Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • josef.chmela

    Spisovatelka v Číně vidí vše pouze svým zkresleným uměleckým pohledem a pohledem spisovatelky té správné angažované literatury. V EU a USA jsou lidská práva zdegenerovaná (viz práva vrahů, různých vyžírků, atd.), v Číně se pouze vyvíjí. Vše, co není podle USA a jejich poskoka EU je totalitní, zločinné a nepřátelské lidu dané země. Situace v Číně je viděná spisovatelkou pouze černobíle.

    Tvoří tu správnou angažovanou literaturu, kterou "myslitelé - demokrati" typu Havla označili po roce 89 jako brakovou.

    Třeba spisovatelka také, za svou angažovanou činnost poplatné době, dostane nějakou tu medaili, či vyznamenání.

    Osobně jsem tento škvár nečetl před rokem 89 a nemíním to číst ani dnes.

    • Ano, základní lidská práva jsou práva na práci a slušnou odměnu za ní,  nikoliv několikanásobně rozdíly v platech u úředníků a vyrobni sfeře. Poctivá práce je důležitá všude a navíc bez práce lidí, kteří zajišťují i méně náročné služby nemůže se rozvíjet hospodářství jakékoliv země. Nehledě k tomu, že pracovníků v nadstavbě je nadbytek a nekterá zaměstnání jsou neefektivní a Ekonomika by bez nich byla na vyšší úrovni. 

      • Co to sakra je "právo na práci"?

        Jsou velké rozdíly v hodnotě prace.  A ano, úředníci jsou přehodnocováni, proto je obrovska poptávka po takové praci a v podstatě nelze získat jinak než přez známosti.

    • vanhorne

      "vidí vše pouze svým zkresleným uměleckým pohledem"

      Ty to pravdepodobne vidis podle stranicke linie, proto asi ten rozdil.

      • josef.chmela

        Hňupe. Jinak škoda slov.

    • V Číně vládne komunismus a s tím jsou lidská práva neslučitelná. Stačí se podívat jaká "práva" měli a stále mají obyvatelé CCCP.

      A pokud jde o USA, to je třeba letět se tam podívat a seznámit se s místními poměry. Nějaké bláboly o "zlých amerických imperialistech" patří do padesátých let minulého století.

      • josef.chmela

        Zase tu blábolíš ty své nesmysly. CCCP neznám, co to je? A o zlých USA imperialistech jsem ve svém příspěvku neřekl ani slovo. Vrať papíry na hlavu, už ti opravdu neslouží.

        • I těbě nado věrnuťsja v školu i učitsja russkij jazyk čtoby poznokomiťsja s těm čto eto značit CCCP - Союз Советских Социалистических Республик 😀

          • Dokázal byste váš příspěvek napsat i rusky? (Bez ohledu na jeho faktickou nesmyslnost, samozřejmě.)

      • Vy hlupáku, já jsem tam, v těch USA, nějakou dobu žil a to s milonářskou rodinou. Co to blábolíte? Lidská práva Afroameričanů se smrskly na diskriminaci bílých tam kde převažují (třeba Washington D.C.) a na právo tloustnout do nevěřitelných rozměrů z levného žrádla ve fast foodech tam, kde převažují bílí. Policajti ty tmavší střílí pomalu na potkání.

        • V USA jsem nějakou dobu byl a za největší hovadinu, kterou jsem v životě udělal, považuji to, že jsem se vrátil.
          • KIMCID

            Souhlas nevracej se :D

        • vanhorne

          "Vy hlupáku,"

          Zvanis a nevis o cem, hlavne ta veledulezita zminka o nejake milionarske rodine se mi libi. Hlupaku, tak neblaboli ani Bures.Tam zije milionar treba vedle zednika. 

          Tam milionari nestavi betonove ploty kolem sebe, tak jako v Cesku ta vase milionarska slechta rada dela. 

          • KIMCID

            vanhorne ano nestaví ploty ale cele čtvrti jen pro sebe.

            A ty čtvrti mají pravidla  o tom kdo a jak  tam bude žít .(Stejné je to u oligarchu v Rusku,tam si ještě platí ozbrojenou ochranu těch čtvrtí)

            Tak že asi tak.

            • vanhorne

              "nestaví ploty ale cele čtvrti jen pro sebe."

              Stavi kdo, milionari nebo parvenu?

              • KIMCID

                Reakce na příspěvek:

                No milionáři přece nebudou bydlet s lůzou

  • Při současných trendech v Evropě a Číně je zřejmé, že prosazování lidských práv v ČLR je na žádoucí vývojové linii, zatímco v EU prosazování lidských práv postupně degeneruje na privilegizaci největších parazitů a škůdců, na ostrakizaci těch občanů, kteří odmítají pokrytectví v  duchu politické korektnosti, a na prosazování práv vybraných jedinců a skupin na úkor oprávněných zájmů ostatních. Čína pochopitelně odmítá zrůdně znetvořené pojetí lidských práv v intencích eurohujerské politické korektnosti. Navíc v Číně nelze prosazovat neoliberální politický systém, protože ČLR by se ocitla ve smrtelném kolotoči anarchie a občanských střetů. ČLR prosazuje centralizovanou demokracii, tedy vyšší úroveň demokracie, ke které EU zatím nedošla a při současných poměrech spočívajících v horlivém budování diktatury bruselské byrokracie ani dojít nemůže. Za pár let bude ČLR demokratickou zemí a EU bude skanzenem eurohujerského totalitního režimu, světovou raritou.

    • Soudruh Hujer z Vejprt tady zase vykládá o "demokracii v Číně. Jen nechápu, proč se tam neodstěhuje. Asi je za ty řeči placen nebo je k jejich hlásání vydíráním nucen.

      • KIMCID

        Demokracie v číně není o tom žádná. Tak velká země by s demokracii nemohla fungovat.A zároveň být levnou fabrikou, pro celý zbytek světa)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit