Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Domnívám se, že ÚS měl volit jiný způsob, jak NSS upozornit na možnou chybu a překročení svých pravomoci. Bohužel dnes si již skoro každý z politiků řeší kdejaké věci a problémy přes média, namísto toho, aby se jako "chlapi" sešli, třeba i u piva, a řekli si své. A ani by oponentní hádka nebyla překážkou, tam se vyjasňují postoje a hledá pravda. Faktem ale je, že NSS neporušil žádné právo, jinak důsledky toho by byly zajisté jiné, než "pokárání" ÚS, který se začíná vydávat také na cestu, která mu nepřísluší, zasahovat do života občanů podobně, jak to dělají politici. Jak ale chtít, aby soudcové byli nestranní, když každý zastupuje v podstatě nějakou politickou stranu. A to u nás vždy platilo, že "bližší košile, než kabát". A tak to u nás s právem také vypadá.
  • Tak jako neprávník si to dovolím rozebrat.

    "Zákon o volbě prezidenta republiky říká, že kandidátní listinu pro volbu prezidenta republiky může podat nejméně dvacet poslanců nebo alespoň deset senátorů. Zákon dále stanovuje, že navrhující poslanci či navrhující senátoři mohou podat pouze jednu kandidátní listinu. Ministerstvo vnitra k tomu uvádí, že ačkoli zákon na první pohled jasně stanoví, že navrhující poslanci či senátoři mohou podat pouze jednu kandidátní listinu, je třeba vzít v potaz, že pojem navrhující poslanci, respektive senátoři je legislativní zkratkou pro skupinu dvaceti nebo deseti zákonodárců.
    Bude-li některý ze senátorů či poslanců zastoupen i v jiné navrhující skupině, jedná se podle výkladu rezortu vnitra již o jinou skupinu, respektive o jiné navrhující poslance nebo senátory. Ministerstvo rovněž říká, že je třeba vzít v potaz, že občan rovněž může svým podpisem na petici podpořit více prezidentských kandidátů.
    .........
    Převedu-li to na věc, která je nám bližší a známá, dovedu si stejně, jak je výše uvedeno odvodit, že kromě manželství, v němž nyní žijete, si můžete uzavřít i několik manželství dalších, ale vždy s jinou osobou. Zákon sice říká, že manželství můžete mít jen s jednou osobou, ale s každou jinou ženou se dostanete do jiné skupiny, tudíž půjde vždy o jiné a jiné manželtství, jinou skupinu (dvojici) osob. Tedy.......má smysl bazírovat na dvojicích. proč vlastně ne třeba trojice, pětice a více lidí. Když se budou milovat, tak není co řešit, ne?
    Podporou pro mojí teorii budiž i sňatky v muslimských zemích, ve který není omezen počet manželek. Počet manželů asi jo, ale to je diskriminace, kterou bychom tady my odstranili.

    Dobře jsem to (ne)právnicky rozebral? Rád uvítám konstruktivní připomínky i od ústavních soudců *1*
  • Paní Holovská má naprostou pravdu.Co je tam za póvl,který dá více podpisů?Stačilo vzít podpisy a dát je jednomu kandidátovi a jeden podpis dává komu a ostatní mají smůlu.Bohužel kolonie Absurdistán se neztratí.K p.Baxovi se nebudu vyjadřovat,to je takový odvar manipulovatelného právníka,že jenom ho poslouchat na dvojce od 1/2 9 je za trest.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit