Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jarouši je hezké, že třídíš odpad, ale u nás není co kam třídit tady ve městě co máme 100 000 obyvatel se hází všechno do popelnic je to jedno zda tam mrskneš televizi, botník, boty atd. Tady není kam co dát. Ve vedlejší vesnici se prý třídí odpad, ale našel jsem tam jenom kontejnery na papír jenom papír. protože ten se dá zpeněžit. Jinak tam taky hází všechno na jedno místo ať je to plast, sklo, hadry atd. Všechno je jenom populizmus.  

  • Mne zaráží, že spousta mladých dívek a žen si neuvědomuje škodlivost tabáku a těch nesmyslných atrap tzv. neškodných.

    Jinak, já osobně vyprodukuji asi 1kg směsného odpadu-vše ostatní poctivě třídím. Stojí mne to 600 Kč/ rok  Bohužel vidím často mladé lidi, kterak do směsného odpadu vhazují pytle netříděného. Za tutéž cenu. Je to fér?  Nejde ani o to, ale doufám, že jejich děti možnou budoucí apokalypsu přežijí ve zdraví, i přes ignoranci rodičů.

  • Zřejmě si vláda neuvědomila,že zdražení alkoholu a cigaret,může způsobit,že mnozí kuřáci přestanou kouřit a alkoholici omezí chlast.Ve Sněmovně už nebude taková sranda při vystoupeních Kalouska.

     

  • Po chvilce přemýšlení je možno dojít přes brambory patří pod zem až po mrkev patří pod zem. K heslu nebožtíci patří pod zem už dojít nelze, protože po praktické aplikaci hesel předchozích nezbude nikdo, kdo by úkon provedl.

    Naši předkové naštěstí hesla pazourek ppatří pod zem  nebo měď a cín patřejí pod zem  neznali, takže mohli položit základy naší dnešní stavby.

  • Jak zatápíš je tvoje věc jestli se zakouří nebo ne, pokud někdo zatápí tak je to papír, dřevo a pod. ale s toho se neotrávíš to je přirozený produkt. Pokud chceš poukazovat na sousedy tak to je mi jich líto mají asi pěkně hloupého souseda. Kup si kotel na plyn a uděláš pro to více než děláš teď. 

  • Cituji: Jak zpívají Midnight Oil v písní Beds Are Burning: "Jak můžeme tančit, když se země mění? / Jak můžeme spát, když postele nám hoří?"

    Midnight Oil zpívají hezky. Nicméně jejich uhlíková stopa je nezanedbatelná - stačí se podívat na trasu jejich letošního turné, které jistě nepodnikli pěšky.

  • Nejekologičtější jsou jaderné elektrárny. Uhelné elektrárny jsou stále ještě ekologičtější než větrné či solární elektrárny. Větrné elektrárny vytváří nebezpečné vibrace, které likvidují faunu, a též způsobují vážné výkyvy v síti, kterou naopak rovnoměrným přísunem el. energie stabilizují uhelné a atomové elektrárny. Solární panely jsou vysoce toxické, jejich výroba je natolik nerentabilní, že ani jejich živostnost nepokryje náklady na výrobu a likvidaci těchto panelů. Elektrospotřebiče s elektromotory způsobují uhlíkovou stopu. Z ekologického hlediska je výroba elektromobilů kontraproduktivní, tedy vysoce škodlivá. Debata může být vedena o vodíku a budoucích technologiích, které šetrně a ekologicky budou využívat sluneční energii. Zatím se motáme v jednom kruhu a nejsme schopni překročit vlastní stín a tím tedy se vymanit z eurohujerského ideologického zatížení.

  • mun.go

    Přesně tak. Pěstovat stromy jenom na výrobu dřevěných pelet, které se převáží stovky kilometrů a pak se spalují v (údajně ekologických - a ještě jsou na ně dotace!) kotlích, je zvěrstvo.

  • mun.go

    V Bangladéši se také třídí ...

    Muž umývá plastový odpad před recyklací

    (Kredit: Reuters/Mohammad Ponir Hossain)

    Dělníci rozprostírají drť z plastů k vysušení

    (Kredit: AFP photo/Munir Uz Zaman)

  • Hodně slaboduchá agitka.

    Pravdu mají v tom, že spalování uhlí je asi nejhorším způsobem výroby energie.

    Jenže "trochu" zapomínají, že stejné množství škodlivého prach, jako odchází za filtrem uhelné elektrárny odchází i za filtrem elektrárny spalující biomasu. A mnohem více tohu prachu produkují v součtu malé kotle na biomasu.

    Také ten vypálený (pra)les je nejen kvůli produkci sóji, ale také kvůli produkci palmového oleje pro výrobu biopaliva.

  • mun.go

    "Z komínu nevycházelo viditelně vůbec nic" - to ještě neznamená, že by vypouštěné zplodiny nemohly být toxické.

  • Cituji:"Tibetská proroctví varují před kutáním v zemi. Věří, že by se tak
    zjizvil povrch planety a vypustily se do světa démonické síly.
    Náboženské představy se stávají realitou. Každým vykutaným a spáleným
    kusem uhlí vypouštíme démony smrti, kteří se usazují v našich tělech a
    pomalu ničí životy lidí, zvířat i rostlin. Dnes populární aktivistické
    heslo "uhlí patří pod zem" bychom přeneseně mohli připsat už starým
    Tibeťanům. Stovky let - a stále jsme se nepoučili."

    Přesně. Uhlí patří pod zem. Křemík patří pod zem. Lithium patří pod zem. Železo patří pod zem. Hliník patří pod zem.

  • Asi si nerozumíme. Já tím správným zatápěním neovlivním ty lodě, ale ovlivním ovzduší na vsích, kde se zatápí špatným způsobem.  Zcela prokazatelně. Apropos, zatápěl jsem před chvílí a z komínu nešel žádný typický nažloutlý-černý kouř. Z komínu nevycházelo viditelně vůbec nic. A tedy já nezasmradil kus vsi, tak jako to dělají mí sousedé. Projít okolo jejich domů, když zatápí, je fakt o zdraví. Když už třídím zodpovědně domovní odpad, zatápím šetrně v obyčejném kotli (pravda s 3 emisní třídou), tak mám "čisté svědomí" a vědomí, že sám za sebe dělám to, co se dělat má. A ty velké zaoceánské lodě, ať už turistické, nebo nákladní, neovlivním. A ni naši politici z EU, protože si na ty kmotry za plentou netroufnou. A navíc, věřím, že v tom jedou s nimi taky. Nicméně, "mám zameteno před vlastním prahem" a tak mohu oprávněně poukazovat na ty, kteří tak nečiní. Nebo poradit, jak ve své působnosti neškodit, ba naopak. 😈

  • Jděte už do háje s oceánem plným plastu. Češi na tom nemají ŽÁDNÝ PODÍL !!! za 1. docela dost třídíme a za 2. NEVYVÁŽÍME JAKO JINÉ ODPAD DO MOŘE!!! To je totiž problém!!! jsou státy a lidé co se neštítí ničeho a veškerý odpad hážou do moře a ty plasty ty jsou jen videt ale toho swinstva dalšího co se tam dostane no hnus! To nezpraví nějaký plošný zákaz plastů , ale jen cílené přísné trestání těch co ten odpad DO MOŘE HÁZÍ!!!!


    Jako fakt nevím proč nemůžem tady ve středu kontinentu používat plastová brčka a další když tu hezky pěkně třídíme a i ty nevytříděné plasty se ve spalovně za ideálních teplot krásně přemění na energii/teplo a z velmi dobře odfiltrovaných komínů jde skoro jen pára....

  • Jo jo, ono to nějak dopadne.  Jednání lidí  se v žádném případě nezmění. Časem tudíž dojde k nějakému zákonitému jevu ,který tento trend zastaví . Pravděpodobně ubyde na zeměkouli 90% lidí a tím se situace zlepší.

  • josef.chmela

    Jen bych dodal, že k největším znečisťovatelům k Číně, Indii a Brazílii patří i USA.

  • josef.chmela

    Něco na tom bude. Já už tak zatápěl v kamnech před 50 lety.

  • článek ekošílence...o ničem 🤮🤮🤮

  • Máš to hezky napsáné, ale je to naprosto k ničemu. Zatopením doma nezměníš aby se dýchalo lépe, to je demagogie. Kup si kotel na plyn nebo tepelné čerpadlo. Pouze asi 10 námořních lodí znečistí ovzduší jako všechny automobily na světě. Těch lodí jezdí tisíce a co letadla? Letadla spalují nejhorší palivo co hoří a nad naší republikou je jich nepřetržitě co je mi známo na 300 kousků. Kam to asi spadne že? Znečisťovatelé jsou i v menším množství sopky a ty jedou nepřetržitě bez ohledu na nějaký zákon co vymyslí nějaký úředník, sopce je to úplně jedno. Mohlo by se pokračovat kolik každý den vyprodukuje několik miliard lidí když si dojde na WC. Zvířata kterých je více než lidí, taky není zanedbatelné číslo. Čína, Indie a další státy těm je to úplně jedno co vypouští hlavně když mají zisk.     

  • Existuje jedna praktická, až neskutečně primitivní věc, která při topení v kotlech na uhlí významně snižuje vypouštěný kouř a smrad s ním spojený.  Není to můj výmysl, ale praktikuji jej se 100% úspěchem sám. O co jde?  Jde o zatápění. Stačí naložit do kotle polovinu spodní (!) násypky uhlím, poté naložit kousky dřeva (suchého) a nahoru třísky a noviny, nebo nějaký podpalovač.. Nebo, namísto uhlí naložit dřívím a nahoru třísky... 

    Potom shora zapálit a ponechat "horní tah". Výsledek? Absolutně nečoudící komíny! Po rozhoření kotle na stanovenou teplotu vnitřního okruhu, už lze zavřít tah do komína, dosypat uhlí a nastavit spodní tah. Kdo to neviděl, nepochopí, jak to je funkční! Platí to i pro všelijaká kamna na dříví. Otočená pyramida při zatápění!!!

    Dovedete si představit, že stačí osvěta na vesnicích, zcela zdarma a najednou se na těch vesnicích bude dát jinak dýchat? Na netu existují na toto téma i videa. Já tak zatápím 3 roky. A je po smradu a zlých emisích způsobených špatným zatápěním. Viditelný, typicky nažloutlý kouř z mého komínu nevychází a okolí netrpí smradem ze špatně spáleného uhlí. Lidi by se měli toto dozvědět a ubude obrovský problém. Zaručuji, že to tak je! 😈

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit