Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Řecko muselo tehdy nastoupit ozdravný plán s ekonomickými reformami, kdo si pamatuje, jinak nedostalo půjčky z EU. V EU už je problém 60% zadlužení vůči HDP, ne tak čtyřnásobek..

  • + Japonci mají aktuálně nejvyšší veřejný dluh na světě - 245% vůči HDP, to mívali tuším svého času takoví Řekové. v EU by s tím např. vůbec nemohli existovat a splňovat kritéria..

  • ono i ten posun sazeb o 2 bazické body ukazuje spíše na vyšší inflaci v Sovětském svazu, než kterou uvádějí (je to slušný skok zase), zvláště pokud má sovětská centrální banka ten cíl na 4% (u nás to jsou pro představu 2-2,5%). Vedlejší konotací pak bude asi chuť posílit rubl.
    U toho Japonska si pak vezměte, že jich je cca 9x více než nás a mají zhruba tolik přistěhovalců, co my.
    Kdo by chtěl polemizovat o té jejich efektivitě práce, tak zase data. Někdy na konci 90.let jsem v rámci maturity z ekonomie zpracovával tuhle problematiku a v čele světového pořadí zemí v rámci výše obratu obchodní bilance byly nepřekvapivě Spojené státy, pak Německo (tihle se tam objevují stále i po 30letech), ale pak bylo hned Japonsko. Dnes Japonci nejsou ani v první desítce světových zemí.. Dnes je v tom pořadí nahradila čajna, která se v těch 90tkách ještě vzpamatovávala z té úžasné hospodářské "konjunktury" Mao-ce-tunga 50. až 70.let, kdy tam na konci 80tek startovali teprve ekonomické reformy, začali spolupracovat s USA, dnes se děje opak aktuálně. :)  USA jim vše blokli.

    tak ještě na doplnění.

  • https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-ruska-centralni-banka-zvysila-zakladni-urok-o-dva-procentni-body-na-18-procent-40481882

    to bych chtěl vidět, jakým kouzlem tahle soudružka docílila téhle nízké inflace, pokud víme, že Sovětům hoří rafinerky v důsledku jejich neustálého bombardování Ukrajinci a tím, kolik benzínu, nafty spotřebují jen na bojištích, tak se těchto komodit dostává minimálně na domácí trh, což musí zvedat cenu. A vzhledem k tomu, že energie jsou statistickým ukazatelem jádrové inflace, tak ovlivňují absolutně vše na straně vstupů, krom jiného i cenu potravin.. čiže ta čísla bych bral zase jako P.R. Kremlu. 
    Jinak u nás už pivo pod 40 Kč. :) Začali s tím Korejci ve své venkovní restauraci. Kozla 11 mají dokonce už za 37 Kč. A to ještě nezačala sdílená energie, ale Korejci už ty ceny poslali dolů - ze sezonních důvodů, takhle by je stejně měli od srpna, kdy si tu energii budou posílat do těch reštik, které tady u nás vlastní. Korejce mám za ekonomicky nejzdatnější národ na Východě, pač narozdíl od Číňanů nepoužívají průmyslovou špionáž a narozdíl od Japonců umí to, v čem jsou zdatní (automobilový průmysl), náležitě zpeněžit tak, aby ta čísla ovlivnila makroekonomii a HDP + navíc drželi na uzdě výdajovou stranu fiskálního účtu. 

    Považte..Japonci teď zareagovali na extrémní stárnutí populace sice podporou rodin s dětmi a daňovými úlevami těch rodin, které mají vícero dětí, ale tak nějak zapomněli zase na vedlejší údaj, a sice že japonská společnost se stává single v té kohortě mladých - ti se zaměřují totiž na budování kariéry (s podobným trendem bojují i soudruzi vedle v čajně aktuálně). Dobíhá je ten fakt, o kterém hovořím roky ve vztahu k Japonsku, proč je mám za alieny, a to je nízká efektivita práce. Většina tam pracuje 16 hod. denně, ale platy a HDP tomu z mnoha důvodů (některé nastiňuji výše) neodpovídají..a ten zásadní je právě vysoká míra mandatorních výdajů státu, a to spousta Japonců je nucena pracovat pro nízký důchod až do 80 let.. :)
    A abych zase kritizoval konstruktivně - radil bych jim, aby se zaměřili na přilákání gastarbeiterů. V Japonsku je totiž jen 3 mio přistěhovalců. :) Ti totiž můžou nejen uvažovat jinak a pracovat brzy po porodu, jak mají některé asijské národy ve zvyku, že ženy dělají od nevidím do nevidím a zároveň mají i rodiny, ale taky je budou chtě nechtě potřebovat, aby ty mandatorní výdaje ufinancovali.

  • Pravidelným používáním dezinformací k dosažení svých cílů se
    Spojené státy staly říší lží. Na setkání s novináři to řekl oficiální
    zástupce čínského ministerstva obrany Zhang Xiaogang (na snímku
    ministerstva). „Spojené státy podnikají klamavé akce
    nejen ve vojenské sféře, podvody skutečně pronikly do jejich kostní
    dřeně. Odvažují se vymyslet jakoukoli lež v zájmu svých sobeckých zájmů a
    již dávno se staly skutečným impériem lží,“ uvedl v komentáři k nové
    doktríně Námořní pěchoty Spojených států amerických o manipulaci s
    informacemi.

  • Například co se týká džihádistů, tak docent Ševčík říká, že lidi se pohnou ke vzdoru, až se jim problém dostane do jejich domácností. (Zatím pivo teče a záchody splachují, tak pohoda, klídek - jsou pasivní nebo vzdorují tiše.)

  • Diwa

    Problém je v tom, že se lidi prostě nebouří, že se nic neděje a že doslova NECHAJÍ si zákonodárce vládnout jak chtějí za naše peníze ! Chápu že je řada věcí kde lidi prostě rozhodovat nemohou, ale tohle co se děje už by chtělo aby lidé začali řešit ! Lidi nechávají EU bezhlavě vládnout a pak všichni nadávají......divím se že nejsou stávky a celé to vedení nepodá demisy......Je to všechno v nás, v nás lidech kteří si nechají všechno líbit !

  • Cítím z vás psychopata a jsem moc rád, že nejsme v osobním styku. Měl bych z vás strach.

  • "Budapešť podle EK rovněž neučinila žádný pokrok v zájmu "posílení nezávislého řízení a redakční nezávislosti veřejnoprávních médií"

    To u nás je ten pokrok jasný. Naše veřejnoprávní média jsou tak nezávislá, že vůbec nemusejí být nestranná a objektivní, ale mohou na plnou pusu podporovat toho, kdo je podle nich ten "správný". Jelikož je mezi nimi i Uršula, nemá EU s ČT žádný problém. Tak je to v pořádku a tak to má být!


  • Opět se mýlíte. Napadlo mě to hned když jsem si váš psychopříspěvek přečetl. Ale nějak si své psychonetolerance bez zenové mysli zdůvodnit musíte, aby to vaše VIPego (bez nějakého pozitivního významu) vůbec pobralo. Pište častěji a nezapomeňte na terapeutické úkoly, které vám byly vydány. Rozhodně jít denně s přehledem o své činnosti z předešlého dne na policejní stanici, převzat denní úkoly, nevypínat telefon, na zádech mít pro výstrahu ten nápis, přes den vycházet jen se škraboškou a ty úkoly máte denně opisovat 10krát. Provolávat slávu každému, kdo vám chce pomoci a zpívat Hospodine pomiluj ny ! Když se baví kytka s kočkou, rozhodně se do rozhovoru pusťte také.

  • A po několika hodinách vám došlo, že se opět mýlíte.

  • V první chvíli jsem si myslel, že popisujete svou vlastnost.

  • Ivan David: Troufám si varovat, že pokud dojde za současné situace k politicky
    motivovanému oddělení západních trhů od Číny a dalších zemí BRICS+, bude
    to pro Evropany představovat katastrofu. Zelený úděl, v němž se Evropská komise pod vedením staronové předsedkyně Ursuly von der Leyenové rozhodla pokračovat,
    prakticky znemožňuje obnovení výroby čehokoliv kromě reklam. Nadnárodní
    korporace, které komisi reálně ovládají, se navíc budou snažit bránit
    obnovení výroby v Evropě a do poslední chvíle se budou snažit komisi
    manévrovat tak, aby sice pod tlakem z USA omezila dovozy z Číny, ale
    umožnila dovozy z Bangladéše nebo jiné země s levnou pracovní silou a
    žádnými ekologickými zákony. Pokud ale USA opravdu uplatní politiku
    bojkotu Číny pomocí extrateritoriálního uplatňování US obchodních
    zákonů, nutně to dříve či později povede k úplnému rozdělení světa. Až k
    němu dojde, nebude už do Evropy s výjimkou USA odkud dovážet. Američané
    sice Zelený úděl nezavedli. Většina průmyslu se z něj do Asie
    vystěhovala i tak. Američané mají šanci výrobu obnovit rychleji. Nebude
    je zdržovat rušení zákonů o Zeleném údělu. Obnova továren na úroveň, aby
    mohli vyvážet do Evropy, by však v tržní ekonomice trvala mnoho let.
    Dnešní příspěvek uzavřu citátem písně slezského barda Jaromíra Nohavici:
    Kupte si hřebeny blíží se všivé časy!,“ zakončil David.

  • Efropska kmise je na dfË věsy. I ta ona dpadne jak zedlaci u Chlumčan.

  • mun.go

    Bulharsko nabídlo Maďarsku pomoc při řešení potíží, které vznikly po zákazu tranzitu ropy od ruské společnosti Lukoil ze strany Ukrajiny, uvedl ve středu v Bukurešti ministr zahraničních věcí a obchodu Peter Szijjarto. Po jednání s bulharským ministrem energetiky Vladimirem Malinovem Szijjarto uvedl, že se zabývali situací, která vznikla v důsledku „nepřijatelného“ kroku Ukrajiny, která znemožnila tranzit ropy společnosti Lukoil do Maďarska a na Slovensko. 

    „Nejenže tím ohrožují energetickou bezpečnost Maďarska a Slovenska, ale také porušují asociační dohodu mezi Evropskou unií a Ukrajinou,“ uvedl Szijjarto podle prohlášení ministerstva.

    V loňském roce Maďarsko přes Bulharsko obdrželo 5,6 miliardy metrů krychlových zemního plynu a letos zatím 3,9 miliardy, uvedl. „Bulharsko dodržuje všechny své závazky jako tranzitní země,“ řekl. Szijjarto uvedl, že jeho bulharský partner nabídl Maďarsku pomoc v souvislosti se situací, která vznikla po ukrajinském zákazu. „I když mezi oběma zeměmi neexistuje přímé spojení pro dodávky ropy, tedy ropovod, řekl, že pokud bychom potřebovali další objemy ropy, jsou schopni ji do Maďarska dostat,“ řekl Szijjarto. „Nabídka takové pomoci je dalším milým a přátelským gestem ze strany Bulharska.“

  • KIMCID

    Když to říká Evropská komise která má pořád nějaký problém. Hlavně ty co si dělá sama :D

  • Nikdo z těch, kteří dostanou moc nesnáší kritiku nebo odpor. A je jedno, jestli to byli králové, císaři, Hitler, Stalin, komunisté nebo progresivní demokraté v EK.

  • "V Maďarsku a na Slovensku přetrvávají významné problémy ohrožující boj proti korupci, nezávislost médií či fungování občanské společnosti."

    Kdežto vzorem pro tyto země je Ukrajina a proto ji chce EU co nejdříve přijmout!

  • Každý členský stát s trochou civilizovanosti a vlastenectví musí svou existenci tvrdě konfrontovat s necivilizovanou  a nereformovatelnou EU. Například šílenství Gren-deal je neufinancovatelné. Konfrontují se zejména  Maďarsko a Slovensko, Srbsko. A proto tyto státy budou inklinovat k politice BRICS+. Polsko jedině po nastoupení jiné vlády. To si spíše pomýšlí na Velké Polsko než na projekt Trojmoří nebo na spolupráci s BRICS+. Rakousko-Uhersko, to je to, co zůstane z tradiční Evropy a bude to ekonomicky tíhnout k Rusku. Protože nikam jinam nebude kam. Aby se stalo nezávislým ekonomickým centrem, je velmi malé. Je ale možné, že si pro sebe odříznou i jih Německa, protože Anglie nebude schopna ovládnout západní Evropu, ve které je Německo příliš velké. Pak se začnou měnit hranice ve východní Evropě a tyto změny budou politického charakteru, protože všichni dobře chápou, že ve všech zemích východní Evropy jsou nyní absolutně liberální elity, s výjimkou Maďarska a částečně Slovenska. (většina myšlenek je od Chazima)

  • Karel

    Zajímavá je skutečnost že kumulované ztráty Amerických bank se kryjí s pomocí Ukrajině a činí 680miliard dolarů v roce krize 2008 byly ztráty 9x nižší a přesto došlo k masivnímu zhroucení některých fondů zejména důchodových kdy milióny Američanů spořících na důchod přišlo o své dlouholeté úspory a situace se znovu opakuje tentokrát s mnohem větším dosahem i do našich fondů které včas nevymění Americká aktiva. Proto se nedivím rebelům kteří se tomu brání a Ukrajinu podporují tak aby se nezadlužili na rozdíl od Evropské Únie a  vlád které to podporují.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit