Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ivislo
    Francie sladká-hrdý albion a my jsme je tolik milovali-ZRÁDCE
  • Francie byla vždy mor Evropy a vždy především škodila Anglosasům a Němcům. Všechy ty šílené sociální fantazie, nesmysly a bouře pochází z Francie - viz třeba Foucault! Vzdorovat Hitlerovi nedokázali ani chvilku, zato po porážce dokázali mít hned tři různé vlády - profašistickou ve Vichy, protifašistickou v Africe, probritského De Gaulla a ještě k tomu admirála Darlana, který zradil všechny a dělal si, co chtěl. Z Paříže udělali předměstí Alžíru... tato země byla vždy synonymem dezorganizace a chaosu... ale pokud zvolí Marine Le Pen, možná se věci v dobré obrátí...
  • Češi a Slováci nejsou jediní, kterým Francouzi "hází klacky pod nohy". Francouzi jsou žoviální a sebestřední. Byl jsem tam několikrát, ne z vlastní vůle, a vždy jsem odjížděl s tím, že tam více nevkročím. Za kolegu bych nechtěl ani jednoho.
  • Kde je ta doba La belle Époque! Francouzi mi byli sympatičtí,podobní nepořádným Čechům ,ale jen do určité doby,než skoupili vodu /Veolia/ ,než zbourali nově postavené cukrovary a naštěstí se nedostali do Škody MB.Jsme pro ně biozemě ,v naší půdě se ještě hemží žížaly,co ve Francii už nemají.Naopak většina lidí žije na venkově.
  • Postavení Francie vyjadřuje postavení francouzského prezidenta vůči Merkelové. Hollande je pobočník své politické dominy Merkelové.
  • Jsme sice jen malá Evropská země, ale s historickou tradicí. Díky velkým spojencům na západě jsme se dostali do područí bolševika. Co Německo nedokázalo za války - tím myslím zotročit celou Evropu. Tak to dnes chtějí legálně ekonomicky, protože pro ně jsme jen póvl. Francie dělá totéž.
    Pravděpodobně pro ně jsou východoevropské státy náhražkou za kolonie o které Francie přišla. Jsme silný národ! Na malý počet obyvatel v poměru s nimi chytřejší.
    • Dovolím si ne zcela ve všem souhlasit. Ano, máme slavnou minulost, sám jsem se přesvědčil, že historie Zemí Koruny České mnoha vzdělaným lidem na západ od Šumavy hodně říká, stejně jako the capital Prague, the Charles´bridge, the Charles´ University... A když v Praze vidím ty zástupy lidí z celého světa jak v němém úžasu hledí na památky...

      Nechci diskutovat o tom, kdo nese vinu na tom, že jsme se dostali do područí bolševika. Nesvádějme to však na jiné, máme na tom sami velkou vinu. Již v polovině 19.století prohlásil F. Palacký "Kdybychom neměli Rakousko, museli bychom si ho vytvořit." A naši dědové a pradědové přispěli k jeho rozbití... Takže teď máme počet obyvatel asi jako Londýn se svým okolím...

      Myslím, že veliká chyba je odvolávat se na "národ". To je pojem ne zcela přesný a už vůbec nelze ztotožňovat národ s jazykem, jak to opět v polovině 19.stol. učinil jedinec s typicky "českým" jménem Josef Jungmann:"Kdo mluví česky je Čech, kdo mluví německy je Němec." Myslím, že pojem "příslušník národa" bychom spíš měli nahradit pojmem OBČAN. Např. ve Švýcarsku se mluví čtyřmi oficiálními jazyky: Německy, francouzsky, italsky a rétorománsky. Ale všichni jsou především ŠVÝCARŠTÍ OBČANÉ.

      A především bychom si měli uvědomit, že jsme EVROPANÉ. Tedy blízkost nejen geografická, ale historická, kulturní, civilizační, náboženská. A to že mluvíme různými jazyky je nepodstatné.
      • Nechtel jsem mluvit o narodnim obrozeni a ani o monarchii. kdyz uz jsme,ale u toho tak si dovolim vznest nesouhlas.Nikde na svete nefungovalo nasilne spojeni ruznych narodu a zemi,ktere maji rozlicnou kulturu a nabozenstvi historicky dane. jedine v zemich,ktere zacaly od nuly budovat sva zrizeni,ale tam to bylo dano migraci a osidlovanim lidmi z celeho stareho kontinentu. Nechci mluvit o vinne nebo nevinne nasich dedu a pradedu oni chteli byt svobodni.A pak jeste prvni valka do,ktere se nemecko s velkou vervou hnalo. Po ni u nas zacal obrovsky vzestup prumyslu i dalsich odvetvi.I MALY STAT MUZE DOBRE FUNGOVAT POKUD HO VEDOU SLUSNI A ZOTPOVEDNI LIDE!
      • Musím souhlasit.Moje babička a i děda byli na vandru ve Vídni.Babička se tam vyučila kuchařkou a děda krejčím.Byl jsem jimi dobře informován a bylo jim dobře.Babička litovala rozpadu Rakousko -Uherska a nehujerovali proto co následovalo.Válka ,Mnichov atd.Dříve to byla velmoc.Také jsem si myslel,že se to vrátí jako dříve a bude dobře.Dodnes nám dávají za vinu i v Jugoslávii zničení tohoto soustátí.Dnes jsme opravdu ta kolonie těchto států Francie a Německa.Bez kvalitní armády,policie a dalších co tvoří náš stát.Plácáme se od zdi ke zdi.Anglie to již pochopila.
      • neznáš svou vlastní historii, tví předci byli Moravané s Ruskými kořeny......kdy ses zaprodal Němcům Sajmone????

        http://www.moravskynarod.cz/
        • Rozumím tomu tak, že jsme vlastně nikdy nebyli Češi ale rusáci ?
          • Ty nerozumíš ničemu. *6*
  • francouzi jsou národ podivných teploušů dělají se značně důležitější než jsou místo toho, aby se soustředili na vlastní výkon, tak protože neumí pokoušejí se místo toho věci řídit. A navíc jsou moc malý oproti velkým Němcům nebo Britům a o Američanech ani nemluvím. A to francie před asi deseti lety vyhlásila, že roly první světové velmoci přenechává Američanům. To mluví samo za sebe podle mě ti francouzi neví, která bije. U nás jeden bydlí u jedné ženské říkáme mu cikán a jezdí v autě s puštěnými bicími naplno, aby si ho lidé na ulici všimly. Je z prahy a k nám to má 50km jestli to má puštěné celou cestu, tak mu z toho musí plandat uši. Je to typický blbec a hodně se podobá francouzskému oslu na obrázku. *5*
  • nevysmival . Jen ho vecne a spravne ohodnotil . Evrope to osladime bylo nejake to heslo dne . Dne , nez asi za tyden Topolanek sel do hnoje s celou tou svoji sebranku. Vondra ma dnes tu drzost / bohuzel ne z kriminalu / , zase se nejak zviditelnovat. Ten cukrik co propagoval IQ - 100 Jagr na plakatech mam doma dodnes schovany jako znak ceske neskutecne ostudy kam az muze jeden narod padnout.
    • Evrope to osladime bylo nejake to heslo dne ...........a do půl roku jsme zavřeli 80% cukrovarů *9*
  • Na svou politiku Francouzi doplatí! Dřív nebo později.
  • Je to strašné, už si všichni pomalu zvykají že je veliká pravď.p. teroristického útoku s brutálními následky. Politici stím nic nedělají .V podstatě jsme taková testovaná skupina jak to dopadne. Tak takhle si svobodu a demokracii nepředstavuji pánové!!!! Totální selhání špiček v EU . Můžete to zabalit . Nemíním být pokusným králíkem , jestli mne někdo neodpálí.Výháze t celé vedení to je to jediné co je vystraší. *16*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit