Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • možná že by se nemělo střílet do davu,ale až do zatčených demonstrantů,kteří se už tolik nepohybují.Tak by se mohlo přesněji zamířit aniž by střela zasáhla hlavu.To by asi problém se zraněním vyřešilo.

    • je třeba aby byl zážitek opravdový a vyzkoušet obě varianty , v tvém případě to vždy dopadne dobře.

  • Do demonstrantů se vždycky střílelo. Někdy byly používány i větší ráže, třeba jistý dělostřelecký poručík Napoleon Bonaparte poručil střílet do davu demonstrantů z děl. Používání gumových projektilů je sofistikovanou verzí napoleonských praktik, podstata zůstává stejná, jde o pacifikaci demonstrujících.

  • Pokuď nějaká sebranka porušuje zákony a zvyklosti té, které, země, pak . . .

    • tak v 11/1989 měli komunisti právo střílet neb se porušovali v té době platné zákony ,že by zase nějaký zakuklený komunista dnes kapitalista?,nacisté měli právo popravovat neb se dělo totéž ,divná logika.

      • "Právo je pacholkem moci." Takže si neplést Pravdu a Právo.Právo není jedno a neměnné jako Pravda.Právo má ten,kdo si ho dokáže prosadit a vnutit ostatním.Do kapitulace v r.45 měla Právo v Protektorátu Říše,potom vítězné mocnosti a potom ti,na které to právo přenesli.A to potrvá,než Právo vezme jiná ruka.Čí a kdy to nevíme,ale víme,že k tomu dojde,neboť dějiny lidstva jsou dějinami válek.My katolíci ale také víme,že dějiny nejdou proti proudu svědomí. 

        • S většinou Vašeho příspěvku nelze než souhlasit. Ovšem to "my katolíci?" Copak víte líp a v čem jste lepší? Vy katolíci by jste si toto své označení měli napřed zasloužit dodržováním desatera. My ostatní ateisti bychom se o to mohli alespoň snažit. 


          • k desateru patří přikázání-v jednoho Boha věřiti budeš!-a to jaksi ateista z principu nečiní.A "my katolíci víme,že dějiny nejdou proti proudu svědomí" je citát svatého otce Jana Pavla II.

            Jinak-všechny zákony které si lidé vymysleli si vymysleli svévolně a stejně tak je i svévolně prosazují.Pravda je přitom jen jedna a neměnná,zatímco lidé své zákony mění jak ponožky,z toho lze vyvodit,že v nich pravda není a spravedlnost ani trvalý řád od nich očekávat nelze.Což se nakonec potvrzuje dnes a denně .

            Proto je třeba,zvlášť dnes,kdy nastává chaos zvůlí menšin tolerovaný slabošskými vládami které stojí na zákonech popsaných výše,namísto světských zákonů řídit se zákony Božími,které jsou buď již zjeveny v Písmu či v životech svatých či teprve zjeveny budou.(Pochopení těch zákonů sám nezvládne nikdo a ateista už vůbec ne,to musí udělat církev)

            Při prosazování Božích zákonů je třeba nemít slitování s Božím nepřítelem,neboť lítost a pomoc platí toliko našim bližním.

            Uvědom si Jindrichu 2309,že to je křesťanství,římské katolictví co integrovalo Evropu a je to taky jediná koncepce která je schopna se účinně postavit islámu.A aby se toho dosáhlo,musíme jít cestou netolerance!

            • Pane Thraxi, 

              pozorně jsem přečetl Vaší odpověď, ale je mi líto, nemohu souhlasit. Nesdílím ten katolický nesnášenlivý názor. Který je ten jediný Bůh? Vystupuje po světě v tolika podobách a v jeho jménu už teklo tolik krve. Kdyby skutečně byl, jistě by to nemohl dovolit. 

              Ale nechci rozvíjet disputace. Katolíci ukázali svou pravou tvář 21. června 1621. To je odpověď, proč bych nikdy nemohl katolíkem být. Je moc dobře, že mě k tomu nikdo nenutí. Ten výběr - buď Bůh, nebo hlavu na špalek, znají dobře ve Španělsku z dob inkvizice. 

              Jinak docela dobře reagoval pan Martinko. 

              • Reakce na příspěvek:

                náboženství posudte sami co kázal Ježíš jako Nový zákon a co se dělo pak , jak se chovala církev a dodnes chová,než to zkrouhla průmyslová revoluce neb tam už většina obyvatelstva nemohla být držena bez vzdělání.A on i ten Mohamed určitě nepsal o zabíjení nevěrců a 12 letých nevěstách a jiných kravinách co se dneska hustí v islámských zemí ,sami Sověti přiznali že se normálně setkali v Afgánistánu s pohostiností vesničanů a to ti vesničané věděli že je zabijí a taky tak činili když se najedli ,pak se strašně diví že při pohledu na bílou tvář berou do ruky pastevci ak47,a do toho ještě soutěž mezi dvěma systémy velmocí které bezohledně šli za svojí"pravdou".


                • Reakce na příspěvek:

                  Mohamed za jediný den uříznul hlavu 5-ti tisícům Židů ,to najdeš v Koránu a pokud se slimáků zastáváš,pak jsi stejný hnus jak oni.

                  Církev je trpělivá,protože je věčná.Ty jsi učení Ježíše  nepochopil a tudíž tvá kritika církevní praxe je scestná.Ale  chceš-li mít naději nebeskou,není žádné cesty mimo Ježíše.Co bys taky chtěl v Božím království,když jsi jeho nepřítelem?Říkám ti to zcela jasně abys nemohl říct,žes nevěděl. 

                  • Reakce na příspěvek:

                    "příteli nějakého božího království"zkus za den uříznout růčofůčo 5tisíc krát třeba stočený hadr.Prostě jsou krmeni ještě víc než u těch ostatních , teď stačí třeba Bejrůt ,jeden nafoukanac z Francie (hlupák , tohle říkat v těžké době)tvrdí že to chce revoluci ,asi má těch muslimů doma málo ,a ta druhá strana -záchranáři co chtějí pomáhat mohou být terčem atentátů , taky jim určitě imán slibuje boží království .Prostě stejná sebranka jako ty ,akorát že jsou ještě méně vzdělaný a tím poslušnější.Tak zase někdy a dej si druhej hadr na tu papulu "katolíku , s vánočním stromečkem do 20.4." 

                    církev věčná ? to jsem někde slyšel ale to bylo s nějakým svazem na věčné časy ,a ani te svaz nebyl věčný , prostě opravdu stejná sebranka jen hesla a doba se liší.

            • takže žádné přesvědčování a získání autority ale pěkně postřílet , když budou mít jiný názor než "katolík" , ty nejsi žádnej katolík ale nácek jak vyšitej a ještě prolhanej , viz.tvoje předchozí velebení Hitlera ,akorát si se drobet zakuklil a je vidět že si horší než islamista těm tyhle kydy hrnou do papule od narození  , ale tvuj duševní hnus vyrůstal ve svobodném světě.

              • Reakce na příspěvek:

                hm...a já jsem někdy velebil Hitlera? Dej si hadr na hlavu Martinko,už ti v ní zase straší fašisti.


                • Reakce na příspěvek:

                  to psal asi jinej thraxx:


                  " Hitler bojoval jako dobrovolník ve čtyř bitvách a byl vyznamenán železným křížem,vícekrát raněn.Tohle o zbabělosti moc nevypovídá,zkus ho hanobit jinak,třeba že měl jinou zadnici než ostatní ,důkazem je,že ji zásadně nikomu neukazoval.To zní dobře,a taky to ještě nikoho nenapadlo,za to bys mohl dostat od Židů metál - Řád žlutého macesu."

                  To si ty nepsal že ne,nebo si byl v rauchu z měšního koksu.


                  minimálně jsi jeho asi 4% obdivovatelem ,to je u u "katolíků" tvého typu normální"homosexualita,podofílie ,nacistické myšlení ,palení lidí na hranici za nic ,mučení, likvidace knih , nenažranost po majetku - prostě standartní chování a ještě si dovolili kázat o desateru.Jak to zpíval K.K. "- na rohu ulice vrah o morálce káže  "tak nějak to s tou tvojí" katolickou vírou" je,to je jako s tím islámem a pod.akorát holt my jsme díky té průmyslové revoluci v myšlení dál a kraje jako východní step či blízký východ jí mají zprostředkovanou nikoliv prožitou a ono i to myšlení chce svůj čas.

                  No a někomu to nedojde nikdy i kdyby se okolí sebe víc snažilo , ve všech příspěvcích co tady plácáš je vidět násilí se všim všudy , co kdybys začal u sebe!!!!!

                  • Reakce na příspěvek:

                    Milý Martinko.

                    Hitler vstoupil do německé armády jako dobrovolník k Listově pluku v Bavorsku,bojoval ve čtyř bitvách a byl vícekrát raněn.Ustřelili mu varle a dočasně oslepl yperitem.Byl vyznamenán dvěma železnými kříži,jeden dostal na frontě od židovského důstojníka,proto o tom nerad mluvil a o tom druhém se říká,že mu ho dal Luddendorf po válce.

                    Toto je realita , a s tím toho mnoho nenaděláš,ať už na katolíky nadávat budeš nebo ne.Zkus se uklidnit a přestat prskat.A když půjdeš na sluníčko,dej si na hlavu kapesník.To ti pomůže proti fašismu.   



                    • Reakce na příspěvek:

                      no s tim hadrem bych brzdil ,předzvěst duševní choroby je myšlenka vyjímečnosti a u tebe je to jasný - spasiteli ,tak o mojí dušičku se nestarej a fašismus si taky nepochopil "katolíku"

        • Právo není totéž co chování vyžadované a vynucované zákonem. Jde o to za jakým účelem a v čí prospěch je to chování vynucováno. 

    • tak s tím bych souhlasil-náš člověk i když zlobí,je pořád člověk standartně vychovaný,zatímco tamti ...atd.Všimněte si záběrů z Iráku-US transportér s kulometem na ně míří a oni místo aby se rozutekli,běží vstříc jisté smrti,to je ovšem amíkům hloupé jen tak střílet do davu a tak zalezou a tím tamti jakoby zvítězili.Prostě tamti se chovají zvráceně.

      (praktická zkušenost s gumovou střelou luger 9 mm,střeleno do zad je,že je to jak rána pendrekem a dá se to rozchodit.)

      • jo to v PRC na Náměstí nebeského klidu "lidová"armáda nezaváhala a hradní stařec nad lahvinkou se tam učí stabilizaci společnosti a co takový soudruh Zemek který navrhoval udělat na Václaváku nebeský klid .

        • martinko, ty jsi ale pablb...ha...ha....

          • 😎

  • josef.chmela

    Není čemu se divit. V USA, Izraeli a jiných tzv. "demokraciích" mají "demokratické" projektily a mohou tedy i "demokraticky" zabíjet. Nedej bože aby tyto projektily byly použity v Rusku nebo Číně. To by bylo zase keců v masmédiích o tyranii, masakru, totalitě, potlačování demokracie atd...

    •  Rusi by takové věci mít neměli,ještě by je používali proti nám.už jsme je tu měli a víme co to bylo za xindl..

      • josef.chmela

        Stejný xindl jako USA teroristé.

        • ty komunistickej lháři USA se někdy v minulosti zachovali vůči ČSR či ČR špatně?

          Nikdy!!!!!

           ,a Sověti za 2 sv.ukradli Podkarpatskou Rus a 40 let to tu vyžirali a 68 nas i s ostatním socialistickým bordelem poslali opět 20let dozadu a dnešní komunistickej ksindl na ně vzpomíná se slzou v oku .

          Nikdo nezpochybnuje jejich zásluhy na porážce německého nacistického svinstva,které bylo ještě horší ale to není chyba USA.Tak se starej co je doma a ne někde kam ani nevidíš přes globus.

          • josef.chmela

            Cha, cháááá. Mě může urazit jen inteligent. Nestojíš mi ani za odplivnutí, natož o nějakou písemnou reakci na tvé kydy. Stejně bys´to nepochopil.

            • 😎

              • Reakce na příspěvek:

                Nech se vycpat, hňupe.....

                • Reakce na příspěvek:

                  😎

        • Třeba jo,ale USA je daleko a nikdy jsme je tu neměli,zatímco smradlavé ruské laptě jsme museli obdivovat půl století.Ukradli území,ukradli uran a nadělali tu bídu,takže za to tzv."osvobození" nás Rusi okradli víc než dost.Nemáme jim být za co vděční a máme právo pociťovat k nim zášť.

          A jestli jsou USA teroristi,tak je to jen dobře,ničemu jinému asiati nerozumí.      

          • Říkáte jako věrný katolík? Takhle Vám o tom povídají v kostele? Inu...... 

            • pak se člověk asi nediví že lidi od náboženství utíkají a zůstávají jen ti vyčůraní se stádem tupých oveček , inu tak se to dělá a je jedno zda nosí kříže,půlměsíce,srpy ,kladiva či hákový kříže.

              Co by na to řek asi ten Ježíš ?Který byl velmi vzdělaný člověk a položil základy moderní společnosti jako takové .

            • Bude třeba zdvihnout kříž.Pán však na nás seslal zkoušku v podobě současného papeže.Jakmile ve zkoušce obstojíme,věřím,že se dočkáme nápravy.

              • Reakce na příspěvek:

                Mě alespoň jako laikovi připadá papež František daleko sympatičtější, než vulgární jezuita, jeho předchůdce. Ale každý máme jiné sympatie. 

                • Reakce na příspěvek:

                  Ratzinger vulgární nebyl,byl slabý a měkký protože měl jako  Němec svázané ruce.((za války byl dělostřelec a jeho předchůdce Jan Pavel II. pracoval za války v IG Farben.Jeho svatořečení je hotová věc a mohl by tak být patronem těch,kdož jsou perzekuováni pro svou minulost.))František není Evropan,vůbec nevnímá katolictví v té tradici a souvislosti jako my tady a k tomu má i ty výše popsané nectnosti svého předchůdce.Patrně musíme pocítit,jak moc je nám třeba svaté autority církve abychom v sobě našli sílu vykonat co je vykonat potřebné.

                              Vlastností dobrého křesťana má být milosrdenství k bližním a nesmiřitelná netolerance ke všem ostatním .

                  ((k tomu aby z člověka byl bližní samozřejmě nestačí aby měl tvar těla jako homo sapiens a vydával zvuky,k tomu je třeba o mnoho víc!))

          • Západní Čechy mají tu zkušenost a přesto že zde byl Reich tak se tu Američané nedopustili jediného zločinu , pokud nepočítáme mrtvé nácky za svoje - tak hovořili pamětníci o pozemních operací USarmy ,u těch leteckých to nebylo možné ale i přesto že si byli vědomi rizika ,veřejně oznámili kdy dojde k bombardování tehdejší poslední fungující zbrojovky .to je suchá historie a je s podivem jak se zachoval velký bratr v 68 kdy se stal skutečným agresorem vůči nikoliv nepřátelskému národu ale přátelskému.

          • josef.chmela

            ...nikdy jsme tu USA teroristy neměli.

            Jak to, že ne! Vždyť jsou jejich vojenské základny rozlezlé po celé Evropě a po naší republice se jejich vojenské kolony prohání několikrát za rok a využívají i naše vojenské objekty!!!!!!

            Tito USA teroristé netorerizují pouze asiaty ale celý svět ve kterém mají okolo 700 vojenských základen. Jednoduše, mají své zájmy všude, kde je ropa a další nerostné bohatství.

            Nejsou pouze v Rusku, Číně, Severní Korei a některých malých chudých bezvýznamných zemích.

            • Od roku 1989 jsou zájmy USA totožné s našimi zájmy a tudíž to co popisuješ mi dělá radost.

              (a z těch jejich kolon mít strach nemusíš,zpravidla se jim ta paráda porouchá už po pár kilometrech.)

              Ty bys ale asi přál prospěch spíše našim nepřátelům,tak to si ještě dobře uvaž aby Tě někdo mezi ně náhodou nezařadil.

              • Reakce na příspěvek:

                Vážený Thraxi naše zájmy nebyly, nejsou a nebudou nikdy totožné se zájmy USA. Doufám, že se dokážeme chovat jako suverénní země. Vůči komukoliv jinému. 

                Nebo jen skončíme z rudých gatí do pruhovaných? 

              • Reakce na příspěvek:

                byl jsi na vojně? vždy se něco vys.ere a zvlášť při jízdě v koloně ,ale to chce právě ty nepřenositelné prožitky ,takže jeden stroj nejede tak pokud není válka se prostě čeká .

              • josef.chmela

                Reakce na příspěvek:

                Máš pravdu. Stojíme bok po boku s největšími teroristy a imperialisty světa.

  • ""V některých zemích však stále patří mezi oblíbené a účinné policejní zbraně, a to zejména ve Spojených státech a v Izrael

    .

    Nemusíme chodit tak daleko. Evropou jinde prosazované právo na sebeurčení se v EU tvrdě potlačuje.

    "1. října 2017  V Katalánsku skončilo referendum o nezávislosti regionu na Španělsku. Centrální vláda plebiscit označila za ilegální a snažila se mu zabránit. U mnoha místností se lidé střetli s policií. Ta nasadila i gumové projektily. Zraněných je už přes 760, policie několik lidí zadržela

    Krátce před polednem policie nasadila na několika místech Barcelony proti davu protestujících gumové projektily. Deník El Periódico napsal, že používání gumové munice v Katalánsku je přitom zakázané od 30. dubna 2014. 

    A pamatujete si nějaké protesty lídrů ostatních států EU? Já ne. Bylo ticho jak po pěšině a všichni dělali, že se zrovna dívají na druhou stranu.

    I to jsou "evropské hodnoty".☹

    • že jste každej odborník na země daleké a ne na země rodné ,ona ti ta EU nějak ublížila ?On ten Madrid třeba tajil nějakou epidemii či co ,PR Čínu a Rusko pomalu vychvalujete do nebes a stačí problém EU či USA a už je kravál .kolik demonstrantů zahynulo v Katalánsku?ve srovnání s Nebeským klidem či válkami na území bývalého SSSR ,se . urva už proberte.

      • Rodilí Maďaři vyprávěli o "bratrské pomoci" CCCP v r.1956: Když občané v Budapešti demonstrovali za svobodu a demokracii, tak "ruští bratři" zatarasili ulici na jedné straně pomocí tanků a z druhé strany ulici tanky projeli a lidi pod pásy zmasakrovali. Jenom v samotné Budapešti prý ta "bratrská pomoc" stála na 50 tisíc mrtvých.

        • josef.chmela

          ...já slyšel od důvěryhodných demokratických zdrojů, že to byly miliony mrtvých. Myslím, že to byla agentura JPP (jedna paní povídala).

      • josef.chmela

        Všechny tyto války, nepokoje, převraty a demonstrace financovaly USA a organizovala CIA  a to pouze v zájmu teroristů a imperialistů USA. Tak se .urva už prober. Dnešní propaganda a nalejvárna z tebe dělá pouze slepého a hloupého mloka.

        A nikdo tady nevychvaluje Rusko a Čínu, černobíle vidíš svět pouze ty.

        • souhlas s nalejvárnou ale historie Našeho státu hovoří zcela jinak a 1968   21.8. potvrdil co je SSSR za ksindl (dnes Rusko ale i ta PRČína) neb napadl přátelský stát ,a 38/39 potvrzuje co bylo za ksindla nacistické Německo ale ty alespoň napadli protivníka ,taky se tu podle toho chovali.

          Ještě jednou USA se nikdy nezachovali k ČR nebo ČR hanebně!!!!!!!!

           To by to Slovensko z dějepisu bylo daleko za nimi!!!!!O V.Británii a Francii nemluvě , no a Německo tam není snad pochyb.V.Británie to částečně smázla,ale Rus si za svůj kredit vybral daleko víc a lze SSSR (v té době)dnes jež nazvat vyžírkou.Pro nás válka začala Mnichovem 38 a skončila listopadem 89 ,nemůžete naše chyby přičítat druhým a oni to nejsou jen chyby - patříme mezi 20 států na světě kde se lidem žije dobře .

          • prezident Lyndon Johnson v r.1968 vyslovil souhlas se sovětskou invazí do ČSSR.Sice ne přímo,ale sovětům to při invazi pomohlo a nám právě naopak.   

            • nevim kolk je Vám let , ale tehdy to západ bral jako vnitřní záležitost Východního bloku a kupodivu levicové strany na Západě jako zradu a zákeřné napadení suverénní země , no o té suverenitě bych pochyboval , ale mě nezajímá co kdo souhlasil nebo nesouhlasil ,socialistickej bordel v čele s agresorem SSSR napad spřátelený stát a to se zde jednalo jen o duel probíhající mezi komunisty ,takže smazáno přátelství mezi narody , koneckonců dodnes je vidět "přátelská" atmosféra mezi Ruskem a ostatními národy sojuzu jeden lokální konflikt za druhým i to Bělorusko pokud přijme pomoc z Moskvy upadne do konfliktu , to je taková hra nejdeš se mnou jdeš proti a je třeba tě roze.rat a tyhle státy se svojí bídou k tomu nikdy nemají daleko , bohužel pro nás sotva skončil Sojuz už se sem .ere podnikatel "Mao" a do toho ještě rozhádaná EU která neví kolik bije a že Německo s Francií není celá Evropa.Těžko by  kvůli komunistickému Dubčekovi Západ rozpoutal 3 sv.válku , to radši takhle.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit