Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • no,když nadávali v Bruselu tomu maďarskému premierovi,tak mu vytýkali,že nechce dávat antikoncepci zadarmo a že nechce uzákonit sňatky teploušů a jejich právo na adopci dětí.Takže toto jsou ty hodnoty EU.

    (Jourová ztloustla,EU se daří!)

    • jo mimochodem,včera jsem četl,že teplouši nejsou geneticky daní,že je to výchovou apod.,takže tím pádem není žádný důvod k toleranci a už vůbec ne abychom si nechali od nich diktovat! Jourová,zařiď to! 

  • mun.go

    Jaké jsou Evropské hodnoty se pokusil popsat Charles Grant (The Guardian:) What are European values?

    Vychází z Berlínské deklarace, vydané u příležitosti 50tého výročí Římských smluv (Berlín, 2007).

    Překlad Berlínské deklarace (Declaration on the occasion of the 50th anniversary of the signature of the Treaties of Rome) do všech jazyků EU je k dispozici zde.

    • mun.go

      Společně budeme potírat terorismus, organizovanou trestnou činnost a nedovolené přistěhovalectví. Budeme hájit právo na svobodu a občanská práva i v boji proti jejich odpůrcům. Rasismus a xenofobie nesmějí už nikdy dostat šanci. 

      Zasazujeme se o to, aby se konflikty ve světě řešily mírovou cestou a aby se lidé nestávali oběťmi války, terorismu nebo násilí. Evropská unie chce podporovat svobodu a rozvoj ve světě. Chceme potlačit chudobu, hlad a nemoci. V tomto úsilí chceme i nadále zaujímat vedoucí úlohu. 

      Chceme společně postupovat v oblasti energetické politiky a ochrany klimatu a přispět k odvrácení globální hrozby, kterou představuje změna klimatu.

      Evropská unie bude i v budoucnu stavět na své otevřenosti a současně na vůli svých členů společně posilovat vnitřní rozvoj Evropské unie. Evropská unie bude i nadále prosazovat demokracii, stabilitu a blahobyt za svými hranicemi.

      • mun.go

        Zpráva Evropské komise z roku 2007 (Evropské kulturní hodnoty, soubor PDF): European Cultural Values

        EU na Wikipedii (en) - viz European Union

        • Ta zpráva je doufám parodie. 

        • mun.go

          Po 12 letech by snad bylo vhodné některé hodnoty a kriteria EU přehodnotit.

          Zdůraznil bych nedovolené přistěhovalectví - viz "jirka 2504" níže.

          "změna klimatu" - přeformuloval bych na "nevratná změna klimatu k horšímu, prokazatelně způsobená činností lidstva / člověkem". 

          • Stále píšete o hodnotách a ještě přidáváte kriteria EU, zatímco ve vámi citovaném textu žádné hodnoty uvedeny nejsou krom odstavce:

            Usilujeme o mír a svobodu, demokracii a právní stát, o vzájemnou úctu a odpovědnost, o blahobyt a bezpečnost, toleranci a účast, o spravedlnost
            a solidaritu,
            ze kterého lze odvodit, že

            Evropské hodnoty jsou mír, svoboda, demokracie, právní stát, vzájemná úcta, odpovědnost, blahobyt, bezpečnost, tolerance, účast, spravedlnost a solidarita.

            To vše v podmínkách liberalismu a globálního kapitalismu, který primárně účast a solidaritu vylučuje.

            To se nedá bez rizika banu komentovat nijak. Lze jen dodat, že to je obecná směs pojmů z různých oblastí života, přičemž některé z nich jsou platné universálně patrně i pro společnost prvobytně pospolnou a některé mohou být začátkem nepěkných procesů.  Abych si osvěžil paměť, budu muset vyhledat archivní výtisky Rudého práva, kde se v titulcích všechny evropské hodnoty pravidelně objevovaly co vlastnosti Tábora míru.

             

        • "Společně budeme potírat terorismus, organizovanou trestnou činnost a nedovolené přistěhovalectví."

          .

          Tak to se moc nepovedlo, když si europoslanci pozvali na přednášku do europarlamentu palestinskou teroristku a její antižidovská slova odměnili potleskem

          https://www.lidovky.cz/svet/byla-prvni-zenou-ktera-unesla-letadlo-ted-mluvila-v-europarlamentu-o-pravech-zen.A171004_141234_ln_zahranici_mha

          Ani to další se nepovedlo, jelikož nedovolené přistěhovalectví (nelegální migrace) byla většinou čelních představitelů EU a lídrů evropských zemí podporována a naopak byli dehonestováni odpůrci této nelegální činnosti.

          O pašování lidí do Evropy neziskovými organizacemi včetně Lékařů bez hranic je škoda psát. Všichni to víme. Zneužívání zákona o záchraněna moři se stalo dobrým byznysem, který zatím není trestán.

          Takže co ty Evropské hodnoty? jen žvásty, kecy, ale Jourová je bude "hlídat" za nemalý preníz daňových poplatníků. Hlavně že jsolu eurohujeři nadšeni a každou kritiku EU a jjeího fungování odmění nálepkou: rusofil, kremlobot atd. UE je zakázáno kritizovat jako dříve RVHP a komouše. za těch třicet let od revoluce jsme se nedostali dopředu, ale spíš couváme tam, kde jsme byli.

          Ale já vím! Máme banánya toaleťák bez fronty a můžeme cestovat..(Toto není slzavá vzpomínka na bolševický režim. Toto je slzavá úvaha nad podobností tehdejší totality a dnešní "demokracie" a jejich neustále přibližování (cenzura, paragrafy o "hanobení" a "podněcování k nenávisti", "politická korektnost i ty "evropské hodnoty").

  • vanhorne
    Ze dovede vyborne dohlizet dokazala uz dohlizecka tim, jak svedomite dohlizela na kvalitu krmne smesi urcene pro Cesko.
    • Co TY víš o Evropě Mongole? Prd!

  • Dohlížet na unijní hodnoty?! Které to jsou prosím? 

    To se tedy nadře madam. 😂

    • No - neber to za ty prachy...

      A navic - v podstate se zadne ''vysledky'' necekaji...


  • Celá slavná EUtopie je bezvýznamnost a zbytečnost k pohledání!

  • Post místopředsedkyně Evropské komise, mající na starost dodržování hodnot Evropské unie a transparentnost ROZHODNĚ BEZVÝZNAMÝ NENÍ!

    Ovšem pro paní Jourovou představuje roli typu "otlounkánek, nucený bruslit na tenkém ledě"...  

    Post vyžaduje ohromnou dávku diplomatického taktu a rozhodnosti současně. Přejme paní Jourové úspěch,  odpusťme si hanopisy typu prohlášení TOP09 + dalších rádobyoposičních partají

  • TheGGG

    nic jako evropské hodnoty neexistuje, to je liberální neo-marxistický blábol levičáckých pomatenců, který znamená mlčte, přijímejte migranty, přijímejte LGBT propagandu, přijímejte genderové šílenství, přijímejte eko nesmysle a gretardaci a hlavně se neopovažujte vzdorovat... hlavně ne vy tam ve východních bruselských koloniích/montovnách...

    • Velice dobře napsáno, existují POUZE evropské zmatenosti nacismus a hloupost!

    • Evropské hodnoty že neexistují? O křesťanství máte asi nulové znalosti!

      Charles Martel se musí obracet v hrobě! Ten zahnal za Pyreneje islámské Maury už v roce 732 našeho letopočtu! Je hanbou dnešních politiků, že v jeho odkazu nepokračují...



      • mun.go

        Maurové nebyli militantní islamisté. Za jejich panování byly v celé Evropě jenom dvě univerzity - ve Španělsku 17. Existovalo nejméně 70 veřejných knihoven. Ulice Cordoby byly dlážděné a některé i osvětlené - do ulic Paříže a Londýna proniklo osvětlení až o sto let později. 

        A Short History of Moorish Influence in Europe

        Paláce Alhambry v Granadě jsou dosud nedostižným architektonickým skvostem - viz Alhambra

        Až 2.ledna 1492 se vzdal Muhammad XII spojeným silám Isabelly Kastilské a Ferdinanda Aragonského - viz  Granada War 

        Někteří Maurové (en. Moors) konvertovali ke katolicismu nebo k židovskému náboženství. 

        • Islámská "škola" (bezduché memorování Koránu) a universita?

          No - potěš Pán Bůh (i všichni svatí)...

        • Také byli tenkrát mnohem dál s hygienou, na rozdíl od evropských křesťanů.

          • Hygiena za použití písku je něco převratného...

      • Křesťanství? Uctívání blízkovýchodního pouštního boha?

        • O nicku "filius" jsem si  myslel něco jiného, než vím teď... 

          • Pokud se vám mnou podaná charakteristika*) nelíbí, co takhle nabídnout nějaký podstatnější výsledek vašeho myšlení, neřku-li vědění?

            * ) Charakteristiku lokality a boha čerpám z Bible, micméně pro jednodušší osoby je uvedena například zde:

            https://cs.wikipedia.org/wiki/Sinaj_(biblick%C3%A1_hora)

            https://cs.wikipedia.org/wiki/Ho%C5%99%C3%ADc%C3%AD_ke%C5%99

    • Chlapče, až dokončíš základní školu tak snad pochopíš co to jsou ty evropské hodnoty.

      • Hezké.

        Pokus o výčet oněch hodnot by byl navíc jistě i zábavný.

      • Vážený Občane, hlásím, že základní školu jsem zdárně dokončil. Ale ohledně nějakých společných "unijních hodnot" jsem se krom podivných blábolů nic nedočetl ani mi o nich nikdo neříkal. 

        A vnucovat nám jako pan Janák jako unijní hodnotu "křesťanství" je trochu mimo realitu. Je to jeho hodnota a jemu podobných. Moje není a tedy není ani společná a ani unijní. Například. 

    • KIMCID

      Institut evropských hodnot :D

  • Ovšem špica je, jak takové zvolení okomentovali Piráti.Zdivočelá nečitelná banda bezvýznamných šmudlů to vidí moc moc zle.Samozřejmě že pokud by se tato smečka nul ucházela o nějakou funkci dostala by ji.Drželi by dveře v zasedačce, vynášeli by koše a nebo vytírali jednací místnost.Ale to maximálně! Nic jiného by pro nečitelnou recyklovanou partičku sběračů kovů nezbylo.

  • Ted na Nove pani Jourova predstavila co chce delat...

    V podstate mnoho uzitecnych veci...

    Dodrzovani evropskych hodnot a transparentnost...

    Stat je nadseny...

    To je vyznamenani, kdyz mame nejlepsiho premiera...

    • No jo chudinko zlodejska - on se blizi patek...

      • No jo chudinko zlodejska - on se blizi patek...
  • Ted na Nove Jourova pindala co chce delat...

    V podstate nic...

    Dodrzovani evropskych hodnot a transparentnost...

    Koblihar je nadseny...

    To je vysmech, kdyz mame trestne stihaneho premiera...

    • vanhorne

      "kdyz mame trestne stihaneho premiera..."

      A ktera jina zeme se necim takovym muze chlubit, eh? Na cem by si pochutnavaly Ceske mlsne jazycky, kdyby pro ne Bures nepekl finger licking good koblihy? U sousedu maji skoro stoletou babicku, ktera nekdy dostane anxiety zachvat, zacne kvilet a narikat, ze se ji zdalo, ze  Buresovic pekarna vyhorela a tim padem dojdou koblihy. 

      • KIMCID

        Copak tys nedostal koblih?Ruže zvadla,propiska dopsala a balonek splaskl?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit