Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Němci naši okupanti i dnešní, kdo to nevidí je zaslepený havloidníma demokreatůrskýma pohůnkama, kteří za třicet stříbrných zaprodali národ

  • Kouká,že Občan zase dostal vycházku, ale asi zapomíná brát prášky.

  • Nacistické řádění by mělo být výstražným mementem zejména v současnosti, kdy eurouhujerští aktivisté glorifikující propagátory mohamedánské věrouky suverénně přehlížejí zvěrstva napáchaná islamisty, mj.  přehlíží i masové hroby brutálně zavražděných lidí či fakt, že tisíce jezídských žen bylo prodáno do otroctví či zavražděno. Opět je část politických lídrů přesvědčena o své neomylnosti, opět tito lídři přehlížejí teroristické útoky a bagatelizují je, horují pro islamizaci Evropy a pro další antisemitské aktivity, přičemž participují na budování nového totalitního řádu, který ve jménu prosazování lidských práv pro privilegované minority bude schopen zničit evropskou civilizaci a tedy fyzicky vyhladit tzv. nadbytečné občany . Židé se v některých zemích západní Evropy opět právem cítí ohroženi. 
    • gaheris

      Německé řádění přeci! Ta jelita se nezměnila!

  • Politicky korektně řečeno "nacisti." Nikdo se neodváží říct, že vrahové byli Němci!! Dneska se pravda nenosí? Jen jakási navelená korektnost?

    Už to slyším "neházet do jednoho pytle" a "ti viníci už nežijí." 

    To je pravda, ale platí to pro Němce. Pro Rusy ne? Tam jsou všichni v jednom pytli nebo jsou nesmrtelní? 

    Má se říkat pravda. O Němcích i Rusech. 

    • Kdyby tu byl ovčan pardon Občan, vysvětlil by ti, že Nacisté nezavraždili tisíce Čechoslováků, nýbrž civilizovaní němečtí demokraté osvobodili tisíce pobloudilých Čechoslováků od necivilizovaných ruských okupantů. 😯 No to víš...různé úhly pohledu a různé definice....

      • Proč by mě to od pana Občane snad ani nepřekvapilo? 

        On ale není hloupý, jen je někdy programově zlý a jednostranně orientovaný. Jenže to je vlastnost, s tím se nic dělat nedá. Má na svůj názor plné právo. 

        Hezký den Realisto. 

  • Němci nás plánovali vyhladit ,po roce 1989 jsme jejich zotročená kolonie ,zrádci politici nepožadují odškodnění válečné reparace po Německu ,to považuji za vlastizradu 

    • A kdy dostaneme reparace od sovětů? Třeba za bohatá ložiska uranu, která sověti označili za svou "válečnou kořist". (!?)

      • Uran... :-) Dnešní režim bez mrknutí oka doslova rozdal ložiska všeho včetně průmyslu v této zemi. A jak se najde něco dalšího využitelného, je to předem v cizích rukou. Viz lithium.

      • KIMCID

        Omyl ty jim darovala naše komunistická vláda.

        A myslíš že Ua vrátí SK zakarpatskou?

  • Tovarišč xxxdef zděs pišet za butylku Stoličnoj.

    Protektorat Böhmen und Mähren  jsme byli necelých šest let.  Naproti protektorát ČSSR (Čechoslovackaja sovětskaja socialističeskaja respublika) jsme byli de facto od května 1945 do r. 1991, tj. bezmála 10x tak dlouho. Oba "protektoři" budovali socialismus: jedni hnědý a druzí rudý.

    • Porovnávat Německým státem řízené vyhlazování národů s dobou po 1945 je slušná demagogie.

      Jen připomínám že rusové aspoň po válce a následně po 1991 odešli, zatímco USA na dobitých územích setrvávají a dirigují loutkové vlády od 1945.

      • Jinak území mohou být jedině dobytá, kdežto dobití mohou být jedině lidé, kteří na těch územích žijí.

      • No, Rusové museli odejít. Z té šestiny světa, kterou zabrali od dob středověkého Moskevského knížectví zatím neodešli.

        A komunismus má na svědomí nejméně 100 milionů mrtvých. A to je to číslo podhodnocené, protože východostepní nájezdníci své oběti nepočítali. Často ani počítat neuměli.

        • KIMCID

          Bože stále jsi mozkem v minulosti

          • Já jsem s tím nezačal. Jinak se říká "Kdo se nevyrovná se svou minulostí, ten je odsouzen prožít ji znovu."

            • Článek mluví pane Občane o konkrétní události a konkrétních lidech. Nehodnotíme reminiscence minulých staletí.

              Na jedné straně zbídačení  a bezmocní lidé - na druhé straně bestie řvoucí "Schnell Jude a tschechische Sweinerein!!!" To nerozmělní žádné úvahy o Búrech. Nakonec ani tam vrazi nemluvili jinou řečí. 

              Vyrovnejme se s minulostí, souhlasím, ale poctivě nejen jednostranně. 

              Gulagy byly realitou, ale lze to srovnávat?

              Já nevím, vidím jen ubohé oběti vrahů a je mi jedno jaký mundůr vrah nosil.

              Jde o to, aby se nic takového nikdy neopakovalo. Jste zaměřen jednostranně a zarputile odmítáte realitu. Není to škoda?

            • KIMCID

              No to jsi se nevyrovnal my ostatní jo.Ty s tím pořád v 21.století otravuješ :D

              • Reakce na příspěvek:

                Já jsem s tím nezačal, začal s tím soudruh xxdef.

  • Mýlíte se, vážení diskutující - o dějinách koncentračních táborů existuje řada svědectví, často citovaných - totiž fakt, že koncentrační lágry byly vynalezeny Brity. 

    Myšlenka izolace nežádoucích skupin obyvatelstva - především Boerů, potomků holandských kolonistů - v k tomuto účelu vybudovaných táborech totiž byla poprvé zavedena v Jižní Africe za búrských válek (1880–1881 a 1899–1902). 

    Pro Búry (potomky holandských kolonistů, kteří se usídlili v Jižní Africe v 17. a 18. století) to mělo hrozivé následky. 

    Ale byli to nacisté, kdo tuto instituci proslavil a dovedl k maximální účinnosti!

    Nelze ale přehlížet sibiřské lágry, co zavedli bolševici v Rusku, jak svědčí i kniha A. Solženicyna "Odiň deň Ivana Denisoviča" a mnohá další svědectví - i z pera Čechů, kteří jimi prošli. O německých zajatcích II. světové války nemluvě...

    • Mýlíte se vážený pane Janáku, tento jev je o několik století starší a jedním z jeho zakladatelů je Marie Terezie.

    • připomínání britských táborů jakožto předchůdců nacistických lágrů nevede k pochopení ani britských, ani nacistických táborů. První z nich nebyly genocidní a druhé se staly součástí genocidy Židů teprve později za války.

      Již předtím se posílalo na tzv. galeje - v podstatě za účelem usmrcení vězně prací - veslováním. 

      A zejména obstarožní a poněkud perverzní Marie Terezie proslula posíláním "číšnic" d o Banátu.

       V roce 1774. spatřil světlo světa dokonce „zákon, podle něhož žádná mladá žena nesměla pracovat v hospodě. Hospodským, kteří toto nařízení nehodlali respektovat, hrozila ztráta koncese; přistiženým dívkám zase bičování a vykázání do blázince nebo deportace.

    • KIMCID

      Ono se to dělo už dřív na území severní Ameriky.Jen nejsou známé počty mrtvých Indiánů

      • ... a Jižní Ameriky, dokonce i Afriky, Asie a Oceanie. 

        Ovšem "největší dokonalosti" v tomto podnikání dosáhli Pol Potovi bolševici, zvaní Rudí Khmerové, pod patronací (komunistické) Číny v sedmdesátých letech minulého století!

        I hitlerovci proti nim byli slabým odvarem!

        • KIMCID
          Pravda
  • Generalplan Ost (GPO) byl nacistický plán genocidy obyvatelstva teritorií okupovaných Německem ve východní Evropě během 2. světové války a po jejím ukončení a kolonizace těchto území německým obyvatelstvem. Akce byla připravena v roce 1941 a schválena o rok později. Plán navazoval na Hitlerovy plány Lebensraum a měl být splněn po uskutečnění záměru okupace východní Evropy - plánu Drang nach Osten. Generalplan Ost vycházel jednak z nacistických plánů o osídlení Evropy germánskou rasou, jednak z rasových předsudků, podle nichž byli Slované nižší rasou - podlidi, něm. Untermensch.



    Plán předpokládal, že dojde k vysídlení na východ až za Ural či částečnému vyhlazení asi 50 milionů obyvatel východní Evropy -Čechů, Rusů, Poláků, Bělorusů, Ukrajinců, Židů i příslušníků pobaltských národů. Existence plánu byla potvrzena SS-Standartenführerem Dr. Hansem Ehlichem, který byl jako vysoký úředník RSHA odpovědný za zpracování návrhů plánu.

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Generalplan_Ost

    • A kdepak se to ti budovatelé hnědého socialismu čili? Nebyli jejich vzorem budovatelé rudého socialismu?

      Ještě v r. 1968 nám Brežněv vyhrožoval přesídlením na Sibiř. Prý pro ně není problém "přestěhovat" několik milionů osob.

      A co Pakt Molotov-Ribbentrop, kde si budovatelé "rudého" a "hnědého" socialismu rozdělili Evropu.

      • Ale houby, Lenin se s ideologií proletariátu a komunismu seznámil při svém dlouhém pobytu v Německu.  Jinak první "koncentrační tábory" vznikly bohužel v USA. A o segregaci i proti židům by mohli vyprávět utečenci z Evropy, kteří zítrali, že žid není ani v USA rovnocenný člověk. Nedávno o tom byl na Novinkách článek. A co se podpory Hitlera týče, to by mohl mluvit nejépe třeba Henry Ford, který platil provoz NSDAP. Nebo politici Anglie a Franci, kteří zavřeli obě oči před opětovným vyzbrojením Německa v rozporu s kapitulační smlouvou po 1. sv. válce. Do doby než Hitler napadl Francii místo prvoplánovitého Ruska, ho jako potřebného západ toleroval a podporoval.

        Lidi jsou všude stejný. Jak jde o moc a peníze.

  • Je zajímavé, jak se autor článku ostentativně vyhýbá slovu Němci a používá pouze slovo fašisti. Asi pocházeli z jiného národa než Němci.

    Takže připomenout tragédii lze, ale poukázat, že to prováděli dědové našich dnešních pánů, to ne.

    • KIMCID

      Fašismus?

    • Když nás okupovali Rusové, tak to vlastně nebyli jenom Rusové, ale sověti, někteří ani pořádně rusky neuměli.

      • SSSR byl mnohonárodní stát.

        Na naší okupaci to byli  převážně ukrajinští vojáci a jak je i dnes zvykem armády zemí loajálních, tehdá tedy Poláci a Maďaři.

        Od Dubčeka bylo naivní, že se znalostí kontextu války ve Veitnamu a Kubánské krize se domníval, že nás SSSR nechá jít vlastní cestou.

        Na druhou stranu je třeba pochopit, že tehdejší ČSSR bylo dobrým nástupním prostorem vojsk pro válku, protože propojovalo západní zemně s SSSR. Představa, že se to v ČSSR zvrtne jako později v 1989 na našem území usídlí v budoucnu základna NATO musela předsatvitele SSSR vést k jednoznačnému rozhodnutí.,  t.j. invazi. Ono se na dějiny díváme naším pohledem, ale pokud se dokážete objektivně vcítit do ději z pohledu Rusů, kdy v historii docházelo k opakovaným invazím do Ruska ze západu, pak pochopíte, proč si nás drželi jako nárazníkový satelit.

      • KIMCID

        Ano když to byl nějaký kazach

  • Ve zkratce tedy poukazuje na způsob, kterým Hitler získával finanční prostředky pro vedení války.

    Dědeček a pradědeček George Walkera, Prescott Bush a George Herbert Walker, patřili mezi hlavní americké sponzory nacistické NSDAP. Prostřednictvím průmyslníka Fritze Thyssena prodaly počínaje rokem 1924 Bushovými řízené společnosti Union Banking Company a W. A. Harriman & Company za 50 milionů dolarů německých opcí americkým investorům. Thyssen obratem peníze napumpoval do nově vzniklé nacistické strany, která dokázala svoji touhu a ochotu použít brutální síly již při puči v mnichovské pivnici v roce 1923...takže nebýt USA ,Hitler by se nikdy nedostal k moci 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit