Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • gaheris

    Jeho jeden a poslední mozkový závit je zatím na místě, ovšem v pořádku, ví dokonce že je pan prezident!

  • Pane Martine, podívejte se na televizi a bude Vám to jasné. Jsme ne státem, ale kolonií. Kulturní, mentální i politickou. 


  • gaheris

    Ano, dalo by se říct že volební podvod vyšel na sto procent, konečně byli američani poučeni jak je to spravne a jak to ma byt, terazky je prezident!

  • gaheris

    Ten starej ometák je tak leda schopnej rozpoutat zase někde válku, je v něm dobroty jak v prdeli medu!

  • Nalimst

    Biden má našlápnuto USA úplně ekonomicky i sociálně rozvrátit. Výrazné zvýšení daní firmám v zemi, kde neexistuje nic jako výpovědní lhůta nebo odstupné? Kdo si myslí, že si firmy sníží zisk a stát zvýší příjmy je blázen - prostě jen provedou optimalizaci - propustí miliony lidí, část se bude snažit přesunout podnikání jinam a výsledek bude růst nezaměstnanosti, růst sociálních dávek a nižší daňový výnos. Pak je tu zdravotnictví - aby fungoval veřejný zdravotní systém, je nutné aby do něj všichni odváděli povinně obrovské peníze - podívejte se, kolik % odvádíte z výplaty vy a taky obrovskou regulaci - bodový systém hodnocení výkonů, které pojišťovny proplácí nemocnicím a lékařům a něco takového zorganizovat a zapojit lidi je utopie. Dramatické zvýšení minimální mzdy? Milý drazí - v USA nelegálně pobývá a nelegálně pracuje několik milionů lidí, možná i víc než 10milionů a takto dramatické zvýšení minimální mzdy bude mít za následek pouze propouštění a práci na černo a to dopadne především na chudší. Konec stavby zdi a podpora masové nelegální migrace? Tak to není hřebíček, ale obrovský hřebík do rakve - jde totiž převážně o lidi bez jakéhokoli vzdělání a téměř výhradně mladé muže (jako v Evropě), kteří chtějí navíc žít americký sen hned, ne až za několik generací a tak budou pracovat na černo a významná část se začne živit kriminalitou, což dramaticky posílí zhoubný vliv gangů. Zelené technologie? Problém je v tom, že všechny zelené technologie potřebují obrovské dotace bez nichž se neuživí a také vzdělané lidi, aby se o ně starali - vyráběli je, instalovali je, servisovali je - útlum neekologických technologií naopak připraví o práci miliony méně vzdělaných či nevzdělaných lidí, pro které prostě už nebude práce. Lepší školství ale nevyprodukuje o moc víc vzdělaných lidí - lidí, kteří jsou schopni se vzdělat je napříč historií jen určité procento a důvod, proč má dnes vysokou školu o hodně víc lidí než  za mým mladých let není v tom, že by byli dnes chytřejší, ale v tom, že se významně snížila laťka úrovně na středních a vysokých školách, aby si je mohli udělat i ti hloupější. Navíc průměrné IQ od ročníků 1974 (v Evropě) prokazatelně výrazně klesá... USA od jakživa těžily z nízké míry regulace a nízkého přerozdělování, což činilo tamní ekonomiku a pracovní trh obrovsky pružné a málokdo si uvědomuje, že taková Čína používá prakticky totožný systém, jen pod hlavičkou socialismu. Demokraté se v USA posunuly tak doleva, že by si mohli potřást rukou s Evropskými komunisty, co se týká ekonomického a sociologického uvažování a všechno co chce Biden udělat USA neskutečně oslabí, což bude mít hrozivé následky. Ještě tak 2-3 roky se bude moci vymlouvat na Trumpa a covid, ale pak ho ty levicové manýry doběhnou, což ovšem znamená, že se obrátí ven a začne hledat, kde by se dalo začít nějakou válku, která by odvedla pozornost od domácí situace - nezapomeňme, že to byl on co prosadil bombardování Srbských civilistů... 

  • martin.j

    Tenhle senior to do roka vyrovná.

  • martin.j

    Zdá se mi to, nebo naše ,,veřejnoprávní" už několik let funguje jako filiálka CNN ? Možná mi uniklo, že jsme se stali 51.státem Unie ?

  • mun.go

    Obávám se, že černoch - Negro - je nadále neprůchodný.

    "Black - černá, černý" je naopak vhodné, zejména s velkým písmenem "B".

  • josef.chmela

    Inauguraci jsem vzal jako komedii a od srdce jsem se zasmál americkým komediantům. Lepší komedie v ten čas na TV nebyla.

  • Ano, nesmysly zazněly z obou stran. Nebo spíš i ze třetí, myslím tím Obamovy strany svého času. Ale uznejte, Pavle, že ty byly komentovány médii zcela jinak, než ty Trumpovy. Něco jako "roztomilé přeřeknutí". I vy buďte zdráv a ať nám vydrží co nejdéle, abychom mohli psát i protichůdné názory svobodně a nebyli za ně trestáni bany, či dokonce propuštěním ze zaměstnání. 🙂

  • Podvodníci si udělali párty , bez plebsu, ten musí zůstat za hradbou a poskoci se předhánějí ve velebení. ČT V PRVNÍ LINII. 48 rok jak vyšitej.  Stalin by koukal .

  • Pavel.Jegl

    Na druhou stranu, Jirko, můžete ocenit, že jsem v hodnocení Donalda blahosklonně vynechal jeho lapsy. Třeba: V červnu 1775 Kongres vytvořil sjednocenou armádu z revolučních sil utábořených kolem Bostonu a New Yorku. Naše armáda ovládala vzduch, vrazila do hradeb, dobyla letiště, udělala všechno, co musela udělat.“ Projev ke Dni nezávislosti. etc. A podobných bylo požehnaně. Buďte zdráv.

  • Třeba udržel USA v neválečném stavu a udržel, ba dokonce zvedl svoji podporu při volbách od černých voličů a hispánců. Od černochů snad dvojnásobně, což není zrovna málo. Ovšem v diskuzích občas čtu, že voliči Trumpa mají nižší IQ, než voliči Bidena a přesto takový příspěvek média nevymažou a neoznačí za rasistický.

    Tak se v tom pak vyznejte...

  • Černoši se mohou už zase od doby BLM používat. Nevím, proč ta prudká změna v médiích. Snad kvůli tomu prvnímu písmenu "B"? Páč jinak by tam muselo být "A"? 

  • To nemohu souhlasit. Americký prezident má na svět (včetně nás) nepoměrně větší vliv, než má český prezident na svět a USA. O tom snad nepochybujete ani vy, ne? 🙂

  • "Při vyhlašování výsledků demokratických primárek si na podiu zjevně zmatený Joe spletl manželku se sestrou. Bidenův neurochirurg Neal Kassel pak ujišťoval, že na vlastní "oči viděl mozek bývalého viceprezidenta a že je s ním "opravdu všechno v pořádku".

    Pan Jégl, který Trumpa nesnáší a tudíž Bidena zbožňuje mohl ještě pro pořádek k tomu Bidenovu stavu uvést i:

    "Trapas se Bidenovi stal, když přihlížejícím představoval svou rodinu. „Tohle je můj syn Beau Biden, kterého mnoho z vás pomohlo zvolit do delawarského senátu,“ řekl do megafonu a držel přitom kolem pasu jednu ze svých vnuček. A aniž by se opravil, představil ji podruhé. Tentokrát jako Natalii, Beauovu dceru. Jenže ani v tomto případě se netrefil. „Ne, ne počkejte, to není ona,“ začal uklidňovat dav, který na počest jeho vnučky začal jásat. Zjistil totiž, že po jeho boku stojí jiná vnučka - Finnegan.

    Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/biden-v-den-voleb-zazil-trapas-spletl-si-vnucku-s-mrtvym-synem.A201104_072809_ln_zahranici_liev

  • Je to USA i toho pana Bidena privátní věc...

    Koho si zvolili - toho mají. Stejně jako my...


  • A o tobě Sajmone Občanský víme to, že neudržíš stolici a jsi věčně připosraný.

  • mun.go

    Tak prvního černocha - vlastně Afroameričana ve funkci prezidenta už USA mají: Barack Obama, 44. president, ve funkci 2009 – 2017.

    Žena na této funkci dosud nebyla, i když dvě kandidátky ano: 1872 - Victoria Woodhull; 2016 - Hillary Clinton.

  • josef.chmela

    S amerikou ať si provádí co chce.  Ale otázka je, co bude provádět ve světě a se světem jak politicky, tak ekonomicky. Dějiny nás učí, že USA jsou již 1 století největší imperialistická a teroristická hrozba pro svět a časovaná ekonomická a ekologická bomba.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit