Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KIMCID

    Spiš jak v 1992 umřela

    • Zato ted máme premiéra trestně stíhaného Slováka a většině národa se to líbí, že? 😍

      • Předpokládám, že trestně stíhaných bude v Parlamentu více osob - například jedním z možných počátků trestního stíhání je podání trestního oznámení a následné "vydání" - a bez problémů ovliv\ńují vydávání zákonů, kterými se občané musí řídit.

        V premiérově případě je trestní stíhání ve fázi vyšetřování. Je známo, že hlasovat ve Sněmovně může i člověk pravomocně odsouzený - samozřejmě před nástupem trestu. 

        Je-li českým premiérem Čech, Slovák, Polák, Němec, Maďar nebo Žid, je lhostejné. Doby nacistické Třetí říše podle obecného konsensu již skončily.

        • KIMCID

          Je zajímavé že trestně stíhaný je problém.Ale soudem odsouzený poslanec,vytažený z vězení kvůli hlasování církevních restitucí problém není?

          • Onen poslanec - Roman Pekarek - nebyl vytazen z vezeni, ale mel teprve nastoupit...

            Byla to od Necase tehdy pekna svinarna...

          • Jsem zastánce názoru, že trestně stíhaný premiér je problémem pouze pro ty, kteří trestní stíhání zorganizovali a zajistili jeho medializaci.

            Jak jest bylo předvedeno, podání trestního oznámení a následné vydání k trestnímu stíhání je čistě mechanický proces uplatnitelný na libovolného protivníka. Jedinou podmínkou je obstarat dostatek hlasů ve Sněmovně za účelem vydání k trestnímu stíhání.

            První nadějný pokus,korunové dluhopisy, byl zapomenut poté, co vyšlo najevo, že se Kalouskova produktu chopilo skoro dva tisíce podnikatelů. Je zarážející, že následně bylo vytaženo právě a jenom Čapí hnízdo - nevěřím tomu, že nikdo nenašel jiný sporný dotační titul, tedy vzhledem k velikosti a délce působení Agrofertu. Je velmi pravděpodobné, že při celkové počtu ročně přiznávaných dotačních případů v ČR by byli následným trestním řízením ve fázi vyšetřování "objeveni" nebo přímo postiženi ti politici nebo podnikatelé, u nichž je to politicky vysoce nežádoucí.

            Je také zřejmé, že na uzavření vyšetřování a dovedení trestního řízení případu Čapí hnízdo do fáze žaloby chybí "společenská objednávka". Cílem akce bylo zhotovení "trestně stíhaného premiéra"  a jeho politické odstavení s následným zhroucením hnutí ANO jakožto strany jednoho muže. To se nepodařilo a "plán B" zjevně nebyl vypracován.

      • A co jako? Kdo by jej asi tak z těch komediantů ve sněmovně a okolí nahradil? Klidně prskni k všeobecnému veselí jméno.Stíhání pečlivě, dlouze a zákeřně připravovali socani. A k čemu jim to tak bylo? Lidi je vysmáli u voleb. Za to , že pan premiér vyhnal ze sněmovny ten usazený letitý poslanecký balast se mu tady ostatně děkuje.

        • Jen pan Benda je nesmrtelný😇 Toho nevyžene ani tsunami. Natož nějaký Babiš.

          • No jo - oslik Benda je neznicitelny,..

            Ozve se jen pri reseni protikurackeho zakona, nebo, kdyz se jedna o zvyseni platu = jeho platu...

          • Jak to vypadá, tak ho nejen nevyžene, ale ani i neomezí také žádný pirát.

  • Kromě formulace občanských svobod i vnitřní a vnější politiky dle zásad moderní demokracie též prohlásili, že v novém státě budou společně žít Češi a Slováci. 

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    pokrytecké "oslavy" sto let vzniku Československa jsou těžkou parodií. Masaryk by se divil co politruci s jeho státem provedli a vytvořili za neživotaschopného zadluženého mrzáka. Mimochodem navzdory propagovanému omylu tu nežili jen Češi a Slováci nýbrž ještě šest dalších národů.....https://obcanskyparlament.webnode.cz/proc-masaryk-place/

  • No před sto lety se asi rodila republika, po 89 se rodila montovna pro "zahraniční investory"..

  • Jak se rodila republika? Tak to vám řeknu naprosto přesně, rodila se separatisticky, tak jako republiky Krym, Doněck, Luhansk, ale ty se dnes leckomu nehodí, že? Především banderovské Ukrajině, která by měla vydat co její nebylo a to některé území Maďarska, Rumunska a bývalého Československa tzv. region Podkarpatská rus. Když budeme některým odepírat právo na sebeurčení, tak není co slavit a je nutné Kosovo vrátit Srbsku.

      

    • To chcete tedy tvrdit, že Češi obsadili budoucí Československo z Polska nebo Německa ? Separatisticky? 

    • Jakého Československa? Tomu nepatřila Pokarpatská Rus, historická součást Uherského království, ani čtvrt století. I po dobu okupace Československem si Podkarpatská Rus udržela župní správní uspořádání a autonomii.

      • mun.go

        Původní uspořádání Československa bylo zemské se zeměmi Čechy, Morava, Slezsko, Slovensko a Podkarpatská Rus. Až do roku 1949 se udrželo zemské uspořádání českých zemí, pak je komunisté zrušili. Domnívám se, že jedním z důvodů bylo odlišné sociální cítění a vyšší religiozita Moravanů, což se při hlasování nehodilo komunistům do krámu. 

        Po roce 1992, přes všechny věrolomné sliby Čechů, převládl unitární stát, který se lépe ovládá. A to se hodí do krámu novým loutkovým vládám a těm, kdo tyto loutky vodí - ekonomickým oligarchům.

  • josef.chmela

    Pouze pokrytci oslavují to, co už před 25 lety rozbili. Československo neexistuje, tak není co slavit. Slaví pouze komedianti, kteří se potřebují neustále nějak nesmyslně angažovat nebo zviditelňovat. Nejhorší na tom je, že voličské stádo jim to žere. Pamatuji si, že jsme v 68 slavili 50. výročí vzniku Československa zasazením lípy. Tenkrát to bylo opodstatněné, dnes je to však pouze fraška tohoto zparchantělého režimu.

  • No tak je dnes toho 28 října. Tak jak pokračuje komedie s oslavováním něčeho, co jsme před čtvrtstoletím rozbili?  🙂 tenhle režim nestojí za moc ale aspoň je tu sranda......

  • borivoj.pauk

    „Státy se udržují principy, na kterých vznikly“ (ješitný vůdce a korupčník rakouských dezertérů a tvůrce falešně vyhandlované a  neživotné mnohonárodnostní pidiříše - separatistické ČSR: zneuznaný CaK prof.TGM). Pravda vyděsí !!! 

    Mnichov: Dezertérští Čecháčkové si svůj stát nevybojovali ale vysomrovali na vítězných velmocech a stejným způsobem také o něj přišli. Kdo se ani nepokusí ubránit sám, musí po zbytek života platit výpalné "osvoboditelům". Čecháčkové patří za Ural. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Borivoj-Pauk-PRAVNI-STAT-jako-predmet-spoluvlastnictvi-obcanu-a-ne-jako-korist-politiku-279758

  • Jak se rodila republika? To si takhle zednari v USA uvazovali jak ziskat moc v regionu kolem SSSR a tak prisla rec na zednare TGM a bylo domluveno....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit