Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • „Musíme být připraveni zatlačovat migranty zpět, tedy odmítat žádosti o azyl od lidí, kteří s největší pravděpodobností nepotřebují nutně mezinárodní ochranu,“ řekl v úterý v televizní debatě Halla-aho. Stubb a Haavisto o zatlačování migrantů nemluvili, přiklonili se ale k nutnosti ochrany hranic pomocí síly, pokud to bude nutné."

    Ale, ale. Milí finští přátelé, my řadoví občané  přesně to tvrdíme již od doby, kdy první vlna nelegální migrace začala. Bohužel jsme kvůli tomu byli nazýváni xenofoby, rasisty nebo dokonce nacisty. Tehdy vládlo merkelovic nadšení z podpora nelegální migrace a její odpůrci byli dehonestováni. Byli jim mazány příspěvky v méfiích a dostávali bany. Za stavbu plotu bylo i odsuzována Maďarsko, které tím pouze plnilo to, co byla jeho povinnost, tzn. chránit hranice EU před nelegálními migranty. Po  tvrdé kritice některých europolitiků ovšem stejně začaly některé státy EU v tichosti budovat své ploty.

    Prostě jen další ukázka neschopnosti EU se jasně vymezit proti jakékoliv nelegální činnosti, pokrytectví a falše europolitiků

  • Ještě větší blbci, než jsme si mysleli.
    To už tam nemají o čem jiném přemýšlet? 

    • U nás jsou stále tací "chytráci", kteří vzpomínají na pro ně staré zlaté časy, kdy jsme byli ČSSR - Čechoslovackaja sovětskaja socialističeskaja respublika, jak to četli někteří jedinci v CCCP.

  • Kontingent ruského vojenského personálu ve
    středu přiletěl do Ouagadougou, hlavního města západoafrické země
    Burkina Faso, uvedla ve čtvrtek agentura Reuters s odvoláním na dva
    nejmenované zahraniční bezpečnostní zdroje. Jde o první stovku vojáků
    nově zřízeného Afrického sboru ruského ministerstva obrany, uvedl na
    svém webu ruský list Kommersant. Počet ruských vojáků v zemi se má podle
    listu zvýšit na tři stovky a podobné kontingenty se nejspíše objeví i v
    dalších zemích regionu. Sám Africký sbor na sociální síti Telegram
    zveřejnil snímky ruských vojáků a transportního letounu na letišti ve
    Ouagadougou. Vojenské přítomnosti v zemi předcházely
    dlouhé měsíce navazování vztahů a vzájemných návštěv doprovázených
    různými spekulacemi. „Je velice pravděpodobné, že kontingenty Afrického
    sboru se objeví i v dalších zemích regionu,“ napsal Kommersant. Vztahy
    mezi Ouagadougou a Moskvou jsou podle Reuters v centru pozornosti
    od doby, kdy vládnoucí junta na počátku loňského roku vyzvala k odchodu
    francouzské vojáky. To vyvolalo spekulace o prohloubení vazeb s Ruskem
    po vzoru sousedního Mali, kde operují ruští žoldnéři. „Ruský
    kontingent složený ze 100 lidí zajistí bezpečnost vůdce země Ibrahima
    Traorého a burkinafaského lidu před útoky teroristů. V nejbližší době
    jednotku doplní ještě 200 vojáků z Ruska,“ uvedl Africký sbor. Šestatřicetiletý
    Traoré, donedávna velitel jednotky speciálních sil, se v září 2022
    dostal k moci v důsledku druhého vojenského převratu během jediného
    roku. Ale ani nový vůdce země se nevypořádal s nastolením bezpečnosti
    zrovna úspěšně. Loni v dubnu muselo vedení země vyhlásit mobilizaci. Ale
    islamisté podle odhadů stále ovládají dvě pětiny země. Je zjevné, že
    neschopnost vypořádat se s povstalci vlastními silami přiměla vedení
    státu uchýlit se k vyžádání ruské vojenské pomoci, napsal Kommersant.

  • V Evropě zaznívá ze všech stran: připravme se na válku!! Chabým důvodem je hrozba rozjetého Ruska, které ale dál jak do Kyjeva nechce a nemusí. Hlavním důvodem je strach o našetřené dolárky,  které ze dne na den můžou ztratit již tak  umělou hodnotu a ten samý případ je o Euro! Proto je dobré mít naší kačku. To Brics děsí všechny movité, kteří mají dolarová konta.

    • Jojo, Rusko je takový mírotvorce... Jenže mírotvorce hitlerovského typu. Každý den se nějaký ruský politik vyjadřuje k nutnosti zničit Západ, ale rusofilní jedinci to popírají. Podobně před dvěma lety popírali ruskou hrozbu Ukrajině: "Rusko nechce útočit na Ukrajinu. Jen u hranic cvičí proti hrozbě ze Západu ...)

  • Je-li nálada ve finské společnosti protiruská, což převážně jistě je, tak je postoj těch přiblblíků i pochopitelný. Ovšem globalistika říká něco jiného. Bezy s Ruskem nebude nikdo bojovat a Rusko bude zemím obecně pomáhat, rozvíjet s nimi obchody. Multiazimutová politika. Tradiční ruská politika: pojď k nám a bud s námi šťastný. Zejména po celkové ekonomické ruské reformě se mnohé pohne vpřed. V životní úrovni v rozvoji venkova například. Co bude z USA a s EU je snad mnohým také jasné. Proto se tito dva kandidáti kohouti časem ukáží jako pomýlenci. Ovšem kdo předběhne dobu byť o 5 minut, stává se terčem kritiky.

  • „Zatímco dříve prezidentští kandidáti soutěžili o to, kdo bude udržovat nejlepší vztahy s Ruskem , nyní uchazeči o prezidentskou funkci soutěží, kdo bude ve vztahu k Rusku a také v obranné politice nejdrsnější,“

    Tak to eskymáci vidíte. Předvádíte politické kotrmelce jak ti naši hluponi v Praze. Bruselu se podařilo vás vybičovat k pořádnému strachu.Ze souseda který je plně vojensky vázán na ukrajinu.A že by jako útočil na vás? Zmrzlou tundru, vyhladovělou zemi, která si neumí poradit se smečkami afrických  migrantů? To by se v Moskvě museli pomátnout. Vtrhnout tam k vám. Tak tady nemachrujte a nehrajte důležité.

  • "Finy rozhořčila ruská invaze na Ukrajinu a znepokojuje je také nárůst počtu migrantů z třetích zemí přicházejících do Finska přes ruské území. "

    A v čem jsou lepší nelegální migranti, kteří doputují do Evropy přes balkán nebo ti, kteří jsou neustále "zachraňováni" ve Středozemním moři a následně dopraveni do EU, než nelegální migranti přicházející přes Rusko?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit