Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • milacekpublika

    Tak jasně. Někdy mi přijde, že by tam stačila robotická ramena na to, aby pouze poslanci zvedali ruce. Jestli chápete jak to myslím, ne? :) Prostě jen sedět, poslouchat (ideálně u toho mít sluchátka a koukat do telefonu) a jak se rozsvítí tlačítko, tak zvednout ruku podle toho, co si algorytmus myslí. Na to by fakt stačila ta robotická ramena.

  • Jednoduchá věc.

    Kdo by ty roboty programoval? Kdo by vymezil tuhle umělou inteligenci?

    Byl by to jen další podvod na obyčejných lidech a zástěrka k nekontrolované moci. My nic - to oni - roboti!!!

    • Přesné, i když neúplné. Kam se vám poděli ruští hackeři?

      • Vážený Filie, omlouvám se, ale pro mě nemá hacker národnost. Ti jsou si všude na světě podobní jako vejce vejci. 

        Ruští hackeři? Působím na Vás, že mám z Ruska paranoiu? Nemám. 😀

        • No, z mé strany to byl jen pokus o humor, Návštěvníci s vychýleným CML mi připadali příliš dětinští...

          • Přeji příjemný den. Pochopil jsem, proto také úsměvná reakce. (viz. smajlík)

  • To je zase Jéglovo výplod chorýho mozku!

  • Hloupí a zkorumpovaní politici skončí, nahradí je roboti...


    Tak to budeme mít vládu robotů...

  • Už aby to bylo!

  • Straničtí politruci jsou sice z 99%  ret..rd..vaní d..bilové, kterým bych já osobně nesvěřil ani provoz městských veřejných záchodků, ale na druhou stranu aspoň občas z čirého pudu sebezáchovy a touhy získat koryto, něco málo dobrého (i když občas nechtěným omylem) pro lidi udělají. Kdyby ovšem převzala vedení společnosti UI neboli umělá inteligence, což je de fakto cizorodý faktor, začne se chovat čistě logicky. Tedy nejdříve zlikviduje pod důvodem úspor staré a nemocné lidi, pak vyhodnotí lidstvo jako nefunkční nelogický škodlivý faktor odebírající energii, zlikviduje děti a nechala by pouze zdravé silné otroky do té doby pokud by byli užiteční a ekonomicky přínosní pro další rozvoj UI. Poté by zlikvidovala i je jako zbytečnou a případně nebezpečnou a nejistou přítěž. 

    Takže si můžeme vybrat mezi stranickými d..menty a cizorodou jinak uvažující přísně logickou počítačovou strukturou. Obojí je celkem na ho..no ale u stranických r..tardů se mi přece jen to nebezpečí zdá být nepatrně menší. 

    • Pane Realisto - té počítačové struktuře musí někdo určit základní funkčnosti, vymezit komponenty apod. I umělé inteligenci. Jaké zadáš - tak funguje. Potom může sloužit výstup jako objektivní výmluva. 

      Jinak je to pořád jen chytřejší mlýnek na kávu. 😀

      • Abyste se nedivil pane Jindřichu. Zasvěcení vnímají UI jako docela vážný problém. https://www.matrix-2001.cz/gaia-video/zprava-pro-lidstvo-192



        FILM Above Majestic  https://ulozto.cz/hledej?q=above+Majestic


        Doufám že nečekáte, že Vám o nejnovějších objevech a zjištěních budou referovat televizní noviny? Tam nás krmí nepodstatnými pitomostmi jako co zase vyžvanil který politik či která herečka měla kde jaké šaty. Skutečné informace musíte hledat jinde.

        • Děkuji za radu. Hezký den

    • Pavel.Jegl

      Téměř Sophiina volba...

      • Problém je v tom, že společnost nemá kontrolní a kvalifikační mechanismy, jimiž by na místa svých reprezentantů dostala KVALITNÍ OSOBNOSTI. I na toho pitomého řidiče autobusu jsou kladeny větší požadavky ať co se týká znalosti řízení vozidla, znalosti dopravních předpisů, práva kontrolovat řidiče zda není opilý apod. 

        Ovšem na politika není žádný požadavek kvality a kontroly. Jen jednou za čtyři roky pod mediální masáží lidé oficiálně přiklepnou koryto někomu kdo natiskne nejvíc stupidních letáků a nažvaní nejvíc nesmyslů. A dotyčného není možno po čtyři roky kontrolovat. Aparátčíci se naoko škorpí mezi sebou ale jinak táhnou společně basu proti svým voličům a sponzorům. 

        A přitom mechanismy kontroly kvality už dnes existují například testy Emoční inteligence, fotografování aury, detektor lži, a pár dalších technik. Jenže to stávající světový režim nechce aby v čele BYLI KVALITNÍ OSOBNOSTI pro režim je lepší když tam jsou kariérističtí zkorumpovatelní hlupáci. Kdybychom položili všem našim poslancům a senátorům jednoduchou otázku KDO NEBO CO JSI?????  Kolik z nich by znalo odpověď? Jsem si jistý že ani jeden.....A jestliže oni nevědí KDO JSOU, ODKUD POCHÁZEJÍ A KAM JDOU, jak potom ve své tuposti chtějí vést jiné lidi a být jim příkladem? 

        • Pavel.Jegl

          Řešením jsou jednomandátové obvody, které takové týpky, o
          nichž píšete, do legislativy nepustí. Do senátu by brusič Rozner či iluminát
          Koten neměli šanci.

          • Mohu-li využit své zkušenosti z osobních setkání se senátory (jména na vyžádání),  tak by mi v senátu brusič Rozner či iluminát Koten nevadili ani v nejmenším.

          • Nevím, možná, obávám se, že stávající postupy moc nevyřeší. Buď nebudou dost účinné anebo účinné budou ale právě proto je režim nepustí. Stávající systémy jsou jako  zabezpečovací systémy v elektronickém autě. Jistě, jsou tam airbagy, alkoholové zámky kamery a detektory hlídající prostor před i za vozidlem, kontrola vyjetí z dráhy, ale pokud pustíme za volant primitivního blba který to rozjede a začne nasávat třeba  za jízdy nebo začne ty systémy nějak neutralizovat, je to vše k ničemu. V knize "Vesmírná Oddysea" od Arthura Clarka byl tento komentář proběhlé havarijní situace "MŮŽEME ZABEZPEČIT SYSTÉM PROTI LIDSKÉ CHYBĚ A HLOUPOSTI. ALE NEDOKÁŽEME HO ZABEZPEČIT PROTI ZLÉMU ÚMYSLU" Domnívám se, že jediným řešením by bylo stanovit tvrdé kvalifikační podmínky pro politickou kandidaturu typu

            -každý jedinec by mohl kandidovat sám za sebe a neschovávat se za jakousi partaj.

            -každý jedinec by byl podroben sérii otázek a kontrol zjišťujících jeho Duchovní úroveň tedy jak chápe Vesmír a SEBE SAMA V NĚM. Zda se vnímá JAKO SOUČÁST UNIVERZA anebo jako malá soukromá rakovinová oddělená jednotka

            -každý kandidát by musel projít testy Emoční inteligence, fotografiemi aury a testy na detektoru lži

            -a nakonec každý kandidát který by prošel těmito kvalifikačními mechanismy a byl by zvolen by plně podléhal referendovému systému kontroly občanů tedy těch kteří ho živí a nesou důsledky jeho rozhodování (referendový systém by se ovšem musel rozšířit o techniku "plánovací buňka" profesora Diennela kvalitní ve světě vyzkoušený systém) Pochopitelně by byl bez imunity s výjimkou výroků na půdě sněmovny.

            Anebo nějaký podobný systém. MUSÍME PROSTĚ DOSTAT DO ČELA SVĚTA KVALITU a né ten dnešní odpad vybagrovaný kdesi z toxické skládky. Jinak se nehnem z místa. Anebo spíš hnem ale směrem dolů.....Nedělám si už ale iluze že současný režim se změní po dobrém. Naštěstí jsou ve hře vyšší kontrolní mechanismy.....

  • Volba mezi současnými politiky (jednooborovými specialisty) a umělou inteligencí je volbou mezi špatnou a ještě horší možností. Stát nemohou řídit lidé, jejichž znalosti průběžně financovaných sociálních systémů jsou nulové. Konkrétně: Premiér A. Babiš nebo ministryně Schillerová a Maláčová neznají, díky svému JEDNOOBOROVÉMU VZDĚLÁNÍ  doplněnému o ignoranci, odpovědi na jednoduché otázky: Co je to starobní důchod? Nebo: Jak jsou financovány starobní důchody, průběžně nebo kapitálově? Díky tomu je účetní metodika použitá při správě státního důchodového systému VADNÁ! Výsledkem jsou neudržitelné sociální výdaje na jedné straně a vymírání PRACUJÍCÍ populace na straně druhé. Stát musí řídit sociální ekonomové (První práci o sociální ekonomii napsal du Buat-Nançay  „Eléments de la politique ou recherche sur les vrais principes de l’économie sociale“, 1773 (Prvky politiky a výzkumu skutečných principů sociální ekonomiky). 
    • Sociální ekonomové byli komunisti za Husáka. Ti dnešní už jsou taky úplně k ničemu, snad kromě Skály.

  • vanhorne

    "Hloupí a zkorumpovaní politici skončí. Stát budou řídit roboti"

    Proc roboti, proc ne jenom jeden s OS, Oblok BABANO, Version Bocianske Hniezdo-2020-002-O cem snim kdyz nahodou spim. 

  • Důsledky robotizace a etablování umělé inteligence, když se teprve nacházíme v elektronickém pravěku, zatím, dle mého názoru, nelze komplexně předjímat. Ani nejlépe anticipující věštci s mimořádně vyvinutou intuicí zatím nedokážou vyhodnotit celý robotizační proces. Umí někdo předpovědět co bude za 200 let ?  Ovšem již teď jsou zřejmá rizika vyplývající z robotizace a zavádění umělé inteligence. Je možné, že u nějaké budoucí generace robotů dojde k sebeuvědomění a k vývoji emoční báze a dalších vlastností, které můžou roboty sjednotit a tak  vytvořit novou pozemskou civilizaci, která vyhubí civilizaci lidskou. Současné lidstvo se někdy chová jako malé děcko, které dostalo do ruky nebezpečnou hračku. Navíc se do popředí současné pozemské civilizace stále víc prodírají krajně nezodpovědné živly, které prosazují řešení základních problémů lidstva formou zavádění iracionálních, resp. bláznivých opatření (viz např. soustavné iniciativní blbnutí bruselských novátorů a jejich horlivých přitakávačů z národních úrovní ve formě kolaborace a záškodnické činnosti). Lidstvo také více podléhá náboženským tlakům, navíc tlakům nejvíce bigotních a nesnášenlivých věrouk.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit