Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Marie Terezie neuměla česky,prohrála nám Slezsko,měla blízko k Maďarům,ne k nám a ta pragmatická sankce nebyla nic než podvod-Habsburkové prostě vymřeli po meči a tím to hasne,nějaký rod Habsbursko-Lotrinský je blbost.Na straně druhé Habsburkové zas tak špatní nebyli a kdyby místo Masaryka byl Karel ,byly by se dějiny odvíjely jinak a s výhodou pro nás Čechy.

  • Jen abychom se pod vlivem (podařeného) televizního seriálu z Habsburků a Marušky Terezky náhodou ne............. Její osobní život je jedna věc,  a její vztah a přínos rozvoji českých zemí je věc druhá. Nechci spouštět filipiku historiků amatérů. Doba ve které žila byla jiná, než dnešek a ona byla ženou své doby.

    Jen v Praze se rozhodli postavit na památku Terezky jakousi amébní skulpturu na které zaujme jen to, že jde o velký zadek a figuru bez rukou. Stejně tak dobře by to mohla být socha Gusty Fučíkové.

    Radní v Praze počítají i s historickými změnami, tak proč by socha potentní mocnářky měla připomínat někoho konkrétního, že?  

    • Tak, tak, zatím se tady stále brodíme ve sr...... co tady zanechali Uljanovci a Džugašviliovci a jejich následníci.

      • Pravdu díš.......😯 zatracení Němci a Gruzínci.....poslali nám Lenina a Stalina.....a tu vaši rakouskou hitlerovu veš ani nezmiňuju.....kdyby vás Rusové obsadili a hlídali dodneška, stejně jako soudruzi Američani, mohl být na světě klid.....

      • Tedy mimo jiných.....i dnešní následníci i ti minulí

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit