Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ale ono to ještě nemusí být pravda. Záleží ve všem na Německu  - jestli spustí Sovětům Nord stream 2, tak to poletí obé dolů, jestli se podaří udat rezervy emisních povolenek, tak taky, to vše je v jednání v těchto dnech a v lednu, kdy mají německé úřady rozhodnout o Nord streamu. Do toho je tady možnost snížení DPH, já nesouhlasím akorát se Zbyňou Stanjurou, pač tady nás to postihne v příštím roce všechny, tedy i ty fixované, kterým jde taková elektřina nahoru o 8-10 % (konkrétně u mě) taky, tzn. nějaké snížení by pomohlo určitě všem. Aby se zase nezavalily úřady práce stran doplatků na bydlení, popř. té okamžité jednorázové soc. dávky u těch těžších případů.. Ještě není třeba panikařit :)

  • ANO, už je líp...

  • Z čeho by jinak plynárny a elektrárny, plynovody a elektrické sítě platily 

    to hafo povalečů v kancelářích svých předimensovaných úřadů?

  • Havlíček jistě četl knížku od šéfa Světového ekonomického fóra, Klause Schwaba, pod názvem The great reset. Tam to má psáno, že v zájmu udržitelného rozvoje podle agendy 2030 má evropská populace zchudnout na úroveň třetího světa. Součást toho je i umělé zdražování všeho, hlavně energií, zákaz spalovacích motorů a vnucování drahé elektromobility i zelená agenda Green deal. Problém je, že naši politici tomu slouží. Mají za úkol nás všechny Čechy ožebračit, vlastní národ. Zaprodaní šmejdi.     https://i0.cz/s/respekt-blogy/PDe_qP/2020/11/Polish_20201127_020052766.jpg

    • Havlíček je ta poslední figurka, která jen podepisuje

      elaboráty svých podřízených...

      Něco jako "špička ledovce ministerské byrokracie"...

  • Zajímal by mě postoj nové vlády k této skutečnosti. Názor pana Havlíčka je v tuto chvíli nerelevantní. 

    Energie tohoto typu tvoří součást nezbytné spotřeby a bez jejich spotřeby se neobejdeme. Jak se budou kompenzovat tyto poněkud šílené ceny?

    Podnikatelé a firmy logicky promítnou nárůst nákladů do cen produkce a spotřebitel bude platit nejen vlastní spotřebu na topení a vaření, ale také v ceně zboží, které bude nucen nakupovat. Potom by se míra inflace mohla vyšplhat kolem 60 - 80%. Na to už prostá valorizace nestačí.

    Bude ustavená průměrná mzda 180 000 měsíčně? Nebo jak to budeme zvládat? 

    • Nic nebudou korigovat. Prostě se lidi s tím budou muset nějak popasovat. Koho zajmá střední vrstva?????? Nikoho!!!!! Chybí už jen zavření přívodu plynu z nepřátelského Ruska a dílo je dokonáno. Začneme dovážet demokratický plyn z USA a vše bude zase OK. To je důsledek politiky, kdy je orientace státu jen na jednu světovou stranu a pak obyvatelé ČR nemají vlastně žádnou jinou volbu. Podobné to bylo i s vakcínami. Ruská ani čínská vakcína nebyla v EU schválena, a tak nám teď dokonce nutí třetí porci od Pfizeru. Volba skoro žádná.

    • Pochybujete, že "nová vláda" bude menší smečka nenajedených chrtů,

      než byly ty předchozí? Ať za monarchie, první republiky, protektorátu,

      bolševické diktatury a nynějších amatérů?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit