Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pulkar

    Babiše otec , byl  odsouzen  za  zlodějnu a amnestován . Syn je na tom stejně !!!😠 

  • Kálím na zdejší směšné novinářské blitky. O jednom naprosto idiotském "diskutujícím" zde nemluvě.

  • namhal
    Odbočím. Dnes vydala zemědělská komise EU prohlášení že pan premiér není ve střetu zájmů. Tuto zprávu se bude ODS, Piráti a ostatní štváči snažit co nejdéle utajit. Je to ověřená zpráva. 
    • Včera to bylo i ve zprávách. Zatím jsou novináři velmi chladní. Ví Bůh, jakou autoritu má ta zemědělská komise. 

  • felix.julec

    Robert Břešťan pro >Ústav nezávislé žurnalistiky<


    Už jen to,že existuje Ústav nezávislé žurnalistiky je odpuzující.Copak žurnalistika má být závislá,na kom,na čem?Žurnalisté mají poskytovat nezávislé z několika zdrojů ověřené informace.

    Už jen tím,že tento spolek byl zřízen se potvrzuje,že nejde o objektivní žurnalistiku jako takovou,ale o nalévárnu jediného toho správného názoru.

    Protože tento způsob informování důvěrně znám z doby nedávno minulé mám k podobným institucím odpor.

    • Nezávislé na pravdě. Jako většina médií u nás. 

  • Myslím vážení, že bychom si měli napřed ujasnit význam používaných pojmů. Lobista - není sprosté slovo, ani nadávka. Je to profese, která když se dělá veřejně a transparentně, tak na ní není nic špatného.

    Jenže my žijeme díky hloupým (nepoučeným) novinářům v Babylonu. Jak může např. některý z novinářů (na ČT1 mě to nepřekvapuje) nazvat patologické vrahy z Islámských hord "bojovníkem?!"

    Bojovník je titul, je to člověk ctící pravidla a podřizující se systému hodnot - např. bušidó v Japonsku atd. 

    Tak jen chci říct, pozor na význam pojmů a realitu. V ČR to často není to samé. 

    Podvodník a hochštapler není lobista - jen podvodník a hochštapler. 

    • V našich podmínkách dostal výraz lobbista pejorativní nádech. Lobbisté typu Janouška či Dalíka mají k morálně čistému cherubínovi nekonečně daleko. Prostě lobbista se stal synonymem darebáka.
  • dante

    Správný název --lobistů--je ten co krade ze státního a ještě se tváří že pracuje v zájmu státu !!!! A totální Demokratická manipulace z pravdou by měla být vyhlášena--vlastizradou--a tvrdě trestána-novinář který úmyslně pozmnenuje pravdu či záměrně lže by měl být trestán a to peněžně i zákazem činnosti--Český novináři zcela zapomínají že --pravdu-dnes nelze jednoduše zakrýt lží vždy na světlo vyleze a pak trestat -manipulace z veřejností má být trestný čin !!!

    • Pro lhaní, které je všeobecně rozšířené, je používán eufemismus "politická korektnost". Obzvlášť merkelovská politická korektnost již získala smutnou proslulost.
  • Andrej Babiš byl zvolen poslancem, je členem politického hnutí, byl ministrem a je předsedou vlády. Z podstaty věci tedy lobbistou být nemůže. Naopak, on sám je předmětem zájmu lobbistů.

    Definice lobbingu, jak ji můžeme najít ve výkladovém slovníku, říká, že lobbismus je „cílené ovlivňování poslanců, zákonodárné i výkonné moci“ a lobbista je „osoba prosazující vlastní zájem, či zájem skupiny u činitelů, kteří disponují pravomocemi a kompetencemi státní moci a jejích subjektů v hospodářských, kulturních, politických, společenských, ale i privátních a dalších oblastech života.“.

    • Pulkar

      Jsi magor! 

      • Ach, konečně tvor s názorem a argumentem. Mluvil jste nepochybně i na Letné, nemýlím se?

    • Aha, takže letošní přihrání si 1,8 miliardy korun na dotacích není lobismus ?
      • Pane TOMy231 seznamte se prosím s pravidly pro udělování dotací v zemědělství a potom suďte. Nejhorší je, když neznalec soudí.

        Ne, že by k tomu nedocházelo snad až příliš často. Jsou dotace vázané na plochu obdělávané půdy a kus hospodářského zvířete a potom další. Tohle znáte?

      • Pokud nedokážete pochopit jednoduchý psaný text a pokoušíte se na něj reagovat, je to činnost zbytečná.

        Mám-li přesto odpovědět na vaši otázku, tak ne, není. Ledaže bychom přijali možnost, že lobbista prosazuje svůj zájem u sebe
        sama, pak je ovšem lobbistou každý a definice je zbytečná, stejně jako diskuse.

        Dotace jsou zlo a nemají být poskytovány.

        • jednoduchý jste vy s vaší rudou propagandou. jinak mě přijdete jako ubožák, který zde, po třiceti letech, omílá dokola mrtvá, bolševická moudra z VUMLu, nebo vokovické Sorbony.
          • Jo jo, režimy se mění ale hloupí kádrováci zůstávají. Jak něco nezapadne do jejich ideologické škatulky PRÁSK a už to lítá "kacíř, buřič, imperialista, bolševik...prostě plácneme tu nálepku dle naší momentální zbožňované ideologie.....😀 a hned je ten svět jednodušší, že......nato ani není třeba mozek stačí počítačový program který mele stále stejné blbosti......

            • Vážený pane, očekávat od některých, aby přemýšleli je nad jejich síly.

              Vynadat někomu do bolševiků je jednoduché.


          • VUMLu jsem se účastnit nemohl, ve Vokovicích jsem několik konzutačních hodin absolvoval, nicméně tehdy na FTVS žádná bolševická moudra neučili.

            V konkrétním vlákně používám pouze definici lobbismu a svůj názor na dotace. Skutečně obé považujete za, cituji i s chybami:" mrtvá, bolševická moudra z VUMLu, nebo vokovické Sorbony."?

            Nebo jen, nejsa mocen pochopit jednuduchý text, pouze vykřikujete do tmy?

            Jak vám přijdu, je mi lhostejné.

  • A co jako?Problém je v tom, že pan nynější ministerský předseda šel dobrovolně do voleb sám. A zejména za svoje.Z těch předcházejících to nedokázal za svoje nikdo. A pokud pan AB dokázal vyštípat takový balast jako socany, Nečase, TOPáky, Hloupé Karly - tak je vše odpuštěno. I Hnízdo čapí. Ovšem on nám tady vyrůstá nový odpad společnosti. Taková Šojdrová, mezi svými zvaná "šojdra" nám tady chce navézt malé africké vyžírky. Nějaký bezvýznamný poslanec za Piráty, oficiálně bonzuje v Bruselu a dokonce mu vytýká liknavý přístup k šetření údajných nesprávných dotací pro AB.Se ani nechce uvěřit jaký ksindl a společenskou spodinu vygenerovali Piráti a Lidovci.To už jsou typy člověka "hnůj všech hnojů".

    • Za svoje ? To je úsměvné, zejména proto, že každou korunu co má, získal podrazem, udáváním, nebo zlodějnou.
      • Žeby vlastní zkušenost? 😉

  • josef.chmela

    Na rozdíl od těch dvou gaunerů je Babiš premiérem a jeho hnutí vollilo 30% voličů. Kdo by volil Dalíka a Janouška? Pouze ještě větší gaunerové z ODS a TOP09, případně ještě někdo od STAROSTŮ a černoprdelníků. Takže autor článku srovnává nesrovnatelné.

    • Vys*r se na ně také.

  • Marcelskrc

    😂😂😂

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit