Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Myslím si, že tomuhle se Škodovka prostě nevyhne. Jen se podívejte, jakým směrem se žene Volkswagen https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/volkswagen-skoda-kvasiny-elektromobil-emden-passat.A181113_210736_automoto_fdv Historie automobily Škoda zas bude aspoň o něco bohatější.


  • Myslím, že co nejdříve

    Když se koukneme na rok 2019 viz https://www.dopravniznaceni.com/Elektromobilita-za-rok-2019-b5189.htm

    A za mě je to dobře

  • mun.go

    Něco podobného. Ne šlapání, ale běhání. Stanislav Lem v jedné sci-fi povídce (Futurologický kongres) popisuje svět, ve kterém jsou obyvatelé trvale intoxikováni halucinogenním plynem.

     Korytem ulice, na kterou jsem se díval z jedenáctého poschodí, tekla řeka lesklých aut, jejich okna a střechy se blýskaly na slunci. Zvedl jsem k nosu otevřenou lahvičku, zamrkal jsem, slzy mi vytryskly do očí – a upřel jsem pohled na neobyčejnou podívanou. Po vozovce klusaly zástupy byznysmenů, prázdné ruce zdvižené před prsa, jako když si děti hrají na řidiče. Tu a tam se v sevřených řadách běžců, kteří svižně mrskali nohama, hrudník v záklonu, jako by seděli zabořeni do propastných sedadel, objevil osamělý kouřící automobil. Když působení přípravku zesláblo, obraz se začal mihotat, pak zklidněl – a já zas viděl z výšky třpytivý proud bílých, žlutých, zelených automobilových střech, jak majestátně plují Manhattanem.

    Stanislav Lem - Futurologický kongres

  • Tak to jsem nedomyslel. 🙂 Natom ještě budeme muset zapracovat....

  • Pavel.Jegl

    Pokud bychom chtěli být důslední, má to háček: Čím víc budete šlapat, tím víc vydýcháte CO2. Zejména do kopce je tahle doprava neekologická. Mimochodem: Dýcháním se podílíme zhruba čtyřmi procenty na produkci CO2 v Česku.

  • Divím se, že ještě nikoho nenapadlo nařídit šlapací auta. Měly by dvě výhody. Byla by ekologická  a současně by populace zhubla a byla by zdravá páč by všichni jak šílení museli šlapat do pedálů. Ubylo by kardiovaskulárních chorob a tím by se opět ušetřilo ve zdravotnictví. Na dálnicích by se jezdilo maximálně dvacítkou, rychleji by to nikdo neutáhl. Místo benzínek by se postavily výkrmny, kde by vyčerpaní řidiči vždycky zhltli kávu, energetický drink a tabulku čokolády a mohli by šlapat dále. 

  • Wolfcastle

    no možný to je , ale budou muset prodavat za desetinu ceny ta pak bude dost nizka na to aby se to vyplatilo takhle delat :D

  • Jděte s tou elektrománií u aut do prčic.


  • Další důkaz toho, že merkelovské Německo je vskutku země neomezených možností ! 😆

  • vanhorne

    Az se zase zacnou pouzivat auta na drevoplyn bude konecne dobre.

  • tobro

     Elektro, elektro, proč, jak, komu.. 😉

    Tady: https://tinyurl.com/yd57r6ej

  • Osobní automobily se podílejí na znečištění ovzduší asi jenom 5%. Zase jde jen a jen o politiku.Např. podíl letecké dopravy činí kolem 14%. A kde je zemědělství a armáda?  A t už se nikde nehovoří o tom, kdo a jak tu potřebnou elektřinu vyrobí (ekologicky) a co nastane v případě hodinových zácp na dálnicích?


    https://autobible.euro.cz/auta-za-smog-nemohou-vetsina-pevnych-castic-pochazi-jinych-zdroju/

  • KIMCID

    Asi nikdy. Němci ruší jádro a nechci domyslet co by to znamenalo pro svět. Že by elektomobili měli výfuk v Chvaleticích?

    SÍTĚ NA TO NEJSOU A NEBUDOU KDYŽ U NÁS NEJSME SCHOPNI SE DOHODNOUT KDO DODĚLÁ JADERNÉ ELEKTRÁRNY.

    A zkuste se zeptat Norů jako to vypadá v těch městech kde přesedlali na eauta. Večer nepřejdete ulici každému čumí z okna kabela a nabíjí.A technologie pořádná to taky není. Nakláďák na elektriku se nabíjí 12 hodin a ujede 200 km.

    N oa za další se zjistilo že množství větrníků v Německu má vliv na počasí v Česku.Tak že si ty vaše eauta strčte do ezadele.

  • Otázka není kdy., to už můžeme principiálně i dnes...ale kdo vůbec, kde, proč, za jakých podmínek a hlavně za jakou konečnou cenu tzv.se vší parádou., kde si mnoho lidí.,sami pak položí, ale nakonec už i dnes si kladou otázku..má to pro mne ještě vůbec smysl, vyplatí se mi to ještě vůbec i se vším tím okolo.?.. 

  • Už připravují nový přívod pro Prahu a jejích cca 1000000 automobilů, jedna žíla kabelu bude mít průměr 15m. No a ještě tu elektrárnu k tomu a můžeme vyjet. 😂

  • Aby to nebyla jen velká divadelní fraška......ropu budou lít do dieselagregátů a ty budou vyrábět "ekologickou" elektřinu a "ekologické" baterie....🙂 ve výsledku bude ekozátěž i cena větší....jen se bude oficiálně s oslavným pokřikem jásat nad elektromobily....

  • Chudaci arabaci v pristim stoleti zas budou jezdit na velblodech a ty jejich luxusni velkomesta bez penez z ropy uschnou a budou zas dunama pisku... 😀

  • Je na tiscali aspoň někdo normální? Proč za tyhle bláboly platí?

    https://zpravy.tiscali.cz/volkswagen-do-roku-2040-skonci-se-spalovacimi-motory-321538

  • Nechci se chlubit ale já jsem měl první elektromobil už začátkem osmdesátých let. Byla to červená Tatra 613 jezdila dopředu dozadu, zatáčela, svítila a troubila. Dostal jsem ji na vánoce. Jen ta spotřeba tužkových baterií byla vyšší.....😯

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit