Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tzv."regulační poplatek", který stejně nic nereguluje, není nic jiného, než nenápadně malé,ale velmi vychytralé splnění slibu doktorům v dobách, kdy se jim slíbilo zvýšení a stálé navyšování platů, aby nestávkovali s tím, že tyto sliby zaplatí nakonec ostatní lidi a proto i tyto poplatky jsou v podstatě tiše tolerovaný a takřka neevidovaný příjem, aby se zalepila "pusa" a byl aspoň chvíli klid. Běžný člověk je pak tímto "doporučován" na různá "dovyšetření" s dalším vypracovaným systémem odběru všelijakých léků a pod. a součet těchto poplatků už je pak slušný balík k dalším příjmům ,jak z lidí, kteří si toto celý život platili a mnozí ani nemarodili, vytáhnout tyto peníze znovu a pořád víc a víc. Stačí jen ještě změnit ústavu a je vymalováno úplně..Zdravotnictví je neskutečně silně provázaný moloch, kde se točí tak obrovské peníze, že zdraví a pacient je až někde úplně vzadu. Další kšeft a "léčebné, regulační úspory" by mohly nastat po prosazení tzv."eutanázie", kde si nikdo nemůže dělat iluze, že podmínky by byly udělány tak, aby pacient nakonec po "rozmluvě" uznal, že už tu nemá co pohledávat i když by způsob jeho záchrany byl, ale velmi drahý a tudíž jen opět pro někoho vyvoleného a bohatšího, takže další "regulační řešení"...aby se jen hrabalo a hrabalo. O zdraví a lidi tu už hodně dlouho vůbec nejde, zas tak naivní nikdo být nemůže...
  • Souhlasím, jen bych doplnil - poplatky po hospodách jsou zbytečné, oni si je hospodští vyberou sami na podmírách, diškách a připisovaných čárkách na tácku...
  • každý spekulant vysáva tam ,kde může
  • To je dobrý dávat někomu peníze bez potvrzení za to co jsem si již zaplatil ( ať nikdo nekecá, že moje zaplacené peníze slouží jako doplatek jiným více nemocným.a že lékaři jsou andělé, kteří z těchto neevidovaných peněz si nic neužijí ). Je to bahno.
  • Omyl, jenom znám systém, ale doktorem nejsem. Bohužel vy víte totálně kulový, tak blábolíte a přitom nic nevíte...Ale když vás to baví... alespoň každý pochopí úroveň vašeho IQ . Jinak ale lékaři na tom špatně finančně nejsou, to je pravda, ale ne každý je až tak zazobaný. Jsou v tom i jiné věci o nichž se nemluví, takže ono všechno má svá pro i proti, jenom se nemusí obávat mostů...
  • Komunistická strana Československa byla organizací zločinnou a zavrženíhodnou obdobně jako další organizace založené na její ideologii, které ve své činnosti směřovaly k potlačování lidských práv a demokratického systému.
    (Zákon č. 198/1993 Sb. O protiprávnosti komunistického režimu a o odporu proti němu)


    V období komunistické diktatury bylo podle údajů zveřejněných Úřadem pro dokumentaci a vyšetřování zločinů komunismu:

    * 234 občanů popraveno* 374 lidí bylo zastřeleno na západní hranici* 188 občanů zahynulo v elektrických drátech na západní hranici.* nejméně 8000 lidí zahynulo v koncentrácích a vězeních* okolo 600 lidí bylo zlikvidováno při zatčení a výsleších* 240 000 občanů bylo odsouzeno z politických důvodů* 300 000 jich bylo perzekvováno v zaměstnání a studiu* 244 000 občanů uprchlo před zločinným komunistickým režimem.
  • Omlouvám se za chybu - správně snížily, dík za pochopení *14*
  • Nejsem sice u pramene informací, ale poplatky zavedli v době, kdy zdravotní pojišťovny snížili odměny za bodová hodnocení, tedy začaly za výkony proplácet méně. A jelikož to stát nedotuje a za méně peněz mohou dělat jen nevyvolení, tak se ty peníze ze zlovůle vytáhnou z pacientů. Co chcete čekat v tomto státě, tedy alespoň dobrého pro občana?..... *16*
  • Takový regulační poplatek je nesmysl už od jeho počátku !!!
    Nic nereguluje, jen pomáhá soukromé kasičce lékaře.
    Chce-li stát regulovat, proč tedy podobným způsobem nezavedl třeba poplatek v hospodách, aby tím zreguloval počty opilců?
    A naopak, divím se, že podobný regulační poplatek nezavedly "popeláři", aby jím zregulovaly třeba tvorbu odpadů:)

    Navíc - já mám smlouvu se svou zdravotní pojišťovnou, ne s lékařem !

    Podobně by tedy mohl u mých dveří zazvonit pracovník svozu odpadů a požadovat poplatek za odvoz - přitom smlouvu ale mám s městem, kterému přece již jeden poplatek platím. Stejně, jako své zdravotní pojišťovně (nezkoumejme blbosti, že se to jmenuje zdravotní pojištění, a ne poplatek).
  • Obvodní lékaři nestávkují, proč by to dělali (viz příspěvek níže), kapitační platby dostanou jistě a utrácet za vyšetření pacientů je NIKDO nemůže donutit, tak je systém nastaven. Schválně se podívejte na obv. lékaře v okolí a jejich auta...
    Stávkují dokoři v nemocnicích, kteří na přeplácení obvodních pojišťovnami doplácejí větším množstvím pacientů, které jim malým papírkem "doporučili" ti obvodní. Nemocnice pak vyšetření platí z také paušálního balíku peněz od pojišťoven a na platy pak zbývá o to méně....
  • Za dobrou práci, dobrá odměna. Dům v hodnotě 10 milionů a třetí luxusní automobil.
    Studovat se tudíž vyplatí!
  • ,,,doktory..zubařů a ne jedna... /Nějak mně vynechává a zlobí klávesnice nebo co/
  • Odpověď je přesná. Už bychom my, pacienti, měli přestat nadávat doktorům, že se na nás obohacují, mají drahé auto atd.
  • Proč nadávat na dotory a nebo na ostatní spoluobčan. Pokud mám důvod, tak musím nadávat na celý systém zdravotnictví. Zlatí komunisté. To byla ordinace v každé vesnici a lékařská péče tedy byla všude dostupná a zadarmo. Bylo dost zubařůa ne jedna pohotovost pro celý kraj.
    Za všechno může ten z kur..ec Havel a ta jeho banda, která obelhala národ. Rozkradli a zničili nejenom zdravotnictví, ale totátně zničili celou republiku. Ano, i ta se rozdělila a rozpadla jejich zásluhou. Oni patří na šibenice a ne jim stavět ještě za vše pomník.
  • Díky takovým, jak seš ty, je v tomto státu bord.l!
  • Nadávej si sám!
  • Odpovídá nějaký pan doktor že ? *1*
  • Když to čtu tak musím konstatovat že můj obvodní lékař na vsi si pořídil už po několikáté luxusní auto, o pacienty moc nestojí, podle toho vypadají jeho ordinační hodiny, ale jeho snaha je, zaregistrovat co nejvíce lidí. Všichni víme proč asi. Ordinaci ničím nevybavuje jelikož jí zařídila obec aby vůbec ve vsi byl 1x týdně doktor, nájem směšný, a pak že obvoďáci se mají špatně. Pak dělají různé stávky a podobně. No prostě na poblití jako všechno v téhle republice.
  • Jdou i na svačinu či večeři
  • Kam jdou tyhle poplatky, když už jsou tedy povinné, nám může být celkem jedno. Ono to funguje tak, že těmi poplatky vlastně platíme spoluúčast zdravotním pojišťovnám. Lékaři vykáží počet návštěv pacientů počet pacientů celkem ( = 30 Kč od pojišťovny jenom za evidovaného pacienta, bez ohledu, zda u lékaře byl, či nebyl ) a dále provedené léčebné výkony. A pojišťovna jim pak následně odečte za každou návštěvu z plateb po 30,- Kč, protože lékař je obdržel v podobě toho poplatku. Takže poplatky za návštěvu lékaře zůstávají lékaři a může je použít dle svého uvážení. Ale víc peněz celkově pro sebe s nimi nezíská, prostě o ty poplatky pojišťovna ušetří na platbách lékařům. Takže reálně se vlastně jedná o poplatek pojišťovně, stejně jako poplatky za recept atd. Je to jen vychytračené, abychom měli zlost na lékaře, či lékárníky a ne na zlodějskou pojišťovnu, která si za ně pořídí vánoční odměny, mejdany či dovolenky na Mallorce a tak podobně. Nadávejte na ministerstvo zdravotnictví, které jejich zavedením zavedlo tunel pacient-pojišťovna.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit