Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je nehorázné zařazovat Rusko na jeden sankční seznam s KLDR a Íránem, a pak ho žádat, aby se připojilo k sankcím vůči Pchjongjangu, řekl ruský prezident Vladimir Putin na tiskové konferenci na summitu BRICS.

„To je samozřejmě nesmyslné — zařadit nás na jeden seznam se Severní Koreou a pak žádat, abychom jim pomohli v sankčních „cvičeních" proti Severní Koreji", řekl novinářům, kdy odpovídal na otázku, jak je možno hodnotit prohlášení západních zemí, že Rusko má zesílit vliv na KLDR, s ohledem na to, že nedávno byl schválen sankční zákon, v němž figuruje Rusko vedle KLDR.

„Nehodláme se na někoho urážet ani se tomu posmívat", řekl hlava ruského státu.
    • no a to je jediné co proti tomu může skřítek dělat, žalovat svým poddaným
  • http://www.denik.cz/ze_sveta/petra-pavla-nahradi-v-cele-vojenskeho-vyboru-nato-marsal-raf-peach-20170916.html

Guma jde o dválu
    • nechápu proč nejmenovali třeba Lavrova *7*
      • Jsi hloupí nebo to děláš? Lavrov je ministr zahraničí RF
        • podívej se na hlasování ty jantare, jsi asi velmi oblíben
        • No a co, hlavně že má zkušenosti a je velmi inteligentní. Hlupák jsi ty obamgutáne.
    • Bohužel ho nahradí člověk, co má prsty v sesazení Kadafího.
  • V otázce sankcí proti Severní Koreji musely Spojené státy znovu ustupovat a umírnit svou pozici, aby Rusko a Čína jejich rezoluci nevetovaly. Jak píše novinář Le Figaro, to svědčí o tom, že USA už nejsou supervelmocí, která mohla oddělit Kosovo od Srbska navzdory OSN a diktovat světu svá pravidla.

Po všechna desetiletí po zbourání Berlínské zdi a rozpadu Sovětského svazu byly Spojené státy z hlediska morálního, kulturního, diplomatického, finančního a vojenského tak silné, že mohly diktovat své zákony celému světu, píše Le Figaro. Nejvýrazněji se to projevilo v době konfliktu v Kosovu v roce 1999, kdy dokázali Američané bez sankce OSN oddělit od Srbska jeho provincii, která se stala brzy nezávislým státem, a nikdo se neodvážil proti tomu otevřeně vystoupit.

Podobný stav věcí však už není, varuje autor článku. A činí tento závěr na základě toho, že v otázce sankcí vůči Severní Koreji se USA nepodařilo diktovat svou vůli. „Toto pondělí 11. září se zapíše do dějin jako datum, které zaznamenává úplný pokles amerického vlivu na Dálném východě", píše autor článku.

Kdy přišel Donald Trump k moci, tvrdil, že Amerika nepřipustí, aby režim v Pchjongjangu získal mezikontinentální rakety s jadernými bojovými hlavicemi, schopnými dosáhnout amerického území. Severní Korea však jde i nadále svou cestou a provádí stále nové zkoušky.

Odvetou chtěly USA předložit Radě bezpečnosti návrh rezoluce s velmi tvrdými sankcemi vůči KLDR, avšak kvůli hrozbě veta ze strany Ruska a Číny je musely značně zmírnit. Musely například vyhodit bod o ropném embargu, protože Peking, přes něhož jdou dodávky energetických nosičů do Severní Koreje, chce sice ukázat Pchjongjangu svou nespokojenost, ale nechce ho zardousit, protože jinak hrnou právě do Číny miliony běženců.
    • A to je dobře, celá Evropa by se měla semknout a vyjádřit Kimovi podporu. Zatím se za Kima rve jen Miloš Zeman a to je málo, musíme bojovat všichni.
      • Prosím kde přesně se Zeman vyjádřil k podpoře Kima? Zdroj?
        • víme sajmon, Zdroj
          • víme sajmon, bezmoc
        • Psali to na Russia Today *1*
    • jaké sankce? Evropa od nich nic nebere a ani KLDR nám nic nedodává.
      USA to má stejně tak jaké sankce.
      Navíc se rada bezpečnosti jednohlasně(i rusko i čína) usnesla k maximálním sankcím?
  • Kritici jsou hlupáci
    „Pokud se někdo rozhodl tvrdit, že Mariánský sloup byl symbolem útlaku Habsburků, pak by si měl uvědomit, že takový argument je hloupý. To by se potom řada barokních zámků, kostelů a klášterů, které se opravují, měly přestat opravovat, protože by rovněž mohly být označeny za symbol feudálního nebo katolického útisku?“
  • Na Krym byly dodány dvě nové mobilní paroplynové elektrárny, další dvě mají dorazit na konci září, uvádí místopředseda Krymské vlády.

„Již dvě mobilní paroplynové elektrárny dorazily a další dvě mají dorazit do konce září. To vytvoří nové generační kapacity, umožní další rozvoj a přitom budeme mít rezervní kapacity."
    • Spíše je podlej rusák ukradl siemensu ze společného podniku i přesto, že se dohodli jinak, prostě klasika,.. co neuměj rusáci vyrobit to ukradnou, tak jim siemens ukázal fuck off a do ruské fabriky místo nich můžou nastoupit zruční truhláři z Jižní Osetie *15* *15* *15* *15*
  • Čestný prezident letecké výstavy MAKS Magomed Tolbojev mluvil se zahynulým americkým pilotem Ericem Schultzem a varoval ho o nebezpečí letecké akrobacie.

Talbojev uvedl, že se setkal se Schultzem a radil mu, aby nezkoušel opakovat prvky letecké akrobacie, které předvádějí ruští piloti.

„Mluvil jsem s ním. Před měsícem jsem mu říkal: Nedělej to, co děláme my. Ukázal jsem mu přemety, ale řekl jsem: Tohle nedělej. Je to pouze naše letadlo, rodné, my víme, co s ním můžeme dělat. Nejdříve musíš vědět, na čem letíš," řekl Tolbojev v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Govorit Moskva.

Dále podotkl, že Schultz létal dobře a byl zkušeným pilotem.

„Existují určité detaily, velmi hluboké, o kterých víme pouze my, zkušební piloti. Říkám mu: Umřeš, nesmíš dělat to, co dělám já. Je to hranice," dodal Tolbojev.
    • Na MAXSu jsem byl úžasný. Je to jediná letecká přehlídka kde co se vystavuje to i lítá.Fakt mazec.
    • V Putinlandu se řídí heslem "nas mnogo" a tak nezáleží na nějakém tom mužikovi. To jako při těch letech do vesmíru Gagarin nebyl první koho tam vystřelili, ale první kdo se vrátil živý. A chudák pes Lajka se v raketě upekl za živa. Ale o tom se nemluví.
  • konečně :https://zpravy.aktualne.cz/domaci/trump-pozval-zemana-do-bileho-domu-cesky-prezident-se-tam-ch/r~d22c6a9ebbc211e686630025900fea04/
    • Konečně Trump sehnal flašku Becherovky a popelníček. Jenomže v dubnu bude už MAN trávit důchod na Vysočině.
      • To víš, že si nechá Trump zasvinit Bílý dům, ani náhodou. Ovar může jedině do Alabamy ke svým. Ale chudák Kmoníček, upadl přes koberec v nemilost Ovara *1*
      • No ty se nedostaneš ani mna pražský hrad J tak tu neval machry *3*
  • bezregistrace
    problémem a zničující postatou všech ideologií je lidský prvek vždy se najde k...a která si chce na úkor ostatních zdarma a bez práce nacpat panděro k prasknutí.
    • dobré ráno, akorát jsem po snídaní, měl jsem tlačenku a kroupové jelítko, jo jo prezidenstké menu je to co mě vždy zarazí u telky do gauče *3*
  • Divím se tomu Zemanovi, že se pořád vlamuje do Bílého domu, kde ho nikdo nechce! Není mu trapně, tak škemrat u Ivanky, staré Trampolíny a nevím už u koho ještě. Když mě nikde nechtějí, tak se nikam necpu , pane Zeman! Buďte soudný, ostudy už bylo dost.
    • Ano jsi ostuda tiscali divím se že tu s tím pořád otravuješ
  • Když chce někdo vracet Mariánský sloup na Staroměstské náměstí a chápe to jako symbol, tak, ale musí tam být i ten druhý symbol a to je to popraviště, na kterém bylo zlikvidováno brutálním způsobem direktorium českých stavů.
    • Někteří zaprrdění Čecháčkové jsou myšlením teprve v 19.století a tak jim vadí postavit znovu Mariánský sloup, který připitomělá lůza zbourala.
    • Ale no tak na bílé hoře neprohráli češi ale víra. České stavy pod katolickou vírou vládli dál.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit