Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Obě strany měly na vyjednávání téměř 14 let. Nikdy nebývá chyba jen na jedné straně, jako před rozvodem. Ukrajina je vyrabovaná, rozdělená, zkorumpovaná země kde velkou část půdy již vlastní Čína, Holandsko a další. Ofic.média zamlčují, že tam vládnou oligarchové, řádí tam nekontrolované bojůvky (nejen AZOV). Syn Bidena, Německo a další tam dosud kšeftovali stejně jako s Ruskem, sankce nesankce. Jestli se UKR stane za pár let členem EU tak to ji dorazí, tak jako nás.

    • ok ale z těch 14 let min. 5 let Rusko připravovalo agresi proti zemi která s ním nemá od rozpadu SSSR nic společného , to že se na UK kšeftovalo i že tam byla korupce , o tom není pochyb  , ale stále to nedává právo zautočit na celou Ukrajinu a že Rusové nejsou vítáni jako osvoboditelé překvapilo nejvíc je samotné . Můžeme se bavit o nějaké menšině a jejích právech , ale i tak je Ukrajina suverénní stát . 😎

  • Vagnerovci? To bude něco jako Yeti. Všichni o něm mluví, ale ještě ho nikdo neviděl.....I když u toho Yetiho bych existenci celkem připustil. Nakonec se jednou dovíme že mystyčtí Vagnerovci patří do soukromé skupiny Black Water.😉...ostatně Američané mají od dob operace Paperclip s Nacisty docela vřelé vztahy takže spojitost by se možná našla....

    • gaheris

      Jestli voni to nebudou přejmenovaný Timur a jeho parta, u nás taky řádil Čuk a Gek ve Vrběticích!

  • Reakce na poznámku nicku - martinko - Piánko. Myslím, že o tom, kdo je agresor se polemika ani vést nemusí. To je jasné. 

    Co jasné není je ta virtualita mediálních informací, které ženou lidi do fanatických reakcí.  Tak to mi tedy trochu vadí. 

    • média , ono ani nejde o objektivitu ale o to aby se co nejdráž prodala reklama , ale od toho se rozumný člověk dokáže oprostit .Než někdy sledovat Tv to je lepší vzít konzervy a vodu a dovést to na hranici se Slovenskem ,  pokud tam máš nějakého důvěrného známého tak mu poslat peníze at to pro ty lidi koupí , škoda peněz co z benzínu zase pošleš někomu kdo má ropu , na jedné straně se z toho dělají rakety a na druhé financují školy pro bojovníky za Aláha .😎

  • Rusko páchá na Ukrajině surovou agresi a snaží se strašit vším možným , bohužel to může zajít hodně daleko .

    Ale speciálně k tomuto článku Vagner grupa se shlídla zejména v Blackwater a to rozhodně nepatřilo pod RF i když tam sloužilo mnoho žoldáků a nejen ze zemí bývalého SSSR . To jen pro pořádek Academi má k akademikům asi tak daleko jako termobarická munice k oštěpu . 

    Někdy jsem u vytržení co se člověk může dovědět že termobarická (nesprávně označovaná jako vakuová) bomba je prý smrtící , no to všechny bomby . Jo a nějaká paní fotografka  s úsměvem kvitovala co bylo na protiruské demonstraci v Praze lidí i pejsků . Tady opravdu začíná hrabat jak jedné tak druhé straně .

    • gaheris

      Jo tak pejkové tam byli taky, už je to jasný proč tam bylo tolik štěkotu!

      • jdi se podívat před registrační centra , a uvidíš kde je pravda bez ohledu na novináře , absolutní většina uprchlíků  - ženy s děckama.

    • Propaganda vytváří schizoidní virtuální realitu. Pravda stojí daleko a jenom se diví. 

      • propaganda samozřejmě funguje , zkus vyzpovídat nějaké Ukrajince a pracuje jich tu hodně a dlouho . Ty mají informace od příbuzných a nezkreslené , vzhledem jak dlouho jsem s nimi spolupracoval , a pracovalo se mi s nimi dobře , tak jim věřím a tam je válka a ne o o Dombas .

  • A že by to po našich zkušenostech z 21.8.1968 a let dalších překvapovalo?

    • Viz Liberec ve 4:30 ráno a střelbu do lidí, viz pobořený dům tankem 

      na náměstí v Liberci, vraždění lidí před rozhlasem v Praze, Museum,

      rozstřílené dávkami ze samopalů... 

    • Bejt za Košicema Sojuz tak dnes tohle máme in natura , bohužel . Ještě že se nedělalo referendum o neutralitě , to by většině  dnes docvaklo až s uzávěrem kalašnikova u hlavy .Ono se na Ukrajině bojuje i za bejvalou východní Evropu a troufám si říci že tak nějak za Evropu celou a bylo by načase aby se Evropa nespoléhala na to že vše bude řešit USA , ty budou klidně řešit Tichomoří a může se stát že k událostem v Evropě zaujmou rezervovaný postoj . 

      • mun.go

        Ukrajinu dostaly do této situace jejich neodpovědné vlády od roku 2014 a jejich transatlantičtí protektoři.

        • Totéž si slyšel v 68 , je vidno že dějepis 20 století se neučí .😎

          • mun.go

            V roce 1968 byla Ukrajina součástí SSSR, jestli se nepletu - a ČSSR náležela k Varšavské smlouvě. Nechápu vaši odpověď. 

            ---

            Pokud jde o dějepis, pak se zejména rádo zapomíná na skutečnost, že první státní útvar na území nynější ČR byla Velká Morava. 

            Při diskuzích o názvu první republiky po roce 1918 navrhoval Karel Čapek  jako historicky správný a pro všechny přijatelný název "Velká Morava / Great Moravia". Bohužel se tak nestalo a jeho názor "název Československo je nešťastný a dříve nebo později povede k rozpadu republiky" se zcela potvrdil. 

            • mun.go

              Lidové noviny 29. 12. 1921 Karel Čapek - O tom jméně  (úryvek)

              Byl to takový sen, jak by se měla jmenovat naše republika. Dnes má jméno, tedy je nečasové mluvit o tom; ale to jméno není docela podařené, a je vždycky časové myslit na něco lepšího, než je to, co je. Naše republika se totiž, ať to víte, jmenuje Československo, Tchécoslovaquie, Czecoslovacchia, Czechoslovak Republic, Tschechoslowakei, Tjekoslovakie a podobně. Libozvučné to není, pro cizince má to zvuk dokonce trochu šprýmovný, a ve francouzských šantánech užívají toho slova jako něčeho ukrutně humorného, co samo sebou musí každého rozveselit. Ale nadto má toto filologicky podivné slovo horší vady: je to slovní slepenec docela jako Rakousko-Uhersko, což budí dojem také politického slepence.... A tak tedy se nám tehdy zdálo, že je kdesi v minulosti jméno, které má pěkný zvuk a zvláštní náhodou označuje v dějinách teritorium naší republiky. Je to Velká Morava, říše Svatoplukova. Velká Morava, v minulosti jediné delší spojení Čech, Moravy a Slovenska, název ryze teritoriální, jméno zvučné a reprezentativní, Grande Moravie, Great Moravia, tato firma by nezněla špatně za hranicemi, nezněla by nelibě nám Čechům, ani sebeautonomnějším Slovákům, ani slovenskému lidu, který se naivně cítí bratrem “Moravců”, ale nikoliv Čechů, a nezněla by nepříjemně ani našim jinonárodním menšinám, neboť by je etnograficky neškrtala z povrchu zemského, jako to činí naše nynější státní firma ... 

              Od člověka k člověku I. první souborné vydání. Praha: Československý spisovatel, 1988. 688 s. Spisy, sv. 14. Další díla Karla Čapka naleznete online na www stránkách Městské knihovny v Praze: www.mlp.cz/karelcapek

              • Reakce na příspěvek:

                GM min. u Američanů pochopení možné ,  Detroit, Michigan, USA 😎 , oni tě nestačí ty události na Ukrajině

                Pro pořádek Varšavská smlouva není totéž co  Svaz sovětských socialistických republik , ještě si zapomněl na RVHP

                • mun.go

                  Reakce na příspěvek:

                  Pořád jaksi nevím o co jde - GM je General Motors, Detroit, Mi. v rezivém pásu  / rust belt USA? Myslíte opuštěné podniky v Doněcké uhelné pánvi?

                  ---

                  Nikde neříkám že Varšavská smlouva = SSSR. Byla (byla - už není) to obdoba NATO, což je podstatné ve vztahu k roku 1968. 

                  • Reakce na příspěvek:

                    sarkasmus na Grande Moravia😎   GM 

                    Prostě ve světě není obdoby kdy stát uvnitř vojenského paktu napadly skoro všechny země okolo které ho měly smluvně bránit , tot k vývoji 1968 .Je vidět že většina proruských  diskutérů když už nemůže ospravedlnit agresi Ruska vůči Ukrajině začíná vytahovat nikterak nesouvisející témata .  Tak at grande moravia není vyprahlej grande kaňon , když se ti tak nelíbí v České republice .😎

    • Ty s 68 nemáš žádnou zkušenost

      • ivislo

        Já ano za barákem mě stálý Polské tanky. Jinak klid. Jen lidé jančili.

      • ivislo

        Já ano za barákem mě stálý Polské tanky. Jinak klid. Jen lidé jančili.

        • Také se na to pamatuji. Je ovšem třeba dodat, že pokud mne paměť neklame,  polští vojáci se chovali velice civilizovaně, přátelsky a omlouvali se za to, že byli přinuceni stát se součástí okupační armády. Chovali se jako příslušníci civilizovaného evropského národa a s místními obyvateli navazovali, často trvalé přátelské vztahy.

          • Byly čtyři hodiny ráno 21. srpna 1968 a v Liberci na Leninově třídě (Evropskése objevil první okupační tank. 

            V tu dobu už nežili: 

            - osmadvacetiletý Petr Fridrich z Ústí nad Labem, 

            - Viktoria Rybárová z Leopoldova  

            - Alojz Zsigárdi z  Topolníků, 

            které rozdrtily pásy tanků okupačních armád.

            Šokovaní Čechoslováci se toho rána přesvědčili - jak těžké je zavírat před bolševickým ďáblem už jednou otevřená vrátka.

            A je vidět, že ani tahle historická lekce, co nás stála stovky životů a převrátila osudy miliónů našich rodičů a prarodičů, nám nakonec nestačila...

            • Po 21. srpnu 1968 - přišli o život - i v Praze - tři nejmladší chlapci 

              ve věku 15 a 16 let : 

              - patnáctiletí Karel Parišek a Karel Němec byli zastřeleni 

              u Podolské vodárny tři dny po vpádu vojsk. 

              - Karla Pariška zasáhla kulka do hlavy, 

              - Karla Němce do srdce. 

              v září 1968 šestnáctiletý Miroslav Beránek zemřel na následky průstřelu 

              plic a žaludku, způsobené  opilým sovětským vojákem v Opletalově ulici 

  • Něco jako ukrajinské jednotky Azov

    • Jen další z řady prorusáckých lživých žvástů. Nebo že by přímo z rusáckého pelešince v Korunovační. Kolik rublíky za ten nesmyslný slit dostaneš rusofilcko?

      Odporné prašivé rusácké putinovské bestie vraždí na cizím území, kdo jiný něco takového podniká?

      • Tak stačí zadat do Google nadpis Jednotky Azov a jsi usvědčen že lži ty.

        • ivislo

          Jedno je jisté. Zasíláním zbraní podporujeme zabíjení. A jak se říká - Zlo plodí zlo.

          Ty zbraně se neumí sami obsluhovat a o to bude zuřivost rusů horší a konec rychlejší s většími ztrátami na životech.

          • Rusové, alespoň  ti co dosud stále ovládají CCCP a Bělorusko mají v sobě z velké části stále mentalitu východostepních nájezdníků. Než se Rusko a Bělorusko stane civilisovanou zemí uznávající a ctící hodnoty vytvořené a uznávané za tisíciletí existence civilisované lidské společnosti, to bude trvat dlouho. Pokud  se homo sapiens  do té doby nezničí svou vlastní hloupostí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit