Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Strašíku, tohle bu,bu,bu  se nepovedlo. Dnes, po tolika letech  by se našlo  něco stejného.Doplácejí na rozdíl od r.1953 jenom ti chudí.

  • No, v tom roce ještě nefungovala dokonalá demokracie a ani dokonalý trh. Jenže prostému lidu to vyjde tenkrát, jako dnes, skoro na stejno.

    Tenkrát okradli lidi komáři (ještě autentičtí) a dnes střadatelé pláčou nad inflací a deštníkem proti chudobě, pláčou nad cenovkami v obchodech a nad účty za nájmy, plyn, vodu, elektřinu.

    Způsoby a doba různé - výsledek stejný.
    Tenkrát pro všechny, dnes jen pro chudé (lidi žijící z poctivého platu)😛

    No a na margo pohrdajícího pana Nováka - lži jsou nástrojem vedení dnešního státu a to není vizitka komunistů, ale fialových loupežníků. Ale když někdo přestal žít a myslet v roce 1953, tak se s tím nedá nic dělat. 

  • Makak
    • Pan Strašík nás jenom straší historkami starým 80 let. Bububu, važte si Fialy miláčci. 

  • josef.chmela

    Nereagujte prosím na nick "novak.vladislav". Ten, kdo podporuje dnešní zloděje, podvodníky a lháře, nemůže být nikdo jiný než podvodník, zloděj a lhář. A s takovými lidmi se slušný člověk nebaví.

  • Prej pilným střadatelům. Ti "pilní střadatelé" byli většinou prachsprostí lichváři a šmelináři, kteří se v čase války a hlavně po válce napakovali na odrbávání válkou už tak zbídačených lidech. Drtivá většina lidí po válce stejně nic neměla, takže měnovou reformou o nic přijít nemohla.  Komunistickou měnovou reformo byli okradeni akorát šmejdi. Zato v tomto zločineckém režimu jsou šmejdi vysmátí a obyčejní poctiví lidé jsou celou dobu od převratu 89 okrádáni kontinuálně. Dnes se tomu neříká měnová reforma, ale inflace. Za poslední rok byli lidé okradeni teda pořádně. A to ještě představitelé režimu by nejraději zrušili průběžný důchodový systém a chtěli aby si lidi na důchody spořili sami. 

    • josef.chmela

      Přesně tak.

    • novak.vladislav

      Byl okraden téměř každý občan. Zboží nebylo, většina potravin byla na příděl, mnoho výrobků bylo nedostatkových a lidé šetřili třeba na auto s nadějí, že jich jednou bude dost a  oni budou mít své vozidlo. Lidé šetřili na vlastní bydlení, na nábytek a mnozí  dokonce uvěřili, že budou moci podnikat v malém. Vzali si půjčku na vybavení dílen a pak na ně, podle vás na šmejdy, udeřila vaše dělnická pěst a vše jim bylo zabaveno. Vše úplně ne, půjčky jim stát zanechal, takže museli splácet to, co jste vy komunisté lidem ukradli. 

      V pátek 29. května 1953 ve svém rozhlasovém projevu tehdejší prezident Československa Antonín Zápotocký  prohlásil: „Naše měna je pevná a měnová reforma nebude, všechno jsou to fámy, které šíří třídní nepřátelé.“

      Lži jsou vaší komunistickou vizitkou!!!

      Na lidi, kterými pohrdám, zásadně nereaguji.

      • Najdou se i dnes lháři,kteří se snaží odvézt pozornost od těch,co nás přivedli do této krizové situace.Zde to je určitě Novák,který je znám jako provokater a lhář.Od takových bezcharakterních co nejdál.Jeho lživé příspěvky zásadně nečtu.

      • Novak, ty tlučhubo, komunisti udělali měnovou reformu ze dne na den a čeští kapitalisti to dělají průběžně. Zdá se být, že ty tomu vůbec nerozumíš. Po válce dělaly měnové reformy všechny státy, protože to byla nutnost Novák, nutnost. Šetři si na další byt a neotravuj tady hloupostma.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit