A ještě si dovolím dodat, že to je forma pomoci, kterou poskytují USA: do začátku poskytnou materiální pomoc a pak naučí místní dělat to tak jako v USA. Např. po WW2 poskytly USA rozbombardovanému Německu (západní část) pomoc formou UNRRA (nám CCCP zakázal tu pomoc přijmout) a pak Němcům ukázaly jak se to dělá v USA. Výsledek: hospodářský zázrak.
          Tak a ty nadávky teď sklidím od rudokožců a ruso-řiťo-lezců já. *2* *2* *2*
          • hospodářský zázrak se v Němcku odehrávál od 16.století i bez Urna.
            Ty samé postupy zkoušely Usa v jižní americe nebo Africe. Výsledky známe, Haiti je nejchudší zemí na světě.
            • On je totiž problém v tom, že v jižní Americe a v Africe se poloprimáty nepodařilo naučit je pracovat a hospodařit. Jenom natahovali ruku a brali.
  • Nějakou dobu po příchodu BILLY do ČR na konci 90 let se sice muselo prošlé, ale nijak nezávadné jídlo vyhazovalo do kontejnerů. Ty kontejnery ale byly tehdy volně přístupné a sloužily bezdomovcům jako zdroje potravy a pomáhalo to i chovatelům domácího zvířectva. Potom přišel na filiálky příkaz z centrály v Praze, že se musí kontejnery zamykat aby z toho nikdo nic neměl a od té doby se veškeré vyhozené jídlo odváží do nějaké spalovny. Nic si nesmí vzít domů ani prodavačky. Za komunistů se zbytky z kuchyní jídelen a prošlé potraviny z obchodů alespoň posílaly zužitkovat do zemědělských družstev ke zkrmení prasatům, dnes se vše likviduje bez užitku.
    • BILLa je hlavní sponzor Člověka v tísni = nebrat!! *10* *11*
  • Podle toho, co denně vidím na pultech Konzumu bych spíš řekla, že ty potraviny prodávají, dokud sami neodejdou ... zelenina a ovoce katastrofa ... na černé banány a scvrklé papriky se dá cedulka "SUPER CENA", na oschlé salámy "AKCE", na prošlé zboží "VÝHODNÁ CENA". Zvlášť na vesnici, kde Konzum nemá konkurenci, je to velký nešvar. A starší lidé, kteří se nedostanou do větších měst a navíc jim zrak neslouží natolik, aby viděli, co kupují, toho za nemalý peníz Konzumu zbaví *9*
  • Takze dalsi prisun jidla zdarma pro muslimy, cikany a cernochy... nebo KOMU si myslute ze ty charity jidlo rizdavaji?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit