Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nez tuto diskusi opet zahnojil jisty chmel a jemu podobni naprosto nesmyslnymi prispevky na jakesi tema jejich trvalych mindraku veci se vubec nedotykajicich , byla rec o vrtech do zemekoule. 

    Jeste bych k tomu tedy chtel dodat. Ten vrt v Nemecku je stale jeste " zivy " . To znamena ze se na nem na rozdil od te ruske zkrachovale diry stale pracuje a prohlubuje se . Nejde to nejak moc rychle , to je pravda , ale moznost ze bude jednou hlubsi nez ten ze zprav TASSu , tady je a dost realna. Pokud tedy uz ve skutecnosti neni. Opravdu rusakum neverim ani jestli je den nebo noc. Natoz neco co se nemuze overit a Ivan se tim jen chlubi . 

    • josef.chmela

      Ty si běž léčit mindráky z v Ruska a z Číny. Ty se neumíš pod ty své hlouposti ani podepsat, natož abys´ uměl český pravopis. Nech si vrátit školné.

      Nevím proč bych měl jezdit do Německa dívat se do nějaké díry. Nedělal jsem to v Rusku , nebudu to dělat ani v Německu.

      Jégl už nemá o čem psát, tak píše o bezvýznamných věcech a hloupostech, samozřejmě opět řádně ideologicky podbarvených.

      • Ty jsi senochrupe nejezdil nikdy a nikam. Venice tvoje strediskova je cely tvuj svet. Jenom je opravdu skoda , ze uz vam tam vidlakum zavedli ten henten internet a ted tady zahnojis kazdou diskusi svymi cancy o nicem. 

        • josef.chmela

          Já možná chroupu seno ale tobě čouhá sláma z bot.

          • Opičáci chroupou seno??? 😯😯😯

  • ve vesmíru vyhráli Sověti TAKÉ !

    první člověk ve vesmíru Gagarin, první oblet Země SSSR.

    a kdo dneska lítá do vesmíru ??

    už  10 let JENOM RUSOVÉ. nikdo jiný do vesmíru nemá technologie

    • Budiž čest a sláva Gagarinovi... Ale uvádí se, že Gagarin byl první kdo se vrátil živý. Před ním bylo údajně několik jedinců, kteří zahynuli během letu.

      A Rusové získali potřebnou techniku vyloupením Německa na konci WW2.

      • mun.go

        Američané zase získali Vernera von Brauna.

    • Posledních 10 let rozhodně nelétali jenom rusové... Co třeba ESA, SpaceX atd... Je pravda že NASA svůj vlastní nosič astronautů po vyřazení raketoplánů neměli a že s Rusy létali, ale ne rusové opravdu nejsou jediní co mají technologii ná létání do vesmíru.

  • Kdyby se sečetly všechny hloubky děr, které 21. srpna v roce 1968 vyvrtali do hlav Čechů a Slováků gauneři Brežňev, Suslov a spol, 

    TAK TEN ĎOLÍK NA SIBIŘI SVOU DÉLKOU HRAVĚ PŘEKONAJÍ 

  • Co se týká Kolského vrtu, nehodlám se k němu vyjadřovat, poněvadž k této záležitosti existuje spousta zvláštních diskutabilních informací, pro některé ideologicky jednostranně zatížené jedince nestravitelné a mne nudí už vést nekonečné debaty o ničem, ale možná by nás zajímala malá kuriozita. Například nejhlubší vrt v české republice je v malé neznámé obci jménem Jablůnka u Vsetína a sahá do poloviny hloubky Kolského vrtu. https://mapy.cz/zakladni?x=17.9509025&y=49.3725098&z=17&source=base&id=1914350

  • Nikdy nepochopím, jak lze vrtat do takové hloubky a zároveň zajistit, aby šel vrták kolmo, místo toho aby začal zahýbat tak, že by po několika kilometrech opět vyrazil na povrch.

  • Jenom taková maličkost či detail: článek uvádí dosaženou hloubku 12 262 metrů, na poklopu je údaj 12 226. Jsem detailista, tak to zmiňuji, jinak jde o nepatrný rozdíl.


    • Pavel.Jegl

      Díky za upozornění. S hloubkou je trochu problém, různé zdroje  uvádějí hodnotu od 12 226 do 12 289 metrů. Každopádně jsem údaj v textu raději přepsal, aby to v kontextu s fotkou nebylo matoucí.

      • Zaráží ten trochu hanlivý nadpis , úderník mohl být i z Ameriky na Měsíci a taky mu tak neříkáte , ale je vidět že svaté obrázky mohou být jen u jednoho názoru ,věda je apolitická do času dokud se baví odborníci.

        • Pavel.Jegl

          Mám prostě za to, že titulek a titulní foto ladí. 

          Úderník nemohl být z Ameriky. Úderník (ударник) je ruský fenomén. Tento termín pochází ze Sojuzu.

          • Dobrý den pane Jégle. Patrně jste byl na vojně, a tak jistě víte, že úderník je součástka palné zbraně. 😄

          • mun.go

            A takhle je víc klikací a vášně podporující. Nicméně je v článku ještě jeden obrázek:

            Sovětští technici při práci s vrtnou soupravouzdroj: Кольская сверхглубокая скважина

            Proč nepoužít tento méně kontraverzní? 

          • Copak o to tawarysci jsou zaci kteri predcili sve ucitele snad. Barnum Bailey hadr s jeho megareklamou. Jeden takovy pruser s fotem meli nejak , uz tedy presne nevim jestli slo o automobilku Moskvic nebo Volha nebo ktereho dasa. Kohorta uderniku a udernic vyfocena pred nejakym jubilejnim strojem tam kde vyrobenym. Potom nejak prasklo ze ta dotycna fabrika , presne ta o ktere se psalo a bylo foto , snad rok pred tim lehla popelem. Tak asi tak moje /  dovolim si napsat nase / , duvera v tyhle jejich zarucene zpravy a prava fota. Viz rozdojeny kozel Meresjev se tusim jmenoval. 

  • Nedaleko hranic CZ /D v katastru obce Windischeschenbach   92670 ,  se nachazi GEO zentrum s dirou do zeme asi 9 kilometru. Proti vstupnemu , celkem lidovka tusim , kolik dnes presne nevim , pristupne i s vykladem. A pomerne zajimave. Bezne se da stihnout behem jednodenniho povoleneho vyjezdu ze zemskeho raje na pohled a bez nahubku !!! Ty uz v Nemecku nejsou povinne , tedy venku mysleno , vevnitr v expozici jeste ano. A uz je take znovu otevreno, pouze omezeni poctu kastanu soucasne tam pobyvajicich nejake je. Ovsem to nic moc nepokazi. , chvilicku se proste pocka. 

    neni to sice tech 12 km jako u sibirskych muziku , ovsem ty jejich pocty zname ze ano .... Ten rozdil muze byt dan stakany vodky pred merenim pochlopenymi , pripadne do toho mohl byt zapocitan jeste rozdojeny kozel . Tim se ty 3 rozdine kilometry vysvetluji beze zbytku. 

    • Rusák určitě tu hloubku díry má - on to při své tuposti počítá tam i zpět (čili skutečně 50% = 2 km.).

      • Da tak mozno. A jeste se mu cestou po provazu nahoru vysypala z kapsy machorka a ruble , tak se pro ne vracel. Cili nasup . Tim se to vysvetluje . Uz leninovi verim. 

        • JirkaJJ

          Vám asi pořádně hrabe, že? Tahat politiku absolutně do všeho, že? Beztak doma masturbujete nad podobiznou Stalina a tuhle xenofobii jen hrajete... 

    • Když v takové hloubce se počítá každý centimetr a je škoda že se podobné věci najdou peníze jen když soutěžil východ se západem , ona ta rychlá výprava USA na měsíc by se taky nekonala kdyby je SSSR dvakrát v kosmu nepředběhl , v každém případě je to rekord a hodně drahý a není třeba to zlehčovat jen kvůli tomu východu.

      • Jde o to , jak to ti muzici pocitali. Maji snad vsechno jinak . Metry , versty , rozchod kolejnic, teploty , scipleho cokla nekde ve vesmiru , potopenou ponorku kvuli prave chybe v komunikaci .. Agenta s ricinovym olejem producirujiciho se po prazskem letisti , maji toho opravdu mnogo molodci. 

        • JirkaJJ

          Vám asi pořádně hrabe, že? Nepletete si Rusko s USA? S těma metrama a teplotama? Evidentně asi jo... :D Běžte si léčit mindráky někam jinam... 

        • Kdežto USA mají vše jako my. Vzdálenosti v km, váží v kilogramech a v síti mají 230V a 50Hz, že?😀

        • Se určitě komančů nezastávám , ale ona ta druhá strana kdyby mohla cenzurovat se taky nechlubí , proč zlehčovat úspěch když je .Ponorek leží na dně mořském více (teda nejvíc U německé produkce) ,akorát že ty totáče průšvihy lépe  tají.(např.jaderné ponorky SSN 589 a SSN 593).To je o tom se vyjádřit k problému.

          • No to ano , tech U bootu je na dne mori dost. Japonskych a nemeckych asi nejvic , spravne. Nemeckych hlavne proto ze Ada na ne vsadil a jela se ponorkova valka ve velkem . Co jsem zminoval , byla ruska ponorka , ktera se potopila v dobe miru , z jine priciny nez valecna operace a jeji nasledky. Trochu rozlisovat hrusky a svestky prosim. 

            Mimochodem , kdyz uz se tady tak pise o tech pamatkach , hloubkach a podobne. Na ostrove Usedom v ex DDR kruzitkove tez zvanem jsou dve musea. Jedno je venovane raketam V 1 & 2. 

            Ty se take z Peenemünde odpalovali. A druhe museum nedaleko je prave ruska / sovetska ponorka , rovnez pristupna jako jiz zminovany vrt do zemekoule. Jeste vic bych rekl, Do diry se nedostanete jenom do exposice , ale do U bootu se dostanete za mensi baksis skoro vsude. Rozhodne stoji za shlednuti . Je to prakticky na D /PL hranicich kousek ud Swinouscie nbo jak to Polaci nazyvaji. Na denni vylat jako k dire v Bavorsku to neni , ale cestou tam se u toho zastavit , si dovolim rozhodne doporucit. Skutecne zajimave . 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit